Pa, ja sam to doživjela, u rooming inu Sv. Duha. Tj. - taj rooming in nije za majke koje ne doje već u rodilištu (rijetke su) - tj. tada je beba u sobi za bebe i tamo ju se mora hraniti, ne smije se u sobi di se rooma, ispred mama koje doje. Tj. moraš ići u sobu s bebama, navlačit zelene papučice i pregačicu i napravit taj "užas" - nahranit dijete preko bočice. Puno toga se ne doživi na Rodi, pa o tome je i cijeli ovaj topic, više-manje.
Svijet je koji put smiješno mjesto, a politike dožive neočekivanu implementaciju, ali sve je to rok and rol i OK.
Posljednje uređivanje od ina33 : 17.02.2011. at 10:47
O da, to sam ja vidjela prije 3 mj na SD. Moja cimerica nije dojila (necu sad pisati razloge, njena stvar), i svaki put bi dosla sestra odnijela bebu jednim putem, a mama je morala ici drugim putem, i onda bi se srele u sobi za bebe. Trazila je da je hrani u sobi na babinjacama, ali nisu dali, cula sam kako je sestra rekla da je to zabranjeno radi "loseg utjecaja na mame koje doje". Stvarno zalosno, a ne smijesno. I to dozivis u rodilistu koje je prijatelj djece. Trebali bi imati titulu: prijatelj samo dojene djece, nedojeni nisu dobrodosli.
Posljednje uređivanje od Deaedi : 17.02.2011. at 12:40
Pa da. Ali, valjda ovisi o temperamentu osobe kako to doživi - meni je bilo, looking back, smiješno i ono... rubrika "Fellini". Tamo sam plakala i pitala se ono... ma kako su to oni zamislili? Onda sam skužila paradoks svega - ove žene koje ne žele bolnicu i žele prirodan porod - te su tamo, a ove koje je trebaju (carski) sustav se pravi kao da ih nema (ono iznimka, who cares) pa se oslanjaju na pomoć rodilja s infuzijama po rukama i skrivaju po hodnicima s bočicama. To je to kad se nešto iz visina, super zamišljeno, implementira preskakajući korake i uvjete, onda svi dobiju suprotno od onog što žele i trebaju, a logika izvjetri iz cijele priče (barem za gradska, opterećena rodilišta). Bitna je misija, vizija i titula. To je moje mišljenje.
Posljednje uređivanje od ina33 : 17.02.2011. at 13:51
jeste pisale unicefu o ovom?Pa, ja sam to doživjela, u rooming inu Sv. Duha. Tj. - taj rooming in nije za majke koje ne doje već u rodilištu (rijetke su) - tj. tada je beba u sobi za bebe i tamo ju se mora hraniti, ne smije se u sobi di se rooma, ispred mama koje doje. Tj. moraš ići u sobu s bebama, navlačit zelene papučice i pregačicu i napravit taj "užas" - nahranit dijete preko bočice. Puno toga se ne doživi na Rodi, pa o tome je i cijeli ovaj topic, više-manje.
Svijet je koji put smiješno mjesto, a politike dožive neočekivanu implementaciju, ali sve je to rok and rol i OK.
novi bfhi program, za razliku od proslog koji majke koje ne doje uopce nije zarezivao, propisuje od svake bolnice da osiguraju edukaciju o pripremi hrane i mjesto za pripremu hrane za svoje dijete za majke koje su odlucile ili ne mogu dojiti. zato je potrebno da osiguraju mlijecnu kuhinju s hranom na odjelu, u blizini soba (prije se ta hrana pripremala u bolnickim kuhinjama na drugom kraju bolnice cime je upitna i ispravnost takvog obroka, a majke nisu ni hranile svoju djecu na bocicu u bolnicama nikad nego je to uvijek ko zna gdje cinilo osoblje) u koju ce majka doci pripremiti hranu za svoje dijete kao sto ce to ciniti i doma.
znaci, sto se tice majki koje ne doje od rodjenja, novi bfhi donio jepoboljsanje: sama nauci brinuti o prehrani svojeg djeteta vec u rodilistu i nema problema da ne zna kako zamutiti ili koje mlijeko kad dodje doma.
sve ostalo nije pogreska politika nego nedostatak i volje i takta i vjestina i ljudskosti onih koji bi trebali o djeci i majkama brinuti
pisite unicefu o ovom
tu sam jos samo par minuta, pa bi samo htjela reci da me, a nije se skuzilo iz mojih postova, takva praksa o kojoj pisete, uzasno i ljuti i zalosti
ali za nju nije krivo ni dojenje ni oni kojima je do dojenja stalo
krivi su isti oni ljudi zbog kojih se sve ove godine nije moglo u nasim rodilistima dojiti i koji jos uvijek i onim majkama koje zele dojiti, to otezavaju
to je najveci apsurd
X
i mene rastužuje što se za takve apsurde krivi dojenje i aktivizam okao njega.
Ne razumijem kako ne shvaćate da je u pitanju nedostatak sluha i razumjevanja za potrebe rodilja i pacijenata , svakog individualno. Nema tu potrebe za nekim pretjeranim materijalnim zahtjevima, nego jednostavno svijest da nismo svi isti (u kojem god smjeru).