Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 652

Tema: Ja sam uvijek za dojenje ali...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dok ne izumru "mlijeko ti je slabo" babe, bit će potrebna kampanja za dojenje. Ružno zvuči, ali je tako.

Baš sam nedavno išla pomoći prijateljici koju je gadno zahvatila pp depresija, a njena mama hoda gore-dolje po sobi i govori ma slabo ti je mlijeko.

Dijete lijepo prihvaća dojku, malo zaplače tu i tamo, ali ništa neuobičajeno. Ženu i to malo plača gura preko ruba ponora (depresija je gadna stvar - ne možeš realno sagledati situaciju), a baba se ne gasi s pričom o Mari i Kati koje su imale slabo mlijeko i dijete je gladno i aime meni.

Nije baba vidjela niti jednu reklamu za ad, niti je primila telegram s bočicom na njemu, već ona to zna "iz iskustva". Pa ajde ti objasni babi da joj 60-godišnje iskustvo ne štima.

Ili odeš kop pedijatra na prvi pregled, a on ti kaže da ti je dijete dobilo "samo" pola kile i da šta ga izgladnjuješ i obavezno dohrana. Pa tko je hrabar, nek se odupre.

Edukacija je potrebna jer moraš biti prokleto jak da se odupreš.
    Ja s drugim djetetom nisam imala snage za rasprave o mom slabom mlijeku i gladnoj bebi, pa sam patronažnu nazvala i rekla joj da ne dolazi, izbacila sam i zabranila posjete svima koji su imali nešto za reći o stalnom nacicavanju.
    Ali mi živimo sami i financijski smo neovisni, a većina mladih roditelja to nije pa si ne mogu priuštiti takve radikalne poteze.

Kod nas je tradicija da ti u kuću dođu iskusne žene koje te filaju svojim životnim mudrostima, a ti kao mlada i neiskusna majka ne smiješ niti zucnuti jer nemaš pojma.

Roda ima veliku šansu pobijediti u ratu s reklamama, ali rat s tradicijom, hm..... bit će duuuug i past će mnoge žrtve....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

fritulice, pa daj ti reci.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Dok ne izumru "mlijeko ti je slabo" babe, bit će potrebna kampanja za dojenje.
    ali rađaju se i nove "mlijeko ti je slabo" "babe".
    nije stvar generacijske pojave, nego neinformirane.
    a neinformiranih ima i među mlađima i međi najmlađima.
    i među visokoobrazovanima do kojih druge/drugačije informacije itekako pristižu....

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno bih voljela saznatko tko ovo boldano propagira? ja to nikad u životu nisam čula moram priznati.. To je zaista prestrašno generaliziranje
    kako misliš tko propagira?
    pa svi se sjećamo potpisa "formula je zlo"

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa Vidi poruku
    sve je danas marketing, potrebno je samo ostati u granicama dobrog ukusa, bili s ove ili one strane.
    iksam.
    marketing je marketing s koje god strane došao i na čega god se odnosilo, uvijek će naći plodno tlo za utjecaj.

kad se sjetim sebe, znala sam da moram prestati dojiti, a i prije nego sam počela sam znala da će ubrzo doći taj dan.
    ja sam bila u potpunosti mirna s tom odlukom, ali mi se srce stezalo kad pogledam dijete i pomislim to nije dobro zbog toga, toga i toga, tj. zbog svih besmislica koje sam pročitala ovdje.
    najužasnije od svega mi je bilo nekome reći, kada me pita, da više ne dojim. imala sam osjećaj da me svi poprijeko gledaju.
    na sve te osjećaje utjecaj je imao marketing dojenja, ovo što fritulica kaže - dojenje,dojenje, dojenje sa svih strana, i koliko god je on dobar u pripremi dojenja, bar je meni bio, toliko u ovim situacijama loše utječe kao i svaki drugi marketing.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vjerojatno će se i mnoge od nas sjećati "AD je isto što i majčino mlijeko"

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    kako misliš tko propagira?
    pa svi se sjećamo potpisa "formula je zlo"

Koji je obrisan.
    Isto tako ja se sjećam puno drugih potpisa , pa ih ne spominjem u svakoj temi.
    Potpisi su mišljenje pojedinog forumaša, nisu generalno mišljenje Udruge ili Foruma.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Koji je obrisan.
    Isto tako ja se sjećam puno drugih potpisa , pa ih ne spominjem u svakoj temi.
    Potpisi su mišljenje pojedinog forumaša, nisu generalno mišljenje Udruge ili Foruma.
    ali na portalu roda i dalje stoji tekst http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2213 u kojem piše i ovo
    Bakterija Salmonella i aflatokisni – snažni, toksični, kancerogeni, mutageni, imunosupresivni agenti koje proizvodi jedna vrsta Aspergilus gljivice, redovno se pronalaze u komercijalnim dojenačkim formulama, kao i Enterobakterija sakazakii - uništavajući patogeni uzročnik koji se prenosi hranom i koji može uzrokovati sepsu (prekomjerna bakterijska infekcija krvnog toka), meningitis (upala moždane ovojnice) i nekrotizirajući enterokolitis (ozbiljna infekcija i upala tankog i debelog crijeva) u novorođenčadi..
    Prilikom pakiranja dojenačke formule moguće je da dođe do onečišćenja iste česticama slomljenog stakla i metala, kao i industrijskim kemikalijama poput ftalata i bisfenola A (oba su kancerogeni) i, od nedavno, sastojkom koji se koristi pri pakiranju, izopropil tioksantonom (ITX), još jednim od mogućih kancerogena.

Dojenačke formule mogu također sadržavati prekomjerne razine otrova ili teških metala, uključujući i aluminij, mangan, kadmij i olovo.
    Postoje i ozbiljnije bolesti koje se dovode u vezu s prehranom na bočicu. U usporedbi sa dojenčadi koja je isključivo dojena samo tri ili četiri mjeseca, beba koja pije dojenačku formulu ima dva puta veću mogućnost razvoja mladenačkog dijabetesa (tip 1) i, zbog toga, morati koristiti inzulin. Postoji, također, peterostruki do osmostruki rizik razvijanja limfoma kod djece mlađe od 15 godina, a koja su hranjena dojenačkom formulom ili su dojena manje od šest mjeseci.
    i sve to u jednom tekstu vrlo krasnog naziva "Popušite ovo"

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno će se i mnoge od nas sjećati "AD je isto što i majčino mlijeko"
    da jer mi je draže misliti tako nego razmišljati da sam osim genetske predispozicije da dobije limfom svog sina hranila i "otrovom" koji eto povećava vjerovatnost da će oboliti od limfoma....za one koji neznaju to je vrsta raka koji napada limfni sustav, a između ostalog eto igrom slučaja sam ja zbog njega prestala dojiti svoje dijete

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ali Rodine savjetnice i članice udruge Roda i forumašice nisu NIKAKO educirane da daju savjete o AD, ali da stave ovak članak na portal su potpuno educirane...
    ovo više nema veze sa početkom teme, i da sad sam ljuta i povrijeđena i nikako nemogu preći preko ovog...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, ovaj članak ne bi trebao biti na portalu onih koji nisu educirani za hranjenje AD i o njemu ne mogu davati savjete.
    Ako nešto ne znaš i to priznaješ onda ne možeš ni napisati (ili prevesti) članak o tome jer tako sam sebi skačeš u usta.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ovaj članak ne bi trebao biti na portalu onih koji nisu educirani za hranjenje AD i o njemu ne mogu davati savjete.
    Ako nešto ne znaš i to priznaješ onda ne možeš ni napisati (ili prevesti) članak o tome jer tako sam sebi skačeš u usta.
    S ovim se slažem.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To je jako nezahvalna tema. Npr. ovo je tekst koji ja nebi napisala. Mada je možda medicinski dokazivo da je sve što u njemu piše apsolutno točno, ja ga nebi napisala iz drugih pobuda-nije moj oblik "aktivizma".
    Sada je pitanje-dali je problem koncept i ton tog teksta- koji je prijevod-koji nije "ugodan" ili je problem mogućnost da u njemu piše istina ili neistina?

npr. jučer je moje dijete bilo na rođendanu i izjelo hrpu slatkog. Doma smo imali goste pa je nastavio
    Mi smo genetski dijabetičarska familija i izvjesno je da će nas opaliti tip2. Ako to netko napiše u tekstu, jel ja trebam bit ljuta na njega?
    Ne znam. Možda da bolji primjer nađem.
    Da se ne radi o tome nego o tome da mi dijete alergičar ne smije jesti mlijeko, voće, jaja, meso i moram ga hraniti nekakvim ugljikohidratima stalno i da to povećava rizik za dijabetes koji ima cijela familija, dal bi to značilo da članak u vidu "ugljikoh povećavaju rizik od dijabetesa" mene trebao vrijeđati kao roditelja?

Hrpa stvari oko nas utječe negativno i mi ju moramo odabrati kao roditelji-jer nemamo izbora. TI NEMAŠ IZBORA. Život nameće kojekakve stvari-pa i to. To ne mijenja činjenicu da je dojenje zdravije. I da se ADom povećava rizik od koječega-koliko posto i kako-točno ne znam, al mora bit razlike između te dvije opcije. Članak možda nije ugodan za čitanje-a možda su statistike ok-ni to ne znam točno.

Odabrat ćemo ili ćemo biti prisiljeni odabrati još hrpetinu stvari koje će povećati hrpetinu rizika i na kraju ćemo vidjeti što život donese.
    Ja sam prisiljena provoditi duplo više vermena s djecom "na cesti" od većine-time raste vjerojatnost da poginemo. To mogu pročitati svaki dan u novinama.

Trebamo se pomirit s činjenicom da ne postoji nitko na svijetu koji radi sve najbolje-jer nikom život ne daje takve uvjete, od težih situacija, kao bolest i težak stres, do onih koje su naizgled banalne, a važne-volja, strpljenje, potreba za snom, mirom, slobodom-nismo svi isti.

I mislim da se treba pomirit s time da se mi borimo ZA dojenje-a tu tešku "bitku" Roda ne vodi "protiv" mama koje su odabrale nedojenje, nego protiv onih koji uništavaju opciju dojenja onima koje nemaju prepreka u vidu gore nabrojanih.
    Čisto jer je dojenje u krizi, jer je zamrlo, jer ga nema, jer je postotno manje od ADa, jer su ljudi neinformirani, jer ....

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

RODA nije relevantna za AD.
    Mi smo se educirale za dojenje, o AD nemamo pojma.
    Jel dotični članak uopće relavantan kad Roda nije relevantna za AD, o kojem nemate pojma?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moguće je da je tekst objektivan i točan. Ja to ne znam (udruga očito zna). Ukoliko je ovakav tekst na portalu samo zbog "objektivne informacije" (a ne zato da bi se majke koje koriste AD osjećale kao *ovno), moram primijetiti da postoji cijeli niz "objektivnih" statistika koje recimo neće nikad biti uobličene u promotivan tekst na portalu (ne kažem da bi trebale). Recimo, rizici rađanja nakon 35-te (xy) godine, i po majku, trudnoću i samo dijete. To su recimo nepoželjne "objektivne" istine o kojima se neće pisati jer bi se neke majke osjećale loše. I to ne one koje su ciljana skupina.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jel dotični članak uopće relavantan kad Roda nije relevantna za AD, o kojem nemate pojma?
    relevantan je koliko i stranica s koje je preuzet
    http://www.whale.to/b/thomas.html

ako je relevantna diznijeva zavjera i zavjera farmaceuta protiv liječenja raka biljkama, onda je relevantan i ovaj tekst

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

članak nismo pisale mi, mi smo ga prenijele.
    a imamo pravo na odabir tekstova koje ćemo objaviti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa naravno da neće, ja ISKRENO ne znam jel objektivan, nadam se da nebi bio tu da nije

Sigurno postoji udruga koja tvrdi da treba rađati u najplodnije doba, i to potkrijepljuje istraživanjima. To je opet još jedan loš/dobar/nužan izbor.
    Nije baš da svi imamo otvorene ruke rađati od 24.-27.godine, al nije ni da smo prozvani osporit činjenice.
    Dob za rađanje ne može biti samo fizička, tu je još tisuće dodatnih elemenata.

Kad se sve zbroji-nekom je najbolje (i vjerojatno jedino moguće) roditi s 40. Isto kao što je kati najbolje (i jedino moguće) dati AD.

I da se vratim na početak-to ne znači da je AD jednako zdravo kao dojenje, niti da je rodit s 40 jednako sigurno kao s 24, jelda?
    Ako se ženi od 40 kaže da je sociološki, emotivno i svakako za NJU to najbolji trenutak, al da fizički to više nije najbolji trenutak, i povećava se rizik od: tandamdamdam, jel ona treba biti uvrijeđena zbog odabira?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

naravno da imate pravo, vaša butiga, vaši tekstovi.
    ali, s jedne strane niste dovoljno informirane davati ikakve savjete u vezi AD, dok ste s druge strane za prenošenje tekstova u kojima se piše o mračnoj strani strašnog i zločestog AD-a uvijek spremne.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vi ste ga prenjele i nije bitno jeli istinit ili nije, bitno da je dovoljno "LOŠIH" stvari napisano unutra o AD da se sve majke koje ga pročitaju preplaše, uplaše i odma zgrabe dijete i gurnu mu sisu u usta.
    ma ona koja neće dojiti, kao prvo ni ne čita rodu, niti ju zanimaju trabunjanja o dojenju ona je odlučila,
    one koje žele dojiti i razmišljaju o tome će se informirati, proučiti sve i dati sve od sebe i tu im treba pružiti podršku...a roda je tu OK...
    usredotočite se onda na dojenje isključivo, a ako se o AD ne može na portalu (forumu) govoriti onda ni tekstovi ovog tipa nisu potrebni, to je isto jedan zastrašujući i jezoviti marketing.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemoj se ljutiti, nije dovoljno samo pisati kako je dojenje dobro.
    treba pisati i kako je ono drugo - ne-dobro.

nije"zlo", kako neki kažu.
    i sva sreća da postoji jer bi bilo puno lošije da se nedojena djeca hrane neadaptiranim mlijekom, ali da je dobro - nije.

znam da ima majki koje ne doje i djece koja nisu dojena.
    ne mogu reći da mi je žao zbog toga; žao mi je onih koje su htjele, a iz nekog razloga su morale odustati ili prekinuti... ili ni ne započeti.
    ali, nije ni to najveće zlo na svijetu.

roditeljstvo i majčinstvo je puno više od dojenja i prehrane.
    pa zašto ne uživamo u onome u čemu možemo.
    a ono u čemu nismo uspjele, što nismo ostvarile, što nas je prevarilo... ostavimo iza sebe, djeca prebrzo rastu.
    Posljednje uređivanje od apricot : 21.02.2011. at 13:57

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    to je isto jedan zastrašujući i jezoviti marketing.
    Upravo to. Valjda dojenje ima dovoljno dobrih stvari da se ne mora pretjerivati na temu loših strana AD-a ili govoriti bilo što pozitivno o dojenju (sreća, inteligencija).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da imate pravo, vaša butiga, vaši tekstovi.
    ali, s jedne strane niste dovoljno informirane davati ikakve savjete u vezi AD, dok ste s druge strane za prenošenje tekstova u kojima se piše o mračnoj strani strašnog i zločestog AD-a uvijek spremne.
    To su dvije različite stvari i mislim da se ne mogu uspoređivati.
    Jedna stvar je prevesti članak i objaviti ga na portalu, druga je davati savjete mami koja zove SOS telefon. Odgovornost i obaveza su apsolutno neusporedivi. Koliko god ti na forumu dala sebi za pravo neke stvari savjetnice na telefonu to ne smiju.
    S druge strane ukoliko ti se tekstovi ne sviđaju - ne čitaš ih!

Drugo roda se ne bavi samo PROMOCIJOM dojenja, već i ZAŠTITOM. Ukoliko ne vidite razliku čitajte malo o tome što to konkretno znači.

Nekada se nadomjestak davao na liječnički recept. Ok, danas više ne, ali zapitajte se iz kojih razloga?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo to. Valjda dojenje ima dovoljno dobrih stvari da se ne mora pretjerivati na temu loših strana AD-a ili govoriti bilo što pozitivno o dojenju (sreća, inteligencija).
    Što znači pretjerivati? Iznošenje činjenica o tome da djeca hranjena nadomjestkom imaju veći rizik od upale uha? Jel to previše?
    Jel treba cenzurirari majke koje doje na ovom forumu zabranivši im da pričaju o sreći koju osjećaju dok doje? O ljubavi, povezanosti? Jel to pretjerivanje?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajde neka mi neko onda razumno objasni što je točno smisao ovog teksta?
    s jedne strane kažete "ok je AD ako drugog izbora nema" a onda stavite tekst u kojem se to isto AD okarakterizira kao otrov.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

znači, ne smije se promovirati dojenje koje je besplatno, da se nitko ne osjeća loše, a smije se promovirati formula sa milijardama zarade?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa Vidi poruku
    To su dvije različite stvari i mislim da se ne mogu uspoređivati.
    Jedna stvar je prevesti članak i objaviti ga na portalu, druga je davati savjete mami koja zove SOS telefon.
    Mogu. Jer i iza jednoga i iza drugoga treba stajati. S činjenicama.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nijednom riječju na ovoj temi niko nije rekao da bi majke koje doje se trebale stidjeti toga i ne govoriti o tome, dapače svi se mi ovdje slažemo da je to super, divno prekrasno, najbolje

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    znači, ne smije se promovirati dojenje koje je besplatno, da se nitko ne osjeća loše, a smije se promovirati formula sa milijardama zarade?
    pišeš u najmanju ruku kao da je netko rekao da bi se ovdje i sada trebalo promovirati formulu.
    ne ni u kom slučaju, nitko to nije ni tražio.
    ajde neka netko kaže čemu služe ovakvi debilni whale tekstovi?
    promociji dojenja sigurno ne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

x.

Pretjerivanje je ovaj gore tekst (u pozadini kojega stvarno se čini da je uvjerenje o "zlu"), kao i obećanje sreće i inteligencije kroz dojenje.

Mislim, na kraju je rezultat ovakvih tekstova to da relativizira sve druge napore (samo se o tome šuti i mirno se ode, barem tako napravi dio nih), u stilu - svi su oni isti, i pro i contra, iste metode.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.02.2011. at 14:13

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

s jedne strane kažete "ok je AD ako drugog izbora nema" a onda stavite tekst u kojem se to isto AD okarakterizira kao otrov.
    gle.
    ja urlam na svoju djecu.
    i znam da je to loše.i čitam tekstove koliko je to loše.
    i čitam postove u kojima mame kažu da broje do deset, sto, tisuću... ali da nikada ne zaurlaju.
    ili izađu iz stana.
    ili ne znam šta.

ja znam da je to isto dio zlostavljanja i da je grozno i ponekad se zbog toga osjećam loše.
    ali, ja ne znam drugačije.

pa ti reci o tome što god hoćeš.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nijednom riječju na ovoj temi niko nije rekao da bi majke koje doje se trebale stidjeti toga i ne govoriti o tome, dapače svi se mi ovdje slažemo da je to super, divno prekrasno, najbolje
    pa zato mene zanima što je loše? ton ovog članka, ono što u njemu piše, koncept na koji je napravljen?
    Misliš li da je članak pun neistina, jel to problem? Mislim, ja ne znam jeli točno to što u njemu piše.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Znači, u svrhu promicanja dojenja opravdano je i isticanje zastrašujućih podataka o AD?
    Valjda je to odgovor na taj strašno agresivni marketing za ad (i ja se pitam koliko je strašan kad ja ni dan danas ne znam koje vrste ad postoje, koliko koštaju, kako se spravljaju...)

Ali, meni isto izgleda da nema smisla za uzvraćanje istom mjerom, iz puno razloga, da ne ponavljam sad iznad napisano. Nekako se tad i to dojenje spušta na neku razinu... kao da mu je potrebna takva vrsta propagande.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja apsolutno razumijem što sve vi želite reći. Samo me zanima, smeta li vam jer mislite da je članak istinit ili jer mislite da je neistinit

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja apsolutno razumijem što sve vi želite reći. Samo me zanima, smeta li vam jer mislite da je članak istinit ili jer mislite da je neistinit
    Jer mislim da ne neistinit. Kao i pretjerivanja oko cijepljenja i autizma (znanstveno opovrgnuto). Kao i pretjerivanja na temu CR-a.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.02.2011. at 14:16

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

poštujem. Ja sam mislila da je ton članka neprimjeren (jer nije ni moj stil).
    e sad, dali bi svaka od tih "izjava" odvojeno bila problematična-tipa nekakve statistike koje se pojavljuju svako toliko? Ili je problematična zato što je članak žestoko "contra"?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da mislim da je neistinit.
    u stvari mislim da je čista debilana.

a može li netko odgovoriti koja je svrha tog članka?
    promocija dojenja sigurno nije.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle što god sad ja/mi/bilo koja od forumašica tebi napisale neće ti pomoći da se osjećaš dobro jer taj članak ti upada u oko. Imaš potpuno pravo biti ljuta i na rodu i na članak i na autora. To je tvoje pravo.

Izbor koji si ti imala nije ti ostavljao "previše izbora". Super izbor ne postoji, savršeno hranjeno i odgajano dijete ne postoji, savršene majke ne postoje. Svaka od nas kiksa negdje. Negdje zato što mora, negdje zato što ne zna, negdje jer smo prisiljene. Ali svima je zajedničko jedno - trudimo se u majčinstvu biti najbolje i dati najbolje. Kad to možemo.

Nemoj mi sad napisati da sam ti napisala da eto ti nisi dala najbolje. Nisi dala najbolje u jednom malom segmentu i to zato jer nisi mogla i to očito nije bio tvoj izbor i svi to ovdje poštujemo.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakvim činjenicama? O tome što piše u tom članku? Zašto sama ne bi potražila reference za svaku navedenu tvrdnju? Ajde izvoli.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mislim da je neistinit

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

smeta jer je prepun neistina i nagađanja

apsolutno sam za promoviranje i podržavanje i zaštitu dojenja, ali ne za zastrašivanje i nabijanje grižnje savjesti

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja urlam na svoju djecu

a ne na situaciju?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ustvari svim svojim srcem želim vjerovati da je laž

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

poštujem. Ja sam mislila da je ton članka neprimjeren (jer nije ni moj stil).
    e sad, dali bi svaka od tih "izjava" odvojeno bila problematična-tipa nekakve statistike koje se pojavljuju svako toliko? Ili je problematična zato što je članak žestoko "contra"?
    Problematičan jer jer, po meni, kreće iz jednoga i završava u netočnome. Kao i cijepeljenje i autizam. Statistike - već sam gore napisala. Rijetki je razumiju, svi je natežu. Ispada, fakat, da je većina njih istih - ko nehotice, ko hotimice. Glavni sukus priče i jest u naglascima, kao u kod Wagnera.

Brojke... Gledaj samo kako se vrte oko brojke nezaposlenih. Gledaj MPO. Ono... statistika je slijepa, kao i pravda?. Je, nekima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kakvim činjenicama? O tome što piše u tom članku? Zašto sama ne bi potražila reference za svaku navedenu tvrdnju? Ajde izvoli.
    Zato jer se, barem mi laici, upuštamo u isti laički fajt koji će završit nekim morskim zaključkom, stila gore navedenog.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

svatko tko radi u proizvodnji i/ili kontroli kvalitete zna što i kako se radi i zna da navedeno u članku NIJE istina
    barem ne u zemljama gdje je proizvodnja pod velikim nadzorom. a europa jest

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer se, barem mi laici, upuštamo u isti laički fajt koji će završit nekim morskim zaključkom, stila gore navedenog.
    Pa onda ako je statistika kao takva dvosmislena onda zašto ju ne tumačiš drugačije? I u čemu je onda problem? Imaš svoje mišljenje o činjenicama iznesenim u članku i to je to. Tvoje mišljenje.
    Ali članak se neće izmijeniti zbog tvog mišljneja (ne kažem da će zbog mog). On je takav napisan. Za neke od vas neistinit za neke od nas istinit.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma da, magriz, na situaciju.
    ali pred djeco, to sam htjela reći.
    i to tako da mi kličak titra ko Tomu kad mu prozor pričepi rep.

nisam ponosna na to, dapače.
    ali neću biti ljuta na tebe kad mi to nabiješ na/pod nos.
    već ću misliti kako mi želiš najbolje. i mome djetetu.
    i kako mi možda možeš pomoći da se riješim te vrištave napasti.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    svatko tko radi u proizvodnji i/ili kontroli kvalitete zna što i kako se radi i zna da navedeno u članku NIJE istina
    barem ne u zemljama gdje je proizvodnja pod velikim nadzorom. a europa jest

Pišeš svoje mišljenje, nađi reference da su tvrdnje u članku netočne.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da, magriz, na situaciju.
    ali pred djeco, to sam htjela reći.
    i to tako da mi kličak titra ko Tomu kad mu prozor pričepi rep.

nisam ponosna na to, dapače.
    ali neću biti ljuta na tebe kad mi to nabiješ na/pod nos.
    već ću misliti kako mi želiš najbolje. i mome djetetu.
    i kako mi možda možeš pomoći da se riješim te vrištave napasti.

I izvoli se naći uvrijeđenom za bilo koji članak u kojemu piše da to vikanje može ostaviti posljedicu na djecu makar da će slabije čuti.
    ne najbolje da nitko o tome više niti ne zucne..ikada.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Satistika se može tumačiti na više načina...zapravo šta nas briga ako mi upadnemo na onu lošu stranu.
    npr. tebe kata boli onaj dio sa statistika o limfomu. Istina, na tvom jestu i me bi bolio i upadao mi u oči.
    Moje dijete ima srčanu grešku koja pogađa 5-10 djece na 100 000 , i što sad meni znači taj podatak, apsolutno ništa , ja sam upala u negativnu statistiku.
    I ako bi imala još koje dijete šansa je da ima srčanu grešku je 2% posto, ostalim majkam koje nemaju već rođeno dijete sa srčanom greškom je 1%.
    Znači li to da ja imama 100% veći rizik ? Ili to znači da ja imam 98% šansu roditi zdravo dijete? I to je tu u pravu u ovim brojkama?
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.02.2011. at 14:38

Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •