Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 540

Tema: Djeca potrošači: Komercijalizacija djetinjstva

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku

Prvo krumpiric, ja da odlučim živjet na livadi u šatoru sa malim djetetom i dalje mogu bit 5 puta bolja i odgovornija majka i odgojit pametnije i sretnije dijete od neke majke u gradu koje svom djetetu daje sve što mu je "potrebno" - da ostanemo u duhu teme.
    s ovim se slažem. to ja nikad nebi ni komentirala. Svatko ima pravo na svoj stil života, moje je razmišljanje bilo čisto "praktično".

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Roza, al da sada imaš farmu i poboljšaš proizvodnju sira i rakije i povećaš produktivnost i...više se reklamiraš? Jel bi postala zla?
    valjda nebi, jer i dalje sir ljudi trebaju (rakija je sumnjiva )))), ali tu je škakljiva razlika potreba i želja.
    Gdje prestaje potreba i počinje konzumerizam?
    uuu, ovo je dobar point.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jel ću ja reklamirat sir i rakiju djeci između crtića?
    ma ne ti, nebi ja osobno pričala o tebi, baš mi to nekako ružno zvuči kao da te kritiziram, il pametujem, a ja govorim općenito-i slažem se da je marketing kompleksan i da je svuda (pročitaj moje postove od početka teme)
    nećeš, naravno-djeca ti nisu ciljano tržište.
    Da radiš eko igračke o drveta? Kad je reklamiranje svojeg proizvoda pošteno, kad je neukusno?
    Di je granica?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E ok, when you put it that way...
    Pa prvo treba procjeniti kvalitetu i korisnost određenog proizvoda. Složit češ se da autić na baterije koji svjetli i svira Macarenu i nije neka korisna igračka zar ne?
    Ja sam "ekstremista" pa mislim da bi se dječiji makreting opčenito trebao zabraniti - da ne idem sad pretjerivat pa govorit kako bi i TV zabranila do neke određene dobi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E ok, when you put it that way...
    Pa prvo treba procjeniti kvalitetu i korisnost određenog proizvoda. Složit češ se da autić na baterije koji svjetli i svira Macarenu i nije neka korisna igračka zar ne?
    Svaki cigo svoga konja hvali.
    Iliti svatko ima ono što je najpotrebnije i najkorisnije.
    I svatko ima svoju ciljanu publiku, kupce.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glede komercijalizacije moj mali prilog.

Moj prvašić u četvrtak ide na terensku nastavu.

Terenska nastava je odlazak u CineStar, CocaCola i kokice. Jel trebam pisati o tome koliko sam oduševljena?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku

Terenska nastava je odlazak u CineStar, CocaCola i kokice. Jel trebam pisati o tome koliko sam oduševljena?
    Živi očaj! Možete li kako urgirati?
    Zar nisu tako jedno vrijeme Zgb vrtići išli u TL?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki cigo svoga konja hvali.
    Iliti svatko ima ono što je najpotrebnije i najkorisnije.
    I svatko ima svoju ciljanu publiku, kupce.
    Naravno, svaki proizvod na svijetu netko kupi, zato konzumerizam i cvate.

Netko je tu spominjao onaj baby list kao što ti sve treba kad se dijete ima rodit. Pa su nam u to sve skupa lijepo uvalili, pored ostali nebuloznih stvari, i didaktičke edukativne igračke za bebe. Didaktičko što? Najbolja bezvezarija ikad upakirana u celofan. I naravno, prije 30 godina niko nije ni čuo za takvo nešto, al zato sad mlade roditelje straše ako beba slučajno nema mobil okačen poviše glave, zvečku za vježbanje rukica, igračke šarenih boja prema kojima bi mogla pružati rukice i tako ih "vježbati" itd. moguće da se neče dobro razviti, jer ipak su to igračke koje pomažu u razvoju, zar ne?
    E pa tako je sa svim proizvodima, a mi samo nasjedamo...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da cu urgirat. Frendica i ja protiv ostatka svijeta.... koji ne vidi niš čudno u tome.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Brišem sad, došo mi muž, muljam mu cijelo jutro da radim

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je terenska nastava u TL i cinestaru isto scary, moram priznat.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naravno da cu urgirat. Frendica i ja protiv ostatka svijeta.... koji ne vidi niš čudno u tome.
    Uh, držim vam fige, ovaj izlet je stvarno savršen primjer

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da je zastrašujuća. Po meni je upravo to tema ovog topica.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    meda, de objasni malo ovo, da vidim jel se i toga moram bojat da ne postane odnosno, šta ne valja s adrenalinom i zašto za dijete nije dobro ono što je je zanimljivo? i zašto ih moramo poticati da jedino čemu teže je više-manje dosadan život
    ma ne radi se o dosadnom zivotu, ne mora zivot bit dosadan, osim ponekad. al se radi o instant zabavi. previse instant zabave uz preveliki intenzitet. i daj ti onda djetetu naviknutom na to 'objasni' da se zadovoljstvo moze postic i mukotrpnim i dosadnim radom (sto je u biti svaka ljudska djelatnost, budimo realni, za sve bitno u zivotu treba i puno truda i strpljenja). a da ne velim da se treba i naucit trpit dosadu. i zabavit sami. a danas imaju jako malo prilike za to, dok je za ovo drugo prilika napretek. a covjek je bice navike. i eto ti djece koja ne mogu sjedi mirno u skoli, pisat dosadne zadace, sjedit u autu, igrat se sama itd.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Razumijem da Cinestar i TL to moraju probati, ali ne razumijem kakve škole i ravnatelji na to pristaju?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jel ću ja reklamirat sir i rakiju djeci između crtića?
    nitko nije prigovarao dječjem marketingu
    ali ti shvaćaš da si kritiku proširila na marketing i konzumerizam općenito? otud prigovori

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e to je ono što je meni strašno.
    kakva fck terenska nastava u cinestaru
    kao i oni obilasci TL-a, koma.

zar ne bi na terenskoj nastavi trebali nešto naučiti?
    znam da su naši skupljali biljke, lišće, plodove...
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 22.02.2011. at 12:47

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa naučit će da u kinu trebaju jesti kokice i piti CocaColu...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Razumijem da Cinestar i TL to moraju probati, ali ne razumijem kakve škole i ravnatelji na to pristaju?
    jer dobiju nesto za to valjda. ako i ne, lakse je djecu stavit u zatovreni prostor u kinu nego u neku radionicu, ili na otvorenom ih hvatat. a i ucitelji lijepo sjede, piju tu istu cc i jedu kokice i odmaraju.

djeci super, a roditelji se ne bune.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, ovo me stvarno šokiralo
    drago mi je da ćete ti i tvoja frendica prigovoriti školi i voljela bih da vam se više roditelja pridruži
    ali, nažalost, vjerojatno neće
    i još ćete vas dvije ispasti babaroge koje ne žele da se djeca zabavljaju

ok, nek idu u kino, ali nek to onda zovu zabavom, a ne terenskom nastavom

moj prilog temi: ograničavam djeci vrijeme provedeno pred TV-om, rađe im dam crtiće na DVD-u
    i učim ih da ne vjeruju reklamama
    to mi je baš dobra prilika da porazgovaram s njima o tome da ne trebaju vjerovati svemu što vide i čuju na TV-u i, pogotovo, da im ne treba sve to što im se nudi

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da je zastrašujuća. Po meni je upravo to tema ovog topica.
    da, a u ovom cijela njegova ironija

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Netko je očito dobio nešto od Cinestara na "dar", pa vodi djecu. Tak ti je to. Kad je imati važnije od biti čovjek od integriteta...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ovo za plakat .
    u našoj školi su ovi stariji prijašnjih godina imali terensku nastavu na Sljemenu, ove godine idu u jedno selo nekih sat vrmena
    od ZG, provest će 3-4 dana na jednoj retro farmi.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pa naučit će da u kinu trebaju jesti kokice i piti CocaColu...
    Meni, asketskom filmofilu, koji je u malom mistu s frendicom žicao još par ljudi da bismo uopće pogledali neki film od interesa, i to bez grijanja, u ogromnom kinu, nasmrzavali se, nabavljali filmove i časopise teškom mukom... e pa meni veli sin - u kinu ne moraš jesti samo kokice, možeš i čips. O benti sve i konzumerizam!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nije valjda, da je to ostalim roditeljima ok?
    dignite frku!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

marta, da li ih vi vodite u kino ? ako da, koja je razlika između obiteljskog i na ovaj način organiziranog odlaska ?

nemojte me kamenovati, ali sjećam se da su i nas u oš vodili u kino. i kazalište, i posjete muzejima, škveru, sve do raznoraznih izleta po kamenjaru oko splita. po meni, loše je kada je ta terenska nastava ili već kako se zove svedena samo na kino, odnosno samo na jednu vrstu aktivnosti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    nije valjda, da je to ostalim roditeljima ok?
    dignite frku!
    seni, a nećeš nam postavit desetak pitanja za mozganje o drugoj strani ove pojave?

Zezam te malo, nemoj se ljutit.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    marta, da li ih vi vodite u kino ? ako da, koja je razlika između obiteljskog i na ovaj način organiziranog odlaska ?

nemojte me kamenovati, ali sjećam se da su i nas u oš vodili u kino. i kazalište, i posjete muzejima, škveru, sve do raznoraznih izleta po kamenjaru oko splita. po meni, loše je kada je ta terenska nastava ili već kako se zove svedena samo na kino, odnosno samo na jednu vrstu aktivnosti.

Potpis.

Kino i kokice ne smatram losim. Posebno u manjim sredinama (znam gdje je marta, pa zato navodim ovaj argument), gdje djeci to nije svakodnevno dostupno i sigurno ce im biti veliki dozivljaj.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

necu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i nas, morali smo gledati "Boško Buha". sve je isto. samo se sad slavi kapitalizam.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    i nas, morali smo gledati "Boško Buha". sve je isto. samo se sad slavi kapitalizam.

A one emisije o EU - meni to odmah zvuči kao bratstvo i jedinstvo, i dnevnici i dječji programi na makedonskom...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a za domaću zadaću smo imali nacrtati nekoliko likova koje su izvodli na sletu za Dan Mladosti, i oblik štafete...e , to su bili dani. Nisi niti znao koliko ti mozak ispiru i još si bio ponosan zbog toga.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma da, samo kad se sjetim: Neretva, Sutjeska, i sve ostale podobne za to doba. a mi žudili za trulim kapitalističkim Disney-evim crtićima ko žedni vode

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u nazivu. kako je lijepo rekla laumi. i naši jednom, dva put godišnje idu u kino, al to se ne zove terenska nastava, nego - zabava.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a za domaću zadaću smo imali nacrtati nekoliko likova koje su izvodli na sletu za Dan Mladosti, i oblik štafete...e , to su bili dani. Nisi niti znao koliko ti mozak ispiru i još si bio ponosan zbog toga.
    No, i kakve sada imaš posljedice radi toga? Jel razmišljaš svojom glavom ili...?

Šalu na stranu, vjerojatno ne mogu drugačije povesti djecu kino, osim ako nije terenska nastava, jer bi "zabavu" bilo komplicirano za organizirati. No, uvijek se nađe netko kome to smeta i upropasti djeci i ono malo veselja sto im skola pruza.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne radi se o dosadnom zivotu, ne mora zivot bit dosadan, osim ponekad. al se radi o instant zabavi. previse instant zabave uz preveliki intenzitet. i daj ti onda djetetu naviknutom na to 'objasni' da se zadovoljstvo moze postic i mukotrpnim i dosadnim radom (sto je u biti svaka ljudska djelatnost, budimo realni, za sve bitno u zivotu treba i puno truda i strpljenja). a da ne velim da se treba i naucit trpit dosadu. i zabavit sami. a danas imaju jako malo prilike za to, dok je za ovo drugo prilika napretek. a covjek je bice navike. i eto ti djece koja ne mogu sjedi mirno u skoli, pisat dosadne zadace, sjedit u autu, igrat se sama itd.
    to mi je ok.
    ja sam mislila da ne valja ono da teži osvojit mont everest i oplovit svijet s jedrilicom, da ne valja po defaultu. al to su već moji demoni, svako svoje ima (prosječan vs iznadprosječan život)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mi smo jos imali ekskurziju "putevima revolucije" kroz bosnu.

inace, meni terenska nastava zvuci kao nesto povezano s prirodom. ili bi barem trebalo biti.
    inace s skolom je moje dijete bilo cijeli tjedan na na necem sto ovdje zovu "tjedan u prirodi/na selu".

takode svako toliko su isli popodne (u sklopu produzenog boravka) na branje kestena, pa na seosko gospodarstvo u doba branja tikava, pa na seosko gospodarstvo s domacim zivotinjama, pa na gradsku trznicu,
    pa na sanjkanje....ne sjecam se vise svega.

a svako toliko su isli i na izlozbe u muzeje, u 3 i 4 razredu redovito u djecje kazaliste i par puta u kino.

hocu reci, da ja nemam nista protiv kina, ako je tako deklarirano i ako je film dobar.
    terenska nastava je nesto drugo.

a kombinirati se moze od svega pomalo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    necu.

Hvala! Da ti pravo kažem, zato sam se i javila na temu, da poberem koji kompliment za avatar, lol!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da je taj odlazak u kino totalan linija manjeg otpora, tj. ne da im se smišljati nešto drugo pa ih vode u kino.
    I da se razumijemo, nekako se izgubio smisao odlaska u kino sa dolaskom ovih multinešto, ja sam išla u kino isključivo zbog filma (ili pipanja u zadnjem redu, ovisno o dobi i društvu) , sa sad bez đambo kole i klope te popratnih sadražaja (tipa 3D, čaše, kape , igračke i ostalo) cijela priča kao da nema smisla.?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

... naša djeca bar ne pišu pjesme o McDonaldsu i krupnom kapitalu, kao što smo mi pisali o bitakma, maršalima i Titu. Ja sam iz dubine srca pisala o Titu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Je, avatar je premeden!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    ... naša djeca bar ne pišu pjesme o McDonaldsu i krupnom kapitalu, kao što smo mi pisali o bitakma, maršalima i Titu. Ja sam iz dubine srca pisala o Titu
    Tko nije? ko da nam je bio rod najrođeniji.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo trebali pisati sastave i naša razmišljanja na temu onog što bi odgledali u kinu ili kazališnoj predstavi. možda se i sada to očekuje od djece, štajaznam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji je u kinu bio jednom, gledati Hlapića, još je radilo staro kino Sloboda (kakogodsesadzove, mislim da ga nema više).

Uglavnom idu u kazališta i to često. U Cinestar i na slična mjesta organizirano ne idu - u školi se nastava multimedije rješava u učionici (projektor i udri gledati Vlak u snijegu) što mi se dopada.

U kinu se obično slave školski rođendani, što mi je prihvatljivo.

Što se tiče terenske nastave, prvi put čujem da se ide u Cinestar, ali sam čula (od ekipe izvan Zg) da na povratku s izleta u Zg znaju svratiti u McDonalds.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da je taj odlazak u kino totalan linija manjeg otpora, tj. ne da im se smišljati nešto drugo pa ih vode u kino.
    I da se razumijemo, nekako se izgubio smisao odlaska u kino sa dolaskom ovih multinešto, ja sam išla u kino isključivo zbog filma (ili pipanja u zadnjem redu, ovisno o dobi i društvu) , sa sad bez đambo kole i klope te popratnih sadražaja (tipa 3D, čaše, kape , igračke i ostalo) cijela priča kao da nema smisla.?
    ja kolu ne dam, kokice dam. i sve ok.
    vodila sam pred par tjedana curu i prijateljice na "Rapunzel". (inace bas zabavan film) stalno sm dizala te 3d naocale s ociju, a kcer me stalno spotala i tjerala da ih stavim. sto ti je generacijski jaz.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

McDonalds kao mjesto kolektivnog dječjeg jela mi je shvatljiv - oni slove kao da su bakteriološki ispravni, sva djeca to hoće jesti i prostor je prilagođen djeci. Porcije su male, i u tom smislu i povoljne...
    Na moju veliku žalost jako malo ugostitelja gađa na metu djece i onda McDonalds ispadne jedino pametno rješenje.
    Ako tko zna gdje bi čovjek odveo čopor djece na proputovanju

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a kako se to može pratit film pa bez kokica ? slažem se sa seni - bez kole. i 3d filmova, ubitačni su za gledanje nakon duljeg vremena.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    u nazivu. kako je lijepo rekla laumi. i naši jednom, dva put godišnje idu u kino, al to se ne zove terenska nastava, nego - zabava.
    x
    s tim da naši idu u kazalište, što mi je draže jer generalno s obiteljima puno češće gledaju filmove nego što idu u kazalište.
    terenska nastava je sasvim nešto drugo.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, Peterlin kao izuzetak

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, sad vidim i da je seni već pisala ...

Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •