Pokazuje rezultate 1 do 50 od 652

Tema: Ja sam uvijek za dojenje ali...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Na Rodi, i u nekim bolnicama (moraš bižat iz sobe da se ne vidi (da ne vide druge mame) da dijete jede na bočicu nego ga hranit u sobi za bebe) itd.
    ja ovo ne mogu vjerovati! "na rodi" (sto god to značilo) nisam to nikada doživjela. Bolnice su pune bočica, gdje nesmiješ dijete u bolnici hraniti na bočicu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja ovo ne mogu vjerovati! "na rodi" (sto god to značilo) nisam to nikada doživjela. Bolnice su pune bočica, gdje nesmiješ dijete u bolnici hraniti na bočicu?
    Pa, ja sam to doživjela, u rooming inu Sv. Duha. Tj. - taj rooming in nije za majke koje ne doje već u rodilištu (rijetke su) - tj. tada je beba u sobi za bebe i tamo ju se mora hraniti, ne smije se u sobi di se rooma, ispred mama koje doje. Tj. moraš ići u sobu s bebama, navlačit zelene papučice i pregačicu i napravit taj "užas" - nahranit dijete preko bočice. Puno toga se ne doživi na Rodi, pa o tome je i cijeli ovaj topic, više-manje .

Svijet je koji put smiješno mjesto, a politike dožive neočekivanu implementaciju, ali sve je to rok and rol i OK.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.02.2011. at 10:47

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ja sam to doživjela, u rooming inu Sv. Duha. Tj. - taj rooming in nije za majke koje ne doje već u rodilištu (rijetke su) - tj. tada je beba u sobi za bebe i tamo ju se mora hraniti, ne smije se u sobi di se rooma, ispred mama koje doje. Tj. moraš ići u sobu s bebama, navlačit zelene papučice i pregačicu i napravit taj "užas" - nahranit dijete preko bočice. Puno toga se ne doživi na Rodi, pa o tome je i cijeli ovaj topic, više-manje .

Svijet je koji put smiješno mjesto, a politike dožive neočekivanu implementaciju, ali sve je to rok and rol i OK.
    O da, to sam ja vidjela prije 3 mj na SD. Moja cimerica nije dojila (necu sad pisati razloge, njena stvar), i svaki put bi dosla sestra odnijela bebu jednim putem, a mama je morala ici drugim putem, i onda bi se srele u sobi za bebe. Trazila je da je hrani u sobi na babinjacama, ali nisu dali, cula sam kako je sestra rekla da je to zabranjeno radi "loseg utjecaja na mame koje doje". Stvarno zalosno, a ne smijesno. I to dozivis u rodilistu koje je prijatelj djece. Trebali bi imati titulu: prijatelj samo dojene djece, nedojeni nisu dobrodosli.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 17.02.2011. at 12:40

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    O da, to sam ja vidjela prije 3 mj na SD. Moja cimerica nije dojila (necu sad pisati razloge, njena stvar), i svaki put bi dosla sestra odnijela bebu jednim putem, a mama je morala ici drugim putem, i onda bi se srele u sobi za bebe. Trazila je da je hrani u sobi na babinjacama, ali nisu dali, cula sam kako je sestra rekla da je to zabranjeno radi "loseg utjecaja na mame koje doje". Stvarno zalosno, a ne smijesno. I to dozivis u rodilistu koje je prijatelj djece. Trebali bi imati titulu: prijatelj samo dojene djece, nedojeni nisu dobrodosli.
    Pa da. Ali, valjda ovisi o temperamentu osobe kako to doživi - meni je bilo, looking back, smiješno i ono... rubrika "Fellini". Tamo sam plakala i pitala se ono... ma kako su to oni zamislili? Onda sam skužila paradoks svega - ove žene koje ne žele bolnicu i žele prirodan porod - te su tamo, a ove koje je trebaju (carski) sustav se pravi kao da ih nema (ono iznimka, who cares) pa se oslanjaju na pomoć rodilja s infuzijama po rukama i skrivaju po hodnicima s bočicama. To je to kad se nešto iz visina, super zamišljeno, implementira preskakajući korake i uvjete, onda svi dobiju suprotno od onog što žele i trebaju, a logika izvjetri iz cijele priče (barem za gradska, opterećena rodilišta). Bitna je misija, vizija i titula. To je moje mišljenje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.02.2011. at 13:51

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

jeste pisale unicefu o ovom?

novi bfhi program, za razliku od proslog koji majke koje ne doje uopce nije zarezivao, propisuje od svake bolnice da osiguraju edukaciju o pripremi hrane i mjesto za pripremu hrane za svoje dijete za majke koje su odlucile ili ne mogu dojiti. zato je potrebno da osiguraju mlijecnu kuhinju s hranom na odjelu, u blizini soba (prije se ta hrana pripremala u bolnickim kuhinjama na drugom kraju bolnice cime je upitna i ispravnost takvog obroka, a majke nisu ni hranile svoju djecu na bocicu u bolnicama nikad nego je to uvijek ko zna gdje cinilo osoblje) u koju ce majka doci pripremiti hranu za svoje dijete kao sto ce to ciniti i doma.
    znaci, sto se tice majki koje ne doje od rodjenja, novi bfhi donio jepoboljsanje: sama nauci brinuti o prehrani svojeg djeteta vec u rodilistu i nema problema da ne zna kako zamutiti ili koje mlijeko kad dodje doma.
    sve ostalo nije pogreska politika nego nedostatak i volje i takta i vjestina i ljudskosti onih koji bi trebali o djeci i majkama brinuti
    pisite unicefu o ovom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Točno je reći smiješ - ali... "iza paravana", tj. ne u sobama, u "back officeu".

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tu sam jos samo par minuta, pa bi samo htjela reci da me, a nije se skuzilo iz mojih postova, takva praksa o kojoj pisete, uzasno i ljuti i zalosti
    ali za nju nije krivo ni dojenje ni oni kojima je do dojenja stalo
    krivi su isti oni ljudi zbog kojih se sve ove godine nije moglo u nasim rodilistima dojiti i koji jos uvijek i onim majkama koje zele dojiti, to otezavaju
    to je najveci apsurd

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    tu sam jos samo par minuta, pa bi samo htjela reci da me, a nije se skuzilo iz mojih postova, takva praksa o kojoj pisete, uzasno i ljuti i zalosti
    ali za nju nije krivo ni dojenje ni oni kojima je do dojenja stalo
    krivi su isti oni ljudi zbog kojih se sve ove godine nije moglo u nasim rodilistima dojiti i koji jos uvijek i onim majkama koje zele dojiti, to otezavaju
    to je najveci apsurd
    X
    i mene rastužuje što se za takve apsurde krivi dojenje i aktivizam okao njega.
    Ne razumijem kako ne shvaćate da je u pitanju nedostatak sluha i razumjevanja za potrebe rodilja i pacijenata , svakog individualno. Nema tu potrebe za nekim pretjeranim materijalnim zahtjevima, nego jednostavno svijest da nismo svi isti (u kojem god smjeru).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •