Citiraj marta prvotno napisa
evo, sinoc je cini mi se dr. Djelmis gostovao ko Rakicke i ponovo naglasio sa je sve vezano uz trudnocu, porodjaj i ono par dana nakon porodjaja besplatno.

takodjer je naglasio jednu jako interesantnu stvar. da ne bi trebalo omoguciti mladim lijecnicima koji su tek specijalizirali da otvaraju privatne prakse bez ikakvog iskustva.

i jos se jedno pitanje tu postavlja, cemu zdravstveno ako ce se ono na sto imas pravo placati tisucama kuna? hocu reci, kontrola urina, tezine i tlaka spada u redovnu trudnicku kontrolu. ne vidim nikakvog razloga da netko to posebno placa i jos naglasava kako njegov skupo placeni doktor to radi.

naravno nemam ja nista protiv da vi trosite svoje novce, vi ste ih zaradili, pa falabogu mozete njima raspolagati po vlastitim zeljama, pa i placati osjecaj sigurnosti (koji je pogotovo u trudnoci jaaaako vazan), al mi se svejedno cini da maglu placate. i to onu istu koju na drugom mjestu mozete besplatno dobiti.
Krenut ću od ovog zadnjeg. Što se to može besplatno dobiti? Moj pregled se sastojao od ovog:
-Dobar dan!
-Ej debela! Kako se osjećaš?
-Dobro.
-Hoćemo pogledati uzv?
-Sliježem ramenima. Valjda Vi znate..
-Napravi uzv i kaže vidimo se za 4 tjedna.
-Sestra me izvaže i izmjeri tlak, te uredno naplati uzv.
Pregled koji traje 5 minuta i da nije baš potpuno besplatan.
To nije liječnik koji radi tu godinu ili dvije i tek je specijalizirao. Dapače, radi tu 20 dugih godina i kad zbog njegove nestručnosti i nemarnosti ja izgubim dijete u 39. tjednu jer mi nikada, ama baš nikada nije prekontrolirao urin, niti je primjetio da sam otečena kao bumbar, a ne debela, naravno da ću promijeniti doktora i ići privatno. To je liječnik koji vodi cca 7000 kartona i opet se desi da mi ljudi kažu: "Pa kod njega nitko ne ide! Ni prva ni zadnja kojoj je upropastio trudnoću!" A čovjek ima 7000 kartona i još uvijek radi. Na moju žalost i na žalost cjelokupne moje obitelji nigdje ne postoji dokaz niti će mi to itko ikada potvrditi da mi je upropastio trudnoću, a nažalost mojih sugrađanki, koje si nemogu priuštiti drugog liječnika, on će raditi tu i dalje...
Žalosno je da izdvajamo za zdravstveno, a da na kraju ako želiš imati adekvatnu zdravstvenu uslugu moraš to još i dodatno platiti.