Results 1 to 50 of 652

Thread: Ja sam uvijek za dojenje ali...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    anchie76's Avatar

Možda da otvorimo zasebnu temu i na njoj da se jave mame koje su spreme izdajati za drugu djecu?

smedja's Avatar

Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Možda da otvorimo zasebnu temu i na njoj da se jave mame koje su spreme izdajati za drugu djecu?
    Ja sam to predlozila jos na pocetku rasprave, ali je ocito bilo zabavnije poceti se samarati...

A katu razumijem, imam slicnu situaciju, ali s porodom... prvi porod je na mene ostavio teske posljedice... zbog zdravlja su me uvjeravali da se moram drzati bolnice, zavrsilo je meni jako tesko i jos uvijek si ne mogu oprostiti kako se nisam borila za svoje prvorodjence, kako sam otisla u petrovu, dozvolila da ga nakon 5 min odnesu i da ga ne vidim 20 sati. Dobila je AD sto je rezultiralo jakom intolerancijom, probusenim crijevima i sva moja nastojanja da pije samo moje mlijeko nisu mogla ispraviti taj los pocetak... Tesko ces si oprostiti nedojenje, jer svim srcem vjerujes da je najbolje, iako si nemas sto oprastati... borila si se za zivot svog djeteta, jer je tuzno biti dijete bez majke...

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

Quote Originally Posted by smedja View Post
    Ja sam to predlozila jos na pocetku rasprave, ali je ocito bilo zabavnije poceti se samarati...

A katu razumijem, imam slicnu situaciju, ali s porodom... prvi porod je na mene ostavio teske posljedice... zbog zdravlja su me uvjeravali da se moram drzati bolnice, zavrsilo je meni jako tesko i jos uvijek si ne mogu oprostiti kako se nisam borila za svoje prvorodjence, kako sam otisla u petrovu, dozvolila da ga nakon 5 min odnesu i da ga ne vidim 20 sati. Dobila je AD sto je rezultiralo jakom intolerancijom, probusenim crijevima i sva moja nastojanja da pije samo moje mlijeko nisu mogla ispraviti taj los pocetak... Tesko ces si oprostiti nedojenje, jer svim srcem vjerujes da je najbolje, iako si nemas sto oprastati... borila si se za zivot svog djeteta, jer je tuzno biti dijete bez majke...
    imam isto iskustvo. A opet-s druge strane, imam i iscjeljujuće drugo-kao i ti

smedja's Avatar

Quote Originally Posted by krumpiric View Post
    imam isto iskustvo. A opet-s druge strane, imam i iscjeljujuće drugo-kao i ti
    Je iscjeljujuce bilo u smislu da sam ponovno normalna i vesela (nedepresivna) osoba, ali tek sam na putu da si oprostim tu prvu gresku... i ovaj rodjendan i dane oko njega sam provela u poluplacnom raspolozenju, drzala ju 3 noci u rukama kad vec nisam mogla te 3 noci u bolnici...

Moramo nauciti zivjeti s tim... a tebi bi moralo biti lakse nego nama jer je bilo u pitanju zdravlje... tek mi je uistinu zao da se mame vec ranije nisu ponudile za pomoc... Ja dojim tandem, kako tandem tako bi mogla i jos jedno... ponuda i potraznja...

dutka_lutka's Avatar

Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Pa da, samo smatram da bi onaj tko želi pomoć, tu pomoć trebao zatražiti, dakle, barem otvoriti temu. Vjerujem da bi priča majke koja je dojila svoje dijete, a ne smije nastaviti zbog zdravstvenih razloga, ponukala mnoge mame da izdajaju za to dijete.

S druge strane, ako neka mama ne doji isključivo zbog nedostatne podrške dojenju u rodilištu, slobodna je krenuti u relaktaciju, kao što sam to i sama učinila, a u tome će imati podršku Rodinih savjetnica i nas ostalih, kao i dosada.

Ako, pak, neke cure u zamrzivaču imaju višak svog mlijeka, ili moraju neko vrijeme izdajati zbog prepunjenosti, vjerujem da će darovati to mlijeko svakoj mami koja ga želi dati svom djetetu.
    Last edited by dutka_lutka; 22.02.2011 at 12:25.

meda's Avatar

Quote Originally Posted by dutka_lutka View Post
    Pa da, samo smatram da bi onaj tko želi pomoć, tu pomoć trebao zatražiti, dakle, barem otvoriti temu. Vjerujem da bi priča majke koja je dojila svoje dijete, a ne smije nastaviti zbog zdravstvenih razloga, ponukala mnoge mame da izdajaju za to dijete.

.
    ili barem da joj se jave na pp s preporukom adapiranog. ili da otvore jedan forum samo o tome. ako smo imali frakcije i otvaranja foruma zbog slavena bilica, dobnih skupina, tracanja rode, onda sta ne bi imali i zbog ad-a. ako je stvarno glavni problem u tome sto se na rodi na moze o tome, a valjda o svemu ostalome sto ikome padne na pamet moze.