Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 540

Tema: Djeca potrošači: Komercijalizacija djetinjstva

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Te megalomanske potrošnje ne bi bilo da nismo...megalomani.
    o, uh, teško.
    to pišeš, a trošiš net, struju, telefon, benzin...sve redom.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sve to stoji, i postoji. Ali opet ne moras nista od toga koristiti i - sve pet. Zivimo u skroz istom svijetu, u kojem odredjene stvari zagadjuju zemlju. No te iste stvari ne zagadjuju moj mozak. Ni najmanje. Mene ne smetaju dezodorani i sredstva za ciscenje, a svoj dio kolaca lijepo razvrstam i recikliram. Religiozno.

Nadam se da ne mislis da te nona naucila pravim vrijednostima zivota zato sto nisi imala Barbie lutkicu. Ja sam je imala, jednu jedinu, rabljenu, a opet su me doma naucili vrijednostima zivota. Valjda pravim, tesko je suditi o moralnom i nemoralnom. Odgledala sam i sve Smogovce, a ipak provela ljeta i ljeta u brdima Zupe, bez televizije. Sve se moze. Umjereno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odgovarala sam Rozi... ali presporo.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    o, uh, teško.
    to pišeš, a trošiš net, struju, telefon, benzin...sve redom.
    Da i nadam se da uskoro to neću više raditi. Baš zbog toga odlazim na selo gdje ću dok ne budem imala solarne panele i bunar, živjeti čak i off off grid.
    Kaae ne mislim da mi je neimanje Barbike nešto posebno napravilo u životu, ali kad gledam sve to skupa kao cjelinu, to me skroz odredilo u životu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

solarne panele nisu dizajnirala dva ribara s Palagruže.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E i kakve veze solarni paneli imaju sa marketingom djeci? Fakat smo zabrijale too much off topic.
    Off grid ne znaći zaziranje od bilo čega što je napravio homo sapiens.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mene, izmedju ostalog, u zivotu odredilo i to sto sam jedno od dvoje djece (kasnije troje) samohrane majke (kasnije ponovno udane), koja se zapravo nacrncila onako gadno da mi omoguci tu jednu Barbiku, maturalno putovanje, martensice, pokoju glupost, skolovanje i slicno.

Imala sam prekrasno djetinjstvo.

Ali i sebi i svojoj potencijalnoj djeci zelim jos bolje. Neke stvari se ne mogu platiti novcem, a za sve ostalo... tu je, izmedju ostalog, MasterCard.

(Kojeg onda treba (ot)platiti, jel. )
    Posljednje uređivanje od Kaae : 21.02.2011. at 22:08

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nit su dizajnirali, nit ih koriste

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Nit su dizajnirali, nit ih koriste
    e da sam rekla s Brača nebi bila dovoljno dobra karikatura.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja ne vjerujem da osim droge i nekih kultova ima stvari koje su loše same po sebi; ali možemo ih loše koristiti, zloupotrijebiti.
    Kako coca-colu, tako i doktorat, kako religiju, tako i gaće.
    Mislim da je bit konzumerizma u tome da se drogiramo stvarima, statusom i utrkom štakora (radiš sve više da bi trošio sve više, a onda moraš opet više raditi i još više trošiš, od umora i očaja), i postajemo slijepi jedni za druge, za sebe, za bližnje i planet na kojem živimo.
    Sve dok obzirno i ljudski uživamo dobra koja su nam na raspolaganju - super. Avion je divno sredstvo da se baci humanitarna pomoć nedostupnom, poplavljenom teritoriju, ali se njime može i bombardirati u interesu krupnog kapitala. Gdje smo tu mi, to svatko odgovara za sebe, prema svojoj savjesti.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam imala baku koja me naučila svačemu korisnom: pletenju, šivanju, mješenju tijesta, cijepanju drva,pranju veša na rijeci, svačemu što je ona radila u svojoj mladosti. da nisam bila šonjo naučila bi me i klati piliće u veš kuhinji.
    ali su me o solarnim panelima naučili na zavodu za elektroenergetiku.
    u čemu je problem? zašto bi neko znanje bilo bezvrjedno?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja ne vjerujem da osim droge i nekih kultova ima stvari koje su loše same po sebi; ali možemo ih loše koristiti, zloupotrijebiti.
    Kako coca-colu, tako i doktorat, kako religiju, tako i gaće.
    Mislim da je bit konzumerizma u tome da se drogiramo stvarima, statusom i utrkom štakora (radiš sve više da bi trošio sve više, a onda moraš opet više raditi i još više trošiš, od umora i očaja), i postajemo slijepi jedni za druge, za sebe, za bližnje i planet na kojem živimo.
    Sve dok obzirno i ljudski uživamo dobra koja su nam na raspolaganju - super. Avion je divno sredstvo da se baci humanitarna pomoć nedostupnom, poplavljenom teritoriju, ali se njime može i bombardirati u interesu krupnog kapitala. Gdje smo tu mi, to svatko odgovara za sebe, prema svojoj savjesti.
    X

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam imala baku koja me naučila svačemu korisnom: pletenju, šivanju, mješenju tijesta, cijepanju drva,pranju veša na rijeci, svačemu što je ona radila u svojoj mladosti. da nisam bila šonjo naučila bi me i klati piliće u veš kuhinji.
    ali su me o solarnim panelima naučili na zavodu za elektroenergetiku.
    u čemu je problem? zašto bi neko znanje bilo bezvrjedno?
    Znanje je moć
    Ali ja mislim da je suludo od bilo čega radit zlatno tele, ili statusni simbol, ili bilo što nezdravoga.
    Treba nam finih i dobrih inženjera i inženjerki, i svačega, kako bismo bez toga ovako lijepo divanile, pa si još i smajlija stavljale , nego je stvar u tome što se ljudi zadužuju (vani) i krepavaju financijski do kraja života, a rade što ne vole, gdje im se ne da, više nego što mogu; ili pak je znanje drek, a ocjena i diploma srž svega.

Gdje ste vi studirale? Ne sjećate se sindroma - da nešto završim, a u glavi majmun svira činele cijeli studij?! A tajo šalje kuntu kintu da ćerca diplomira. E, to je konzumerizam

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je majmun poceo svirati te tvoje cinele nakon sto sam upisala faks. Pa sam fino pauzirala (i radila, cijelo to vrijeme), dok je majmun svoje odsvirao. Onda sam zavrsila faks u iznimno kratkom roku. U godinu i pol sam nagurala dvije i pol godine. Cijele. Sve zbog majmuna koji je odsvirao i zelje da zavrsim to sto sam pocela.

Pa sad studiram jos malo, a mozda i puno, i to me zapravo kosta. Puno vise nego sto bi me kostalo u Hrvatskoj. Ali ja to tako zelim. (Bez majmuna, ovaj put.)

Sto predlazes tim nekim ljudima vani koji se zbog faksa zaduzuju? (Imam beskamatni studentski kredit, zahvaljujuci dobrom prosjeku donesenom iz Hrvatske, hvala na pitanju; bez njega ne bih studirala u ovoj zemlji.) Da ne studiraju? Da rade u rudniku? Da im roditelji rade u rudniku pa da im poklone faks? Da presele u Hrvatsku pa da studiraju relativno besplatno, na teret poreznih obveznika?

Ili je skola stvarno za onu stvar i svi bismo trebali orati zemlju i krpati carape?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

on topic.
    netko je stavio ovaj link
    http://www.jutarnji.hr/ekonomsko-pro...poruke/927010/
    tek sam sad pogledala i ima u članku jedan zanimljiv dio za kojeg znam da sam već čula/čitala ranije,
    pa evo, malo da pojasni priču o tome kako reklame djeluju na sve nas.
    dakle rađeni su eksperimenti, pa zaključite sami koliko još sve skupa intenzivnije djeluje na djecu, jer, ne zaboravite,
    treba sve skupa staviti u kontekst ne samo "što" i "koliko",
    nego i "kada/u kojoj dobi".

Piše:
    Saša Ceci
    Arhiva bloga

Ekonomsko propagandne poruke
    Je li moguće da netko promijeni mišljenje zbog reklame i, ako je, kako to iskoristiti za nešto pozitivno?
    ---
    Hajdemo redom - prošle godine je objavljena studija u kojoj su stručnjaci za marketing (to me uvijek podsjeti na Alana Forda) Melanie Dempsey i Andrew Mitchell istraživali koliko je jak nevidljivi marketing. Možda nevidljiv i nije prava riječ - niste mogli ne primijetili da se u reklamama za deterdžente osim čiste odjeće pojavljuju i mladi privlačni ljudi i razigrana djeca, vrijeme je uvijek lijepo, gradovi su s čistim ulicama i lijepom arhitekturom, a priroda je kao s neke razglednice. Istine radi, treba reći i da povremeno netko iz džepa u disku izvuče brat-bratu tri litre omekšivača (kako su samo ušli s tim - nama nisu dali unijeti ni malu pivu) ali to isto izgleda više šarmantno apsurdno, nego totalno blesavo. Jasno je svima da to forsiranje lijepih ljudi i lijepih slika nema nikakve veze s mirišljavim omekšivačem, ali svi vidimo da je uobičajeno da se takve stvari stavljaju u reklame. Ono što mnogi od nas ipak ne znaju je kakav to točno efekt ima na nas. A to su istraživali ono dvoje spomenutih profesora marketinga iz Toronta.

Napravili su ovakav eksperiment - prvo su izmislili dva brenda za dva tipa kemijskih olovaka - kvalitetnije i manje kvalitetne. Onda su grupi ljudi koji nisu znali što se točno testira pokazali niz od 40 slika - pola njih su bile s lijepim i oku ugodnim prizorima (ne znam je li bila koja s kulenom), a druga polovica je bila s više ili manje negativnima. Pozitivne su sadržavale skriveni brend spomenutih lošijih olovaka, a negativne onaj od boljih. Nakon što su toga su ljudima rekli da je prvi eksperiment gotov i da u drugom - naslućujete već - od dva tipa olovaka mogu odabrati onaj koji im se više sviđa. Nije preveliko čudo da su odabrali lošije. No znate da vas ne bih davio da je jedini rezultat bio tako banalan.

Ispitivači su drugoj grupi njih rekli koje su olovke kalitetnije - i dalje je oko 80 posto ljudi biralo lošiju. Objasnili su im i točno zašto su ove manje kvalitetne, i dali ljudima nekoliko dana da razmisle - badava. Pokušali su od njih saznati zašto im se sviđaju te lošije - ispalo je da ljudi nisu znali odgovor i da nisu uspjeli svjesno povezati da to ima veze s prethodnim eksperimentom. Izgedalo je kao da su na tom eksperimentu dobili subliminalne poruke (znate one skrivene u filmovima - prekratke da bi ih oko zapazilo), ali za razliku od subliminalnih poruka koje ili ne rade, ili eventualno rade toliko da ih je skoro nemoguće razlikovati od neke druge tehnike koja ne radi - ova radi kao blesava. I to baš na tome da nas napravi blesavima.

E sad, ono što stvarno je lud rezultat cijele ove priče je da će normalno reklamiranje raditi bolje ako ga ne gledamo baš pažljivo. Ako reklamu tek ofrlje pratimo, u glavi nam se uz ime proizvoda koji se reklamira spremaju idilične slike, slike koje naprave da se osjećamo ugodno kad čujemo za taj proizvod - pa makar to bila i politička stranka.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sve to stoji, ali - sto je alternativa? Nepostojanje reklama? Usmena predaja? (Iako se i usmena predaja pokazala losom, ovdje u topicu.)

Ogroman broj proizvoda koje kupujem se ne reklamira, ili se reklamira negdje gdje ja to ne vidim. Mogu i dalje mirno spavati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma u stvari ima roza pravo, ne možeš te reklame za djecu i za odrasle gledati kao zaseban problem. ako su reklame problem - onda je, hebi ga, problem cijelo društvo. jer ne, nije normalno da pol svijeta gladuje dok pol svijeta baca ogromne količine hrane. i nije normalno da se netko enormno bogati samo na razlici u cijeni rada u svijetu. i nije normalno da se vode ratovi i umiru nevina djeca radi ljudske pohlepe.
    i tako. idemo ka kraju naše civilizacije. uživajte dok traje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj pokojni šogor je bio taksist, jednom prilikom bio je nekoliko dana vozač jednom poslovnom čovjeku iz Italije koji projektira/planira/otvara kupovne centre po svijetu. I pričao je čovjek, kako je došao u Hrvatsku da vidi teren za te nove kupovne centre treće generacije (ja mislim treće, nisam sigurna), u kojima bi bili vrtići i sve za obitelj, obzirom da je njima (onima koji ih otvaraju) cilj odgojiti dijete od malena da bude potrošać.
    I pita ga tada moj šogor, a što on osobno misli, gdje živi , da li mu je stan blizu centra...
    i kaže čovjek: a ne, ja ne volim takva mjesta,mrzim gužvu, ja živim usred šume u kućici sa svojim psima.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je majmun poceo svirati te tvoje cinele nakon sto sam upisala faks. Pa sam fino pauzirala (i radila, cijelo to vrijeme), dok je majmun svoje odsvirao. Onda sam zavrsila faks u iznimno kratkom roku. U godinu i pol sam nagurala dvije i pol godine. Cijele. Sve zbog majmuna koji je odsvirao i zelje da zavrsim to sto sam pocela.

Pa sad studiram jos malo, a mozda i puno, i to me zapravo kosta. Puno vise nego sto bi me kostalo u Hrvatskoj. Ali ja to tako zelim. (Bez majmuna, ovaj put.)

Sto predlazes tim nekim ljudima vani koji se zbog faksa zaduzuju? (Imam beskamatni studentski kredit, zahvaljujuci dobrom prosjeku donesenom iz Hrvatske, hvala na pitanju; bez njega ne bih studirala u ovoj zemlji.) Da ne studiraju? Da rade u rudniku? Da im roditelji rade u rudniku pa da im poklone faks? Da presele u Hrvatsku pa da studiraju relativno besplatno, na teret poreznih obveznika?

Ili je skola stvarno za onu stvar i svi bismo trebali orati zemlju i krpati carape?
    Kae, uvijek je nezgodno pisati općenito kad se, jel, život sastoji od tisuću nijansi sivoga. Uvijek postoji opasnost da će se netko pronaći u opisu situacije, i to na način na koji mu se čini negativnim, kao da ocrnjuje njegove izbore. Alternativa je da ne pišemo, nego u prvom licu; dobro, možda to i ne bi bilo loše kad bolje razmislim... ili nekako šire sagledati situaciju, i mi koji pišemo, i koji čitaju.

Ja sam i napisala da nije a priori studij loš, niti dobar. Nego da je stvar u tome da se i to može zlouporabit, sebi na štetu, a nekom napunit džep. Moj profesor iz fizike je u vrijeme štrajkova prosvjetara uredno radio - govorio je da onaj tko štrajka u prosvjeti radi novaca očito nije dobro razmislio što očekuje od života; prosvjeta i pun džep ne idu zajedno, i bio je miran s time.

Od poznanika djeca u SAD su se uvalila u takve kredite i hipoteke i svašta i iz druge ruke slušam priče o tome, ali i o ekscentričnoj odluci djeteta nekih drugih ljudi koje je, svim peticama usprkos, pokrenulo neki lijevi biznis sa 17 godina, majka plakala, otac cvilio, svi su očekivali da bude ne znam doktor, ali čovjek se skućio do 21, oženio, djecu dobio, biznis cvate, i onda su svi zapravo propitali jesu li ovi skupo školovani odvjetnici, doktori i inženjeri sa radnim vremenom od do, sa obiteljima na rubu raspada, sa čirevima i depresijama donijeli bolju odluku, il ovaj, koji sa trideset godina ako baš hoće, može u mirovinu, ali nešto radi sebi za gušt, i voda djecu da upoznaju svijet. I tako. Nekad je dobro gledati stvari out of box.

O tome pričam.

A o hrvatskom iskustvu mislim da nije potrebno trošiti riječi; i opet je dobro ne zanijeti se pa sve naše studente i inženjere ne potpisati pod majmune sa činelama, dapače, imamo mi izvrsnih ljudi, ali naše je sveučilište koje ono po statusu u svijetu? 273? 274? Nije to slučajno. Kod nas je faks javno dobro.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Od poznanika djeca u SAD su se uvalila u takve kredite i hipoteke i svašta i iz druge ruke slušam priče o tome, ali i o ekscentričnoj odluci djeteta nekih drugih ljudi koje je, svim peticama usprkos, pokrenulo neki lijevi biznis sa 17 godina, majka plakala, otac cvilio, svi su očekivali da bude ne znam doktor, ali čovjek se skućio do 21, oženio, djecu dobio, biznis cvate, i onda su svi zapravo propitali jesu li ovi skupo školovani odvjetnici, doktori i inženjeri sa radnim vremenom od do, sa obiteljima na rubu raspada, sa čirevima i depresijama donijeli bolju odluku, il ovaj, koji sa trideset godina ako baš hoće, može u mirovinu, ali nešto radi sebi za gušt, i voda djecu da upoznaju svijet. I tako. Nekad je dobro gledati stvari out of box.
    da, to je baš vjerojatna priča u Hrvatskoj, sve vrvi od mlade sirotinje koja je nešto postigla, a da nije pokrala i izmajmunirala.
    Od toga da nam društvo jedino mogu pokrenuti sposobni obrazovani nekorumpirani vrijedni ljudi, došli smo do toga-da su oni majmuni s činelama-jer ih nije opalilo u glavu sa 17.
    ili jer nisu imali prekoviše sreće da mlate praznu slamu i da im je to sasvim dovoljno da dobro žive.

Kako ste samo utrpali kruške i jabuke zajedno, i to još zgnječili?
    Šta obrazovanje ne donosi napredak-a napredak odvaja od primitivnih poriva-tipa onih imam da imam?
    I naravno- i među doktorima znanosti ima bagre-al generalizirati na ovakav način i ponižavati ono što bi trebalo biti temelj pozitivnim promjenama-ne kužim zaista te porive.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Moj pokojni šogor je bio taksist, jednom prilikom bio je nekoliko dana vozač jednom poslovnom čovjeku iz Italije koji projektira/planira/otvara kupovne centre po svijetu. I pričao je čovjek, kako je došao u Hrvatsku da vidi teren za te nove kupovne centre treće generacije (ja mislim treće, nisam sigurna), u kojima bi bili vrtići i sve za obitelj, obzirom da je njima (onima koji ih otvaraju) cilj odgojiti dijete od malena da bude potrošać.
    I pita ga tada moj šogor, a što on osobno misli, gdje živi , da li mu je stan blizu centra...
    i kaže čovjek: a ne, ja ne volim takva mjesta,mrzim gužvu, ja živim usred šume u kućici sa svojim psima.
    Ma batali, opet će zaključak bit: Ja se mogu kontrolirati za mene ne postoji nikakva opasnost. Il još bolje, pitat će: Čega je to previše?
    Fascinantno je da je nekome ovo sve skupa smiješno.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Šta obrazovanje ne donosi napredak-a napredak odvaja od primitivnih poriva-tipa onih imam da imam?
    Tehnologija i obrazovanje ne mjenja čovjekovu prirodu, to možeš vidjeti po broju nemoralnih i nezakonitih djela na svijetu, koja su u porastu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tehnologija i obrazovanje ne mjenja čovjekovu prirodu, to možeš vidjeti po broju nemoralnih i nezakonitih djela na svijetu, koja su u porastu.
    nebi rekla, rekla bi da je dotok informacija u porastu, i reakcija na nemoral. Možda sam u zabludi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Neznam zašto su onda visoko obrazovani ljudi na čelu npr pornografske industrije. I kako to da su uspjeli profurati pornografiju kao nešto normalno, pa sad imaš gola dupeta na reklamnoj kampanji za turističke destinacije.
    Visoko obrazovani i inteligentni ljudi su također na čelu trgovine oružjem. Također na čelu trgovine organima. Na čelu trgovine ljudima...da nastavim?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

meni na ovom topicu ništa nije smiješno
    dapače, žalosno je kako smo došli do rasprave o tome kako je bolje biti visokoneobrazovan jer onda ne postoji opasnost da postanemo pornografi i trgovci oružjem
    nije valjda da je taj izbor zanimanja uvjetovan fakultetom?
    nije valjda da u ovoj zemlji, u kojoj ne možeš biti ni sobarica bez znanja dva strana jezika, netko to znanje treba braniti?
    nije valjda da se ljudi sada trebaju opravdavati za diplomu na polici za koju su mukotrpno radili kako bi imali BOLJI život?
    nevjerojatne ste i ti roza i ti ifigenija. gdje vi živite? tko vam je kupio stan ili kuću u kojima obitavate vi i vaše obitelji? od čega ste ih stekle? kupile ste ih od ušteđevine ili ste digle kredite da bi imale krov nad glavom? što mislite zašto ljudi idu na fakultet? da bi mogli kupiti 50 pari cipela i 4 auta? ili da nekad u životu mogu imati svoje mjesto i svoju obitelj koja ne gladuje i ne traži socijalnu pomoć? a usto plaćaju poreze i doprinose i odvajaju za škole i bolnice i liječnike u ambulantama i za sportske programe koji ne koštaju k'o svetog petra kajgana?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    meni na ovom topicu ništa nije smiješno
    dapače, žalosno je kako smo došli do rasprave o tome kako je bolje biti visokoneobrazovan jer onda ne postoji opasnost da postanemo pornografi i trgovci oružjem
    nije valjda da je taj izbor zanimanja uvjetovan fakultetom?
    nije valjda da u ovoj zemlji, u kojoj ne možeš biti ni sobarica bez znanja dva strana jezika, netko to znanje treba braniti?
    nije valjda da se ljudi sada trebaju opravdavati za diplomu na polici za koju su mukotrpno radili kako bi imali BOLJI život?
    nevjerojatne ste i ti roza i ti ifigenija. gdje vi živite? tko vam je kupio stan ili kuću u kojima obitavate vi i vaše obitelji? od čega ste ih stekle? kupile ste ih od ušteđevine ili ste digle kredite da bi imale krov nad glavom? što mislite zašto ljudi idu na fakultet? da bi mogli kupiti 50 pari cipela i 4 auta? ili da nekad u životu mogu imati svoje mjesto i svoju obitelj koja ne gladuje i ne traži socijalnu pomoć? a usto plaćaju poreze i doprinose i odvajaju za škole i bolnice i liječnike u ambulantama i za sportske programe koji ne koštaju k'o svetog petra kajgana?
    e

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sladjana ti si majstor u izvrčanju tuđih rijeći. Ili jednostavno ne razumiješ o ćemu se piše. Totalno si fulala poantu, i sad se nešto kao vrijeđaš na nešto što si sama izvukla iz mojih postova a što ja nisam rekla. Nađi mi gdje sam napisala da je bolje biti visokoneobrazovan?
    I jel misliš da je ovaj moj post prije tvoga, o ljudima na čelu tih industrija, laž? Jesi ti jedna od onih koja vjeruje da je više opasan pljačkaš trafike na cesti od neke jake korporacije koja kontrolira pola svijeta?

I da ovo što si na kraju napisala je ono što ti ja cijelo vrijeme govorim,. Završila si faks ne da bi doprinjela masovno čovječanstvu sa svojim znanjem, nego zato da bi krpala kraj s krajem - a to sve je uzrokovano korporatizmom i konzumerizmom.
    Ja ne pljuvam po znanju, dapače, mislim da je znanje jedna od največih životnih vrijednosti. I što više ZNAM od marketingu i načinu kako ta industrija funkcionira, to me više strah da će mi dijete uhvatit sljedeći vlak za consumer land, jer kotrolirat konzumerizam ne može roditelj, bar ne u gradu. Kad znaš nešto o toj grani onda to i razumiješ i onda je prirodno da te toga strah ako ti je stalo da tvoje dijete ne bude rob konzumerističkog društva.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čega je tebe zapravo strah?
    Mislim, ja znam isto da se marketing razmahao na teritoriju između trebam i želim i pomješao te dvije stvari, ali postoji granica između saznanja, djelovanja i paranoje.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 22.02.2011. at 09:42

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja se uopće ne vrijeđam
    niti sam fulala poantu. ali i dalje ne znam jesi li ti naslijedila ili si kupila na kredit? to me zanima samo i isključivo zato jer mislim da teko onda možemo pričati o tome što za nekoga znači krpanje kraja s krajem i je li zbog toga išao na fakultet
    i znamo već svi da ti znaš puuuunooo toga o marketingu, ne moraš stalno napominjati. ali valjda shvaćaš da postoje i drugi ljudi koji isto tako znaju puuunooo o marketingu. ne moramo pretjerivati. ja bih isto zabranila reklame za djecu jer meni osobno otežavaju život. a opet, kako sam već lijepo napisala, ja sam potrošačica a u djetinjstvu nisam vidjela niti jednu jedinu reklamu za djecu.
    mislim da možemo raspravljati a da ne završimo baš uvijek u teorijama zavjere i neposrednoj propasti društva.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čega je tebe zapravo strah?
    Mislim, ja znam isto da se marketing razmahao na teritoriju između trebam i želim i pomješao te dvije stvari, ali postoji granica između saznanja, djelovanja i paranoje.
    Jesi ti pogledala film sa početka teme? Jeli znaš išta o marketinškim metodama? Jesi se išta raspitala o tome da bi mogla konstruktivno sudjelovat u raspravi? Jesi svjesna toga da reklame nisu tu samo da te informiraju istinu o proizvodu, jesi svjesna subliminalnih poruka, podražaja kojima se koriste? Jel znaš išta?

Majke mi nekad mi se ćini da ulazite u rasprave samo da mene ili neke druge nepopularne forumašice popljuvate, izvrčete riječi, vrijeđate se. Hebate ja se nisam uvrijedila tako kad me je Kaaein muž nazvo lunaticom, a vi se vrijeđate jer sam se ja usudila reć nešto loše o školstvu. Fascinanto...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja se uopće ne vrijeđam
    niti sam fulala poantu. ali i dalje ne znam jesi li ti naslijedila ili si kupila na kredit? to me zanima samo i isključivo zato jer mislim da teko onda možemo pričati o tome što za nekoga znači krpanje kraja s krajem i je li zbog toga išao na fakultet
    i znamo već svi da ti znaš puuuunooo toga o marketingu, ne moraš stalno napominjati. ali valjda shvaćaš da postoje i drugi ljudi koji isto tako znaju puuunooo o marketingu. ne moramo pretjerivati. ja bih isto zabranila reklame za djecu jer meni osobno otežavaju život. a opet, kako sam već lijepo napisala, ja sam potrošačica a u djetinjstvu nisam vidjela niti jednu jedinu reklamu za djecu.
    mislim da možemo raspravljati a da ne završimo baš uvijek u teorijama zavjere i neposrednoj propasti društva.
    Ja sam radila ko konj da bi mm i ja zaradili novac da bi sebi kupili auto i zemlju i sad smo uštedili novac za kuću. Kredite ne dižemo jer ne želimo ovisiti o sistemu, kreditnih kartica nemamo, jedemo što si možemo priuštiti, radije zube na policu nego zaduživanje. Eto da ti udovoljim znatiželji. Nikad ništa nisam nasljedila niti dobila, čak ni prsten od bake - jesam staru singer mašinu na pedalu.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

svaka čast
    živite u hrvatskoj, nemate više od 30, 35 godina i uštedjeli ste za auto, zemljište i kuću
    vi ste endemska pojava

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

svaka čast
    živite u hrvatskoj, nemate više od 30, 35 godina i uštedjeli ste za auto, zemljište i kuću
    vi ste endemska pojava
    Ne, samo smo jako dobri u marketingu, i znamo prodat svoj proizvod.
    Ali naša zemlja i kuća i auto koštaju sve skupa manje nego npr "tvoj" stan u gradu, jer smo kupili zemlju daleko od grada, kuću gradimo drvenu montažnu, a auto imamo neko jeftino govno, ostali novas trošimo na solarne panele, vjetrenjaču i bunar. Al da ne idemo opet OT...

I ne pričam o paranojama i nerealnim scenarijima ili teorijama zavjere, govorim o realnosti koje vi očito niste svjesne.

Evo jedan super citat koji sve sažimlje savršeno:

Kad se jednom korporatizam usadi u glave, vanjski svijet se u tom smislu slaže sam od sebe. Uostalo, s tim je ciljm korporatizam i usađen u glave. A ljudi, žrtve korporatizma, misle da je baš takav način najbolji, da je prirodno raditi deset sati na dan u korporaciji, da je prirodno biti dio predatorske piramide u kojoj gornji gazi donjeg, potom popodne kupovati otrove koje korporacije stavljaju u hranu, i to u trgovačkim centrima koji pripadaju korporacijama. Potom, kad se razbolite od takvog života, dolazite po lijekove u korporacije. U međuvremenu, navečer, iscrpljeni od utroška energije u korporaciji, bacaju se na kauč i gledaju korporativnu televiziju, u kojoj gledaju korporativne političke vijesti bez trunka istine u njima. Jer televizije pripadaju korporacijama, a i vlada pripada korporacijama jer su glavni korporatisti malo u vladi, malo na čelu nekih korporacija i tako kruže.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne, samo smo jako dobri u marketingu, i znamo prodat svoj proizvod.
    znači, vi ste korov ovog društva. :ehehehhe
    solari, vjetrenjača (u koju svrhu), spajanje na mrežu-ili autonomni sustav, bunar s crpilištem-koštaju ko moj stan

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

znači, vi ste korov ovog društva. :ehehehhe
    solari, vjetrenjača (u koju svrhu), spajanje na mrežu-ili autonomni sustav, bunar s crpilištem-koštaju ko moj stan
    Off grid, proguglaj si. Bunar košta točno 30 somova kuna, ako uračunamo pješčane filtere.
    I ne mi nismo korov ovog društva, ne vršimo nasilje nad ljudima o kakvom se priča na ovoj temi. Imamo dobar proizvod za kojim je bila potreba na tržištu, dobro ga prezentiramo te dajemo dobru cijenu. A to je On Topic?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

AHA!! A to je smisao teme!

RG cijelo vrijeme zapravo reklamira svoj odličan proizvod!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dozvoli da neke stvari znamo i mi bolje
    ako već o marketingu pojma nemamo.

a to je off grid iliti autonomni (lijepo sam napisala na domaći jezik) sustav, sa fotovoltaicima, akomulatorima, solari za grijanje, vjetroelektranicom , i da, to u konačnici u 20godina košta puno više od stana u gradu.
    Neke se stvari ne mogu naučiti googlanjem
    I barem su jednako kompleksne ko marketing

btw. svi prodavači "imaju dobar nužan proizvod s dobrom prezentacijom i cijenom"-thats the point.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš se dobro vi zabavljate ha?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dozvoli da neke stvari znamo i mi bolje
    ako već o marketingu pojma nemamo.

a to je off grid iliti autonomni (lijepo sam napisala na domaći jezik) sustav, sa fotovoltaicima, akomulatorima, solari za grijanje, vjetroelektranicom , i da, to u konačnici u 20godina košta puno više od stana u gradu.
    Neke se stvari ne mogu naučiti googlanjem
    I barem su jednako kompleksne ko marketing

btw. svi prodavači "imaju dobar nužan proizvod s dobrom prezentacijom i cijenom"-thats the point.
    Ja prihvačam da ti znaš bolje od mene o solarnim panelima, i vjetroelektranama itd. Al ti ne znaš što moj Off grid znaći. To nije neki fancy off grid o kojem si ti učila, to je drvena vjetrenjača kakvu je moj dida imao i izgradio bez fakultetskog obrazovanja, solarni paneli kakve moj tata koristi (koji je btw također inžinjer elektornike i elektrike - imam i ja neke off google izvore), i na kraju krajeva homemade sviječa od loja i drvo za ogrijev. Taj off grid ne košta kao tvoj stan, on košta puno puno manje, i funkcionira po principu, kad nemaš izvora energije nemaš energije i to je to - al zato imaš znanje i vještinu za preživjeti i Off Off grid

Rosa prokužila si moje metode

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    baš se dobro vi zabavljate ha?
    Bilo bi u redu ne zaključati svaku temu koja ne prijeđe u dosadu, kao što je bio čest slučaj dosad.
    Čak i ako topic ode u fajt ili u širinu (širina prosvjetljuje, otvara vidike)
    znači da je tema inspirativna, i nekome će drugome možda biti inspirativna i za pet dana...ili pet mjeseci.
    Sve su takve dosad zaključane, a ne vidim razloga, osim težnje da forum bude dosadan.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Imamo dobar proizvod za kojim je bila potreba na tržištu, dobro ga prezentiramo te dajemo dobru cijenu. A to je On Topic?
    potrebe na tržištu možda ne bi ni bilo da nije bilo reklame i dobre prezentacije
    dobre reklame ne bi bilo da nisi išla u školu i naučila sve o dobroj reklami
    tako da možda ne bi trebala prigovarati potrošačkom društvu jer u konačnici od njega živiš

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo bi u redu ne zaključati svaku temu koja ne prijeđe u dosadu, kao što je bio čest slučaj dosad.
    Čak i ako topic ode u fajt ili u širinu (širina prosvjetljuje, otvara vidike)
    znači da je tema inspirativna, i nekome će drugome možda biti inspirativna i za pet dana...ili pet mjeseci.
    Sve su takve dosad zaključane, a ne vidim razloga, osim težnje da forum bude dosadan.
    Jesam ja spomenula ključanje?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

valjda je dovoljno da se pojaviš

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

potrebe na tržištu možda ne bi ni bilo da nije bilo reklame i dobre prezentacije
    dobre reklame ne bi bilo da nisi išla u školu i naučila sve o dobroj reklami
    tako da možda ne bi trebala prigovarati potrošačkom društvu jer u konačnici od njega živiš
    upravo to.
    roza, ispričavam se, nisam mislila da vi želite živjeti po principu "ako energije ima-ima, ako nema-nema" budući imate malo dijete.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imamo dobar proizvod za kojim je bila potreba na tržištu, dobro ga prezentiramo te dajemo dobru cijenu. A to je On Topic?
    na kraju krajeva, znači ti radiš isto ono po čemu pljuješ na svim stranicama ovog topica, samo to pokušavaš upakirati u celofan.
    dobar proizvod + dobra cijena = osnova svake dobre reklame

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Wow cure nadmašile ste same sebe, koliko napada odjednom.

Prvo krumpiric, ja da odlučim živjet na livadi u šatoru sa malim djetetom i dalje mogu bit 5 puta bolja i odgovornija majka i odgojit pametnije i sretnije dijete od neke majke u gradu koje svom djetetu daje sve što mu je "potrebno" - da ostanemo u duhu teme.
    Sladjana potreba se javi kad postoje rupe u ponudi. Puno nas živimo od turizma pa tako trenutno i ja. To nije ni približno isto kao i reklamiranje dijeci i ispiranje njihovih nevinih umova. Ja prodajem proizvod "A" odraslim suvislim ljudima koji su u biznisu puno dulje od mene i da je proizvod smeće pročitali bi me tako brzo da bi ostala i bez gača i cipela u sekundi, prodajem direktno, face to face, bez reklamiranja - ali čak da ga i reklamiram jedno je stavit reklamu u neki časopis za odrasle, a drugo je prekidat Štrumfove da bi se djeci pio mozak i navodilo ih se na potrošnju. Jel sad dosta o meni, ili sam ja vama svima toliko neodoljivo zanimljiva da me uvijek pitate pitanja osobne naravi?
    Tashunica tema je: Dijeca potrošači, a ja pljujem po korporatizmu, konzumerizmu i megalomaniji. For all you know, moj proizvod može bit domači sir i rakija, zar ne?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne kužim zašto ti svaku rečenicu koja nije u skladu s tvojim mišljenjem nazivaš napadom.
    prihvati da postoje i drugačija mišljenja od tvoga i da se smiju izraziti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Roza, al da sada imaš farmu i poboljšaš proizvodnju sira i rakije i povećaš produktivnost i...više se reklamiraš? Jel bi postala zla?
    valjda nebi, jer i dalje sir ljudi trebaju (rakija je sumnjiva )))), ali tu je škakljiva razlika potreba i želja.
    Gdje prestaje potreba i počinje konzumerizam?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim zašto ti svaku rečenicu koja nije u skladu s tvojim mišljenjem nazivaš napadom.
    prihvati da postoje i drugačija mišljenja od tvoga i da se smiju izraziti.
    Ajmo ne okrečat temu opet na mene please - postoje opčeniti postovi a postoje postovi upučeni meni kao kritika mene i mog života.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Roza, al da sada imaš farmu i poboljšaš proizvodnju sira i rakije i povećaš produktivnost i...više se reklamiraš? Jel bi postala zla?
    valjda nebi, jer i dalje sir ljudi trebaju (rakija je sumnjiva )))), ali tu je škakljiva razlika potreba i želja.
    Gdje prestaje potreba i počinje konzumerizam?
    Jel ću ja reklamirat sir i rakiju djeci između crtića?

Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •