-
Osoblje foruma
To je jako nezahvalna tema. Npr. ovo je tekst koji ja nebi napisala. Mada je možda medicinski dokazivo da je sve što u njemu piše apsolutno točno, ja ga nebi napisala iz drugih pobuda-nije moj oblik "aktivizma".
Sada je pitanje-dali je problem koncept i ton tog teksta- koji je prijevod-koji nije "ugodan" ili je problem mogućnost da u njemu piše istina ili neistina?
npr. jučer je moje dijete bilo na rođendanu i izjelo hrpu slatkog. Doma smo imali goste pa je nastavio 
Mi smo genetski dijabetičarska familija i izvjesno je da će nas opaliti tip2. Ako to netko napiše u tekstu, jel ja trebam bit ljuta na njega?
Ne znam. Možda da bolji primjer nađem.
Da se ne radi o tome nego o tome da mi dijete alergičar ne smije jesti mlijeko, voće, jaja, meso i moram ga hraniti nekakvim ugljikohidratima stalno i da to povećava rizik za dijabetes koji ima cijela familija, dal bi to značilo da članak u vidu "ugljikoh povećavaju rizik od dijabetesa" mene trebao vrijeđati kao roditelja?
Hrpa stvari oko nas utječe negativno i mi ju moramo odabrati kao roditelji-jer nemamo izbora. TI NEMAŠ IZBORA. Život nameće kojekakve stvari-pa i to. To ne mijenja činjenicu da je dojenje zdravije. I da se ADom povećava rizik od koječega-koliko posto i kako-točno ne znam, al mora bit razlike između te dvije opcije. Članak možda nije ugodan za čitanje-a možda su statistike ok-ni to ne znam točno.
Odabrat ćemo ili ćemo biti prisiljeni odabrati još hrpetinu stvari koje će povećati hrpetinu rizika i na kraju ćemo vidjeti što život donese.
Ja sam prisiljena provoditi duplo više vermena s djecom "na cesti" od većine-time raste vjerojatnost da poginemo. To mogu pročitati svaki dan u novinama. 
Trebamo se pomirit s činjenicom da ne postoji nitko na svijetu koji radi sve najbolje-jer nikom život ne daje takve uvjete, od težih situacija, kao bolest i težak stres, do onih koje su naizgled banalne, a važne-volja, strpljenje, potreba za snom, mirom, slobodom-nismo svi isti.
I mislim da se treba pomirit s time da se mi borimo ZA dojenje-a tu tešku "bitku" Roda ne vodi "protiv" mama koje su odabrale nedojenje, nego protiv onih koji uništavaju opciju dojenja onima koje nemaju prepreka u vidu gore nabrojanih.
Čisto jer je dojenje u krizi, jer je zamrlo, jer ga nema, jer je postotno manje od ADa, jer su ljudi neinformirani, jer ....
-
Moguće je da je tekst objektivan i točan. Ja to ne znam (udruga očito zna). Ukoliko je ovakav tekst na portalu samo zbog "objektivne informacije" (a ne zato da bi se majke koje koriste AD osjećale kao *ovno), moram primijetiti da postoji cijeli niz "objektivnih" statistika koje recimo neće nikad biti uobličene u promotivan tekst na portalu (ne kažem da bi trebale). Recimo, rizici rađanja nakon 35-te (xy) godine, i po majku, trudnoću i samo dijete. To su recimo nepoželjne "objektivne" istine o kojima se neće pisati jer bi se neke majke osjećale loše. I to ne one koje su ciljana skupina.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma