Pokazuje rezultate 1 do 50 od 652

Tema: Ja sam uvijek za dojenje ali...

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, nisam nikome pisala, meni je, recimo, na otpusnom pisalo da dojim, ja sam zaokružila da je sve predivno i prekrasno, cijeli sustav je meni ono... ne znam, bulets and points o dojenju i bog te veselio, pa kome uspije, kome ne. Ono, u mojoj tadašnjoj glavi bilo je nepojmljivo da me to uopće anektiraju jer je sustav napravljen da idemo u te sobičke (sad, define što je blizu) hranit djecu na bočicu - meni je to bilo tad Fellini besmisleno, plus, onda beba na AD-u nije s mamom u rooming inu, nego s "bolesnicima" na neonatologiji - tamo spava itd.

Ono - ja ne vjerujem da će se time išta promijeniti, ne da mi se u bitke oko toga. Promijenit će se kad dojenje malo uhvati maha, pa će se onda razmišljat o tim kolateralnim žrtvama laktavizma. Ono, za desetak godina, kad se obrne trend i bolnice malo rasterete - možda i rađanjima izvan bolnica, kad se sve makne iz područja bitke u neko normalnije područje. Plus, meni je očito da ne mogu to ishendlati u tim uvjetima, gužve, pritisak laktivista (sori, ali to je moje mišljenje, UNICEF certifikati, titule) itd. Imaju i prostorna ograničenja - di bi bile te sobe blizu mama za hranu. Sistem nije toliko elastičan da bi akomodiralo ovo i ono, koji put fali i nešto od osnovne logistike (ne može se dignit roleta), a kamoli te stvari.

Ista je situacija i u ST-u - koliko čujem od mama koje nisu dojile, ili je jedan kuluk - odvajanje beba, ili je drugi kuluk - hrani poskrivećki, ne smiš imat bebu u sobi jer kako ćeš izvest davanje bočice svaka 3 sata, a da to druge mame ne vide. Samo "pati" druga skupina. Ja sam to shvatila da je sad kao emotivna pravda da "malo pati" skupina AD mama, ono... malo ala hrvatska priča partizani i ustaše.

To će se sve rješavat za nekih 10-20 godina, valjda, kad se sva ta borba malo smiri.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.02.2011. at 10:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •