Pokazuje rezultate 1 do 50 od 652

Tema: Ja sam uvijek za dojenje ali...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno bih voljela saznatko tko ovo boldano propagira? ja to nikad u životu nisam čula moram priznati.. To je zaista prestrašno generaliziranje
    kako misliš tko propagira?
    pa svi se sjećamo potpisa "formula je zlo"

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    kako misliš tko propagira?
    pa svi se sjećamo potpisa "formula je zlo"

Koji je obrisan.
    Isto tako ja se sjećam puno drugih potpisa , pa ih ne spominjem u svakoj temi.
    Potpisi su mišljenje pojedinog forumaša, nisu generalno mišljenje Udruge ili Foruma.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Koji je obrisan.
    Isto tako ja se sjećam puno drugih potpisa , pa ih ne spominjem u svakoj temi.
    Potpisi su mišljenje pojedinog forumaša, nisu generalno mišljenje Udruge ili Foruma.
    ali na portalu roda i dalje stoji tekst http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2213 u kojem piše i ovo
    Bakterija Salmonella i aflatokisni – snažni, toksični, kancerogeni, mutageni, imunosupresivni agenti koje proizvodi jedna vrsta Aspergilus gljivice, redovno se pronalaze u komercijalnim dojenačkim formulama, kao i Enterobakterija sakazakii - uništavajući patogeni uzročnik koji se prenosi hranom i koji može uzrokovati sepsu (prekomjerna bakterijska infekcija krvnog toka), meningitis (upala moždane ovojnice) i nekrotizirajući enterokolitis (ozbiljna infekcija i upala tankog i debelog crijeva) u novorođenčadi..
    Prilikom pakiranja dojenačke formule moguće je da dođe do onečišćenja iste česticama slomljenog stakla i metala, kao i industrijskim kemikalijama poput ftalata i bisfenola A (oba su kancerogeni) i, od nedavno, sastojkom koji se koristi pri pakiranju, izopropil tioksantonom (ITX), još jednim od mogućih kancerogena.

Dojenačke formule mogu također sadržavati prekomjerne razine otrova ili teških metala, uključujući i aluminij, mangan, kadmij i olovo.
    Postoje i ozbiljnije bolesti koje se dovode u vezu s prehranom na bočicu. U usporedbi sa dojenčadi koja je isključivo dojena samo tri ili četiri mjeseca, beba koja pije dojenačku formulu ima dva puta veću mogućnost razvoja mladenačkog dijabetesa (tip 1) i, zbog toga, morati koristiti inzulin. Postoji, također, peterostruki do osmostruki rizik razvijanja limfoma kod djece mlađe od 15 godina, a koja su hranjena dojenačkom formulom ili su dojena manje od šest mjeseci.
    i sve to u jednom tekstu vrlo krasnog naziva "Popušite ovo"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •