Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: operacija 3. krajnika - gdje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo mene sa novostima...

prošli tjedan smo bili na pregledu kod dr. Juga na SD - kao prvo moram reći koliko me taj čovjek oduševio - od pristupa djetetu, preko svoje profesionalnosti - strpljivo je odgovarao na sva moja (možda i glupa) pitanja, pa sve do ljudskosti koju je nakraju pokazao...
    naime, Junioru je zatvoreno cca 75% dišnih puteva i definitivno mora na operaciju sva 3 krajnika, tako da idemo na operaciju 14.11. - to je nažalost najraniji termin koji smo uspjeli dobiti, iako se dr. Jug jako trudio da nam proba naći neku rupu u svom rasporedu, da to obavimo što prije... ali sve u svemu, utješio nas je da situacija nije toliko strašna da još ta 2 mjeseca ne bi mogli izdržati...

tako da se ja sad psihički pripremam na operaciju...

btw, mame koje ste išle sa djecom na operaciju krajnika - da li ste ih, i kako, pripremale na operaciju i ostanak u bolnici?

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i da ne zaboravim, možda će nekom trebati info... na SD roditelj može ostati sa djetetom, ali roditelj mora spavati u krevetu s djetetom jer nemaju osiguran krevet za roditelja, niti osiguranu hranu... ali to mi ionako nije bitno, spavala bih (moš' si mislit' koliko budem spavala) i na podu samo da mogu biti s njim...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo V. pričali o zahvatu vađenja 3. krajnika od trena kada smo dobili temin pa do same operacije. Objasnili smo joj da mora ići u bolnicu, gdje će ju uspavati i riješiti problem zbog kojeg nije mogla gutati i spavati ( hrkanje uz bezbroj buđenja svaku noć), a mama će cijelo vrijeme osim u oper. sali biti uz nju. V. je po mom mišljenju bila dobro pripremljena i odlazak u bolnicu je shvatila kao našu malu avanturu, bez straha i nelagode.
    Dr. Jug me oduševio zato što je prije zahvata došao u sobu na odjel pozdravio nas i još nam jednom objasnio tijek zahvata, koliko će cca trajati i upozorio što možemo očekivati kod buđenja iz anestezije i kako se ponašati za vrijeme buđenja. Nakon što je V. vraćena u sobu poslije zahvata koji je trajao 30-ak minuta izašao je iz sale i došao na odjel i informirao me da je sve prošlo u redu. Nakon što se V. probudila ( to je bilo poprilično stresno iskustvo za mene, ne i za V., ) ponovno ju je pregledao i oko 14h i išli smo doma.
    Na Sv. Duhu djeca su smještena u sobe s odraslima ( 4 kreveta + 2 kinderbeta/ po sobi ), odnosno odjel nije pedijatrijski, ali djeca u svemu imaju prednost počevši sa terminom zahvata ( uvijek su prvi na redu ).
    Zahvaljujući dr. Jugu kod moje V. operiran je samo 3. krajnik iako smo sa Srebrnjaka poslani sa uputom da treba izvaditi sva 3 krajnika. Objasnio mi je da kod djece sa
    dg. astma ( iz dugogodišnjeg iskustva) vađenje sva 3 krajnika loše utječe na primarnu dijagnozu. Prihvatili smo njegov savjet izvadili samo 3 krajnik i sada nakon 5 godina
    nemamo nikakvih problema. Svi simptomi astme postupno su nestali u sljedećih godinu dana i moja 10-godišnjakinja je potpuno zdrava djevojčica.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj em_kay prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene sa novostima...

prošli tjedan smo bili na pregledu kod dr. Juga na SD - kao prvo moram reći koliko me taj čovjek oduševio - od pristupa djetetu, preko svoje profesionalnosti - strpljivo je odgovarao na sva moja (možda i glupa) pitanja, pa sve do ljudskosti koju je nakraju pokazao...
    naime, Junioru je zatvoreno cca 75% dišnih puteva i definitivno mora na operaciju sva 3 krajnika, tako da idemo na operaciju 14.11. - to je nažalost najraniji termin koji smo uspjeli dobiti, iako se dr. Jug jako trudio da nam proba naći neku rupu u svom rasporedu, da to obavimo što prije... ali sve u svemu, utješio nas je da situacija nije toliko strašna da još ta 2 mjeseca ne bi mogli izdržati...

tako da se ja sad psihički pripremam na operaciju...

btw, mame koje ste išle sa djecom na operaciju krajnika - da li ste ih, i kako, pripremale na operaciju i ostanak u bolnici?
    i kako je prošlo sve skupa, operacija, "spavanje"...?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •