Pokazuje rezultate 1 do 50 od 652

Tema: Ja sam uvijek za dojenje ali...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To je jako nezahvalna tema. Npr. ovo je tekst koji ja nebi napisala. Mada je možda medicinski dokazivo da je sve što u njemu piše apsolutno točno, ja ga nebi napisala iz drugih pobuda-nije moj oblik "aktivizma".
    Sada je pitanje-dali je problem koncept i ton tog teksta- koji je prijevod-koji nije "ugodan" ili je problem mogućnost da u njemu piše istina ili neistina?

npr. jučer je moje dijete bilo na rođendanu i izjelo hrpu slatkog. Doma smo imali goste pa je nastavio
    Mi smo genetski dijabetičarska familija i izvjesno je da će nas opaliti tip2. Ako to netko napiše u tekstu, jel ja trebam bit ljuta na njega?
    Ne znam. Možda da bolji primjer nađem.
    Da se ne radi o tome nego o tome da mi dijete alergičar ne smije jesti mlijeko, voće, jaja, meso i moram ga hraniti nekakvim ugljikohidratima stalno i da to povećava rizik za dijabetes koji ima cijela familija, dal bi to značilo da članak u vidu "ugljikoh povećavaju rizik od dijabetesa" mene trebao vrijeđati kao roditelja?

Hrpa stvari oko nas utječe negativno i mi ju moramo odabrati kao roditelji-jer nemamo izbora. TI NEMAŠ IZBORA. Život nameće kojekakve stvari-pa i to. To ne mijenja činjenicu da je dojenje zdravije. I da se ADom povećava rizik od koječega-koliko posto i kako-točno ne znam, al mora bit razlike između te dvije opcije. Članak možda nije ugodan za čitanje-a možda su statistike ok-ni to ne znam točno.

Odabrat ćemo ili ćemo biti prisiljeni odabrati još hrpetinu stvari koje će povećati hrpetinu rizika i na kraju ćemo vidjeti što život donese.
    Ja sam prisiljena provoditi duplo više vermena s djecom "na cesti" od većine-time raste vjerojatnost da poginemo. To mogu pročitati svaki dan u novinama.

Trebamo se pomirit s činjenicom da ne postoji nitko na svijetu koji radi sve najbolje-jer nikom život ne daje takve uvjete, od težih situacija, kao bolest i težak stres, do onih koje su naizgled banalne, a važne-volja, strpljenje, potreba za snom, mirom, slobodom-nismo svi isti.

I mislim da se treba pomirit s time da se mi borimo ZA dojenje-a tu tešku "bitku" Roda ne vodi "protiv" mama koje su odabrale nedojenje, nego protiv onih koji uništavaju opciju dojenja onima koje nemaju prepreka u vidu gore nabrojanih.
    Čisto jer je dojenje u krizi, jer je zamrlo, jer ga nema, jer je postotno manje od ADa, jer su ljudi neinformirani, jer ....

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moguće je da je tekst objektivan i točan. Ja to ne znam (udruga očito zna). Ukoliko je ovakav tekst na portalu samo zbog "objektivne informacije" (a ne zato da bi se majke koje koriste AD osjećale kao *ovno), moram primijetiti da postoji cijeli niz "objektivnih" statistika koje recimo neće nikad biti uobličene u promotivan tekst na portalu (ne kažem da bi trebale). Recimo, rizici rađanja nakon 35-te (xy) godine, i po majku, trudnoću i samo dijete. To su recimo nepoželjne "objektivne" istine o kojima se neće pisati jer bi se neke majke osjećale loše. I to ne one koje su ciljana skupina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •