evo, sinoc je cini mi se dr. Djelmis gostovao ko Rakicke i ponovo naglasio sa je sve vezano uz trudnocu, porodjaj i ono par dana nakon porodjaja besplatno.

takodjer je naglasio jednu jako interesantnu stvar. da ne bi trebalo omoguciti mladim lijecnicima koji su tek specijalizirali da otvaraju privatne prakse bez ikakvog iskustva.

i jos se jedno pitanje tu postavlja, cemu zdravstveno ako ce se ono na sto imas pravo placati tisucama kuna? hocu reci, kontrola urina, tezine i tlaka spada u redovnu trudnicku kontrolu. ne vidim nikakvog razloga da netko to posebno placa i jos naglasava kako njegov skupo placeni doktor to radi.

moj doktor radi u domu zdravlja i ima ugovor s HZZO-om. dakle nije privatnik. u njegovu strucnost sam se uvjerila preko nekoliko puta. tri uvz-a u trudnoci su besplatna, ostale naplacuje iako naravno ni to ne bi smio. sve ostalo se podrazumjeva i naravno besplatno je, i papa test i brisevi i preporuke u bolnici ako je potrebno. svoje hospitalizirane pacijentice uredno naziva i pita za zdravlje. mjerenja tlaka i kontrolu mokrace necu ni spominjati. naravno, kod njega se pacijentice osim hitnih slucajeva uvijek narucuju. jedini put kad sam cekala dovezla mu je hitna trudnicu koja je bila u prometnoj nesreci. i tad je to cekanje trajalo ravno 1/2 sata. doktor voli pricati pa se mogu dobiti odgovori na razna pitanja. s obzirom da postoje i ovakvi normalno doktori, meni osobno je van pameti placati nekoga 600kn da bi uronio trakicu u moju mokracu. to mogu i sama doma raditi svaki dan za puuuno manje para.

naravno nemam ja nista protiv da vi trosite svoje novce, vi ste ih zaradili, pa falabogu mozete njima raspolagati po vlastitim zeljama, pa i placati osjecaj sigurnosti (koji je pogotovo u trudnoci jaaaako vazan), al mi se svejedno cini da maglu placate. i to onu istu koju na drugom mjestu mozete besplatno dobiti.