Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
Ja bih rekla da možeš postavljati pitanja koja su vezana uz dijete, a ne uz formulu.
Dakle, ne možeš ovdje dobiti odgovor na pitanje koliko praha se stavlja u vodu.
To piše na kutiji i treba se toga pridržavati.
Niti koliko dijete treba pojesti po obroku.
I to piše na kutiji i treba se toga pridržavati.

ali, ako dijete ima problema sa zatvorom, meni je sasvim svejedno je li dijete dojeno ili na formuli, pokušat ću pomoći kao mama, ne kao savjetnica (jer kao savjetnica znam samo kako pomoći opstipiranom djetetu koje je dojeno).
ili bilo što drugo, a da tema nije formula.

razlika je prilično velika, nadam se da je razumljiva.
Ne bi se složila. Evo, npr. spomenula si zatvor. Kod nas je uzrok zatvora bila upravo vrsta AD-a. Pedijatar nije bas bio upucen koje je AD bolje/losije, pa sam bas citala razna iskustva po drugim forumima.
Dalje, ima npr. mlijeka koja sadrže probiotike koji itekako pomazu. Ili, sama temperatura mlijeka, nekom djetetu mozda vise odgovara hladnije, a nekom stupanj toplije mlijeko...
Ne mozes razgovarati o AD-u a da ne razgovaras o pripremi AD-a. Ili o prehrani djeteta koje se hrani AD-om, a da ne spominjes AD.
Onda je postenije reci da se ne smije pricati o problemima/pitanjima djece koja se hrane AD-om, nego pisati između redaka. Dakle, ispada da su ta djeca djeca "drugog reda", na neki nacin manje vrijedna nego dojena jer je nacin njihove ishrane izgleda sramotan i nedostojan da bi se spominjao. Takav je moj dojam, ako mi netko kaze da ne smijem reci/pitati nesto o nacinu na koji hranim svoje dijete. Ono, suti, da ne "zarazis" druge mame tom idejom.