ma ne ti, nebi ja osobno pričala o tebi, baš mi to nekako ružno zvuči kao da te kritiziram, il pametujem, a ja govorim općenito-i slažem se da je marketing kompleksan i da je svuda (pročitaj moje postove od početka teme)
nećeš, naravno-djeca ti nisu ciljano tržište.
Da radiš eko igračke o drveta? Kad je reklamiranje svojeg proizvoda pošteno, kad je neukusno?
Di je granica?
E ok, when you put it that way...
Pa prvo treba procjeniti kvalitetu i korisnost određenog proizvoda. Složit češ se da autić na baterije koji svjetli i svira Macarenu i nije neka korisna igračka zar ne?
Ja sam "ekstremista" pa mislim da bi se dječiji makreting opčenito trebao zabraniti - da ne idem sad pretjerivat pa govorit kako bi i TV zabranila do neke određene dobi.
Glede komercijalizacije moj mali prilog.
Moj prvašić u četvrtak ide na terensku nastavu.
Terenska nastava je odlazak u CineStar, CocaCola i kokice. Jel trebam pisati o tome koliko sam oduševljena?![]()
Naravno, svaki proizvod na svijetu netko kupi, zato konzumerizam i cvate.
Netko je tu spominjao onaj baby list kao što ti sve treba kad se dijete ima rodit. Pa su nam u to sve skupa lijepo uvalili, pored ostali nebuloznih stvari, i didaktičke edukativne igračke za bebe. Didaktičko što? Najbolja bezvezarija ikad upakirana u celofan. I naravno, prije 30 godina niko nije ni čuo za takvo nešto, al zato sad mlade roditelje straše ako beba slučajno nema mobil okačen poviše glave, zvečku za vježbanje rukica, igračke šarenih boja prema kojima bi mogla pružati rukice i tako ih "vježbati" itd. moguće da se neče dobro razviti, jer ipak su to igračke koje pomažu u razvoju, zar ne?
E pa tako je sa svim proizvodima, a mi samo nasjedamo...
Naravno da cu urgirat. Frendica i ja protiv ostatka svijeta.... koji ne vidi niš čudno u tome.
Meni je terenska nastava u TL i cinestaru isto scary, moram priznat.
Naravno da je zastrašujuća. Po meni je upravo to tema ovog topica.
ma ne radi se o dosadnom zivotu, ne mora zivot bit dosadan, osim ponekad. al se radi o instant zabavi. previse instant zabave uz preveliki intenzitet. i daj ti onda djetetu naviknutom na to 'objasni' da se zadovoljstvo moze postic i mukotrpnim i dosadnim radom (sto je u biti svaka ljudska djelatnost, budimo realni, za sve bitno u zivotu treba i puno truda i strpljenja). a da ne velim da se treba i naucit trpit dosadu. i zabavit sami. a danas imaju jako malo prilike za to, dok je za ovo drugo prilika napretek. a covjek je bice navike. i eto ti djece koja ne mogu sjedi mirno u skoli, pisat dosadne zadace, sjedit u autu, igrat se sama itd.
Razumijem da Cinestar i TL to moraju probati, ali ne razumijem kakve škole i ravnatelji na to pristaju?
e to je ono što je meni strašno.
kakva fck terenska nastava u cinestaru
kao i oni obilasci TL-a, koma.
zar ne bi na terenskoj nastavi trebali nešto naučiti?
znam da su naši skupljali biljke, lišće, plodove...
Posljednje uređivanje od Tashunica : 22.02.2011. at 12:47
Pa naučit će da u kinu trebaju jesti kokice i piti CocaColu...
e, ovo me stvarno šokiralo
drago mi je da ćete ti i tvoja frendica prigovoriti školi i voljela bih da vam se više roditelja pridruži
ali, nažalost, vjerojatno neće
i još ćete vas dvije ispasti babaroge koje ne žele da se djeca zabavljaju
ok, nek idu u kino, ali nek to onda zovu zabavom, a ne terenskom nastavom
moj prilog temi: ograničavam djeci vrijeme provedeno pred TV-om, rađe im dam crtiće na DVD-u
i učim ih da ne vjeruju reklamama
to mi je baš dobra prilika da porazgovaram s njima o tome da ne trebaju vjerovati svemu što vide i čuju na TV-u i, pogotovo, da im ne treba sve to što im se nudi
Netko je očito dobio nešto od Cinestara na "dar", pa vodi djecu. Tak ti je to. Kad je imati važnije od biti čovjek od integriteta...
Meni, asketskom filmofilu, koji je u malom mistu s frendicom žicao još par ljudi da bismo uopće pogledali neki film od interesa, i to bez grijanja, u ogromnom kinu, nasmrzavali se, nabavljali filmove i časopise teškom mukom... e pa meni veli sin - u kinu ne moraš jesti samo kokice, možeš i čips. O benti sve i konzumerizam!
marta, da li ih vi vodite u kino ? ako da, koja je razlika između obiteljskog i na ovaj način organiziranog odlaska ?
nemojte me kamenovati, ali sjećam se da su i nas u oš vodili u kino. i kazalište, i posjete muzejima, škveru, sve do raznoraznih izleta po kamenjaru oko splita. po meni, loše je kada je ta terenska nastava ili već kako se zove svedena samo na kino, odnosno samo na jednu vrstu aktivnosti.
a za domaću zadaću smo imali nacrtati nekoliko likova koje su izvodli na sletu za Dan Mladosti, i oblik štafete...e , to su bili dani. Nisi niti znao koliko ti mozak ispiru i još si bio ponosan zbog toga.
No, i kakve sada imaš posljedice radi toga? Jel razmišljaš svojom glavom ili...?
Šalu na stranu, vjerojatno ne mogu drugačije povesti djecu kino, osim ako nije terenska nastava, jer bi "zabavu" bilo komplicirano za organizirati. No, uvijek se nađe netko kome to smeta i upropasti djeci i ono malo veselja sto im skola pruza.
mi smo jos imali ekskurziju "putevima revolucije" kroz bosnu.
inace, meni terenska nastava zvuci kao nesto povezano s prirodom. ili bi barem trebalo biti.
inace s skolom je moje dijete bilo cijeli tjedan na na necem sto ovdje zovu "tjedan u prirodi/na selu".
takode svako toliko su isli popodne (u sklopu produzenog boravka) na branje kestena, pa na seosko gospodarstvo u doba branja tikava, pa na seosko gospodarstvo s domacim zivotinjama, pa na gradsku trznicu,
pa na sanjkanje....ne sjecam se vise svega.
a svako toliko su isli i na izlozbe u muzeje, u 3 i 4 razredu redovito u djecje kazaliste i par puta u kino.
hocu reci, da ja nemam nista protiv kina, ako je tako deklarirano i ako je film dobar.
terenska nastava je nesto drugo.
a kombinirati se moze od svega pomalo.
mislim da je taj odlazak u kino totalan linija manjeg otpora, tj. ne da im se smišljati nešto drugo pa ih vode u kino.
I da se razumijemo, nekako se izgubio smisao odlaska u kino sa dolaskom ovih multinešto, ja sam išla u kino isključivo zbog filma (ili pipanja u zadnjem redu, ovisno o dobi i društvu) , sa sad bez đambo kole i klope te popratnih sadražaja (tipa 3D, čaše, kape , igračke i ostalo) cijela priča kao da nema smisla.?
mi smo trebali pisati sastave i naša razmišljanja na temu onog što bi odgledali u kinu ili kazališnoj predstavi. možda se i sada to očekuje od djece, štajaznam.
Moj stariji je u kinu bio jednom, gledati Hlapića, još je radilo staro kino Sloboda (kakogodsesadzove, mislim da ga nema više).
Uglavnom idu u kazališta i to često. U Cinestar i na slična mjesta organizirano ne idu - u školi se nastava multimedije rješava u učionici (projektor i udri gledati Vlak u snijegu) što mi se dopada.
U kinu se obično slave školski rođendani, što mi je prihvatljivo.
Što se tiče terenske nastave, prvi put čujem da se ide u Cinestar, ali sam čula (od ekipe izvan Zg) da na povratku s izleta u Zg znaju svratiti u McDonalds.
McDonalds kao mjesto kolektivnog dječjeg jela mi je shvatljiv - oni slove kao da su bakteriološki ispravni, sva djeca to hoće jesti i prostor je prilagođen djeci. Porcije su male, i u tom smislu i povoljne...
Na moju veliku žalost jako malo ugostitelja gađa na metu djece i onda McDonalds ispadne jedino pametno rješenje.
Ako tko zna gdje bi čovjek odveo čopor djece na proputovanju
a kako se to može pratit film pa bez kokica ? slažem se sa seni - bez kole. i 3d filmova, ubitačni su za gledanje nakon duljeg vremena.