-
zhang nakon poroda se jos nisam uzela u koštac s kilogramima. prvih osam mjeseci nikako nisam ni mogla razmišljati o prehrani, dijeti i slicno. ne da nisam mogla nego nisam imala kada, bila sam sretna kad se okupam u miru
sad me to očekuje, mališan kreće u jaslice, ja raditi pa cu, koliko god to cudno zvucalo, imati vise vremena, tj. ne toliko vremena koliko nekakvu formu dana jer je ovo dosad bilo kaos kaos i opet kaos
slatki kaos, ali ipak kaos.
ovo sam pričala za prije. mislim da je kvaka 22 kod mene familijska stvar. jedino tata nije debel, a s tim da on jede kao pticica
sjecam se jedne zgode kad je prijateljica bila na dijeti i izgubila masu kilograma, tipa 20kg i sad mene naravno zanima njen 'recept', što je jela, kad je jela i sve to.. kad je ona meni ispričala svoj meni ja se zagrcnula -- kažem ja njoj pa ja toliko inače jedem, čak i manje :D a vjezbam od tebe duplo vise. tako da ...
zato se nadam da sam uspjela nekako resetirati metabolizam jer mi čini da se ipak ne debljam koliko bi se prije debljala jer sad unosim hrpu glupih kalorija.
moram priznati da MM totalno loše utječe na moje prehrambene navike
kupuje gomilu grickalica, čokolada i sličnih stvari i onda to stalno gledam pa joj malo ću ovo malo ono, nisam stigla doruckovati pa cu uzeti keksić jedan, keksić drugi... sama sebi se ne sviđam.
no sve to polako dolazi na svoje
kad sam prije dijetirala unos kruha je bio minimalan, em sto ima hrpu glupih kalorija, hrpetinu soli i inih gluposti. kad sam birala kruh birala sam raženi ili home-made. ručkovi su manje više svi bila na lešo ili variva. lešo mi uvijek spasi glavu, bude brzo gotovo i nemam previse zafrkancije oko pripremanja. najčešće je to bilo meso u kombinaciji u graškom, mahunama, gljivama, mrkvom. slatko je dolazilo u obzir samo u žestokom pms-u i to u obliku crne čokolade, u biti nije mi ni bilo do slatkog osim tih dana. večeru najčešće nisam imala, ako sam imala bila je najkasnije u 7 i to su bile žitarice, eventualno griz ili litre juhe (obožavam juhe). ono što sam ja skužila je da što kasnije večeram to sam ujutro gladnija. to sam čak negdje i čitala, ali ne sjecam se gdje. tipa skužila sam ako večeram oko 7, ujutro se probudim,naravno, gladan, ali podnošljivo gladan, dok ako veceram oko 9-10 i kasnije onda bi ujutro mogla vola pojesti, em što mogu vola smazati em što prije nego ga smažem imam osjećaj da ću pasti u nesvijest.
a vjezbanje.. sto se tice toga uvijek zagovaram da bilo kakvo kretanje je dobro došlo. za početak izabrati šetnju ili vožnju bicikla umjesto auta/busa/tramvaja. naravno da ako radis 30km od kuce da to bas nije opcija, ali izađeš koju stanicu ranije ili parkiras koji km prije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma