Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
svrcolina ja ti nisam tip za dijete i samokontrolu u smislu da ne jedem jer jako volim papati. Ali se držim toga da ipak ne jedem iza 18h, kažem, ako i jedem to je nešto lagano.
U prvoj trudnoći sam dobila 18 kg, otišle nakon neka 4 mjeseca. U drugoj sam dobila 27kg, nakon godinu dana imala sam 30 kg manje. Sad je prošlo niti 6 mjeseci a ja sam na +1 od dobivene 22kg.
Istina, trbuh mi nije baš lijep i za to će ipak trebati još neko vrijeme da se učvrsti (ipak je to treća trudnoća, drugi carski, starija sam).
Ali ne znam, valjda sam taj tip. Puno dobiam u tridnoćama, ali sve ode kasnije, a ja sam duboko uvjerena da je to radi dojenja. I radi tih par stvari na koje pazim.
Dakle:
-ne jesti iza 18h
-smanjitit kruh, tj. jesti ga uglavnom samo uz jela uz koja se ne može bez kruha tipa sarma
-piti puno vode
-ne piti sokove
-ne jesti puno slatkog (pojedem ja tu i tamo slatko, za Božić sam se ubila u kolačima recimo)

I dosta sam pokretu, ali vjerujem da je tako svaka mama...

p.s. daleko od toga da sam mršavica i da ne bih trebala skinuti barem još 5 kila da bi bila približno zadovoljna. Ali velim, nikad nisam ni bila mršavica.
Svako jelo se može jesti bez kruha, osim sendviča :p A sarma pogotovo :p
Ostale savjete potpisujem. Dobar trik je ne miješati proteine sa složenim ugljikohidratima (meso + krumpir/tijesto/riža), i općenito izbjegavati složene ugljikohidrate. Meso + salata je odličan ručak koji zasiti ! Drugi trik je jesti svaka dva sata obroke veličine šake, tako se ne izgladnjujemo, a mršavimo jer metabolizam stalno radi.
Što se vježbanja tiče, ja sam počela ustajati pola sata ranije, dok svi spavaju, i vozim sobni bicikl. Da, umorna sam i neispavana, ali to je jedino vrijeme u danu kad si mogu priuštiti vježbanje (vježbanje ! od kućanskih poslova i dojenja se ne mršavi tako lako). To je bio odličan potez, nakon jutarnjeg vježbanja i tuširanja osjećam se preporođeno, i imam puno više energije nego kad sam tih pola sata ostajala u krevetu.