Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: baby fitness - pravilno izvođenje vježbi

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno baby fitness - pravilno izvođenje vježbi

Molila bih pomoć s vježbicama iz knjige M. Jovančevića "Godine prve: zašto su važne".
    Konkretno, nejasna mi je 15. vježba kad se beba rotira s trbuha na leđa i obrnuto. Kako mora stajati ručica? Vidim na sličici da je ispod glavice, ali mi izgleda grubo kad to tako radim, kao da mu iskrivljujem ruku. Također, 16. vježba, kad se uhvate ručice i nožice pa se beba podiže - što znači "kroz položaj na bok"? Mogu li se te vježbice negdje vidjeti, nisam uspjela ništa izgooglati.

I još jedno sitničarenje - ako piše da se vježba izvodi od 4 mjeseca, izvodi li se od napunjenog 4. mjeseca ili od ulaska u četvrti mjesec? Mislim, znam da se bebi neće ništa čudesno dogoditi promjenom broja na kalendaru, ali ne znam po čemu se drugom ravnati.

Hvala na pomoći

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni su te vvježbe bile izrazito neprektične i baš kao što veliš .. grube!! pogotovo one tačke !! ajme

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moja ti je preporuka da bez stručne osobe koja će ti pokazati točno izvođenje vježbica ne radiš one koje zahtijevaju okretanje, potezanje, podizanje i sl., već se više orijentiraj na masažu, glađenje, maženje, dodir, komunikaciju očima. Imam iskustvo s vježbama (prijevremeno rođeni blizanci), radila sam sve iz ove knjige, i više, pa znam da ti ne može biti baš sve jasno iz slika.
    Rješenja:
    - pitaj pedijatra, ako ima vremena da ti pokaže
    - još bolje, plati jedan termin kod privatnog fizijatra da ti pokaže sve vježba
    - pokušaj nabaviti Unicefov CD Prve 3 su najvažnije, gdje su objašnjene vježbe
    Konkretno:
    - vježba 15: Napravila sam ju milijun puta, vrlo je jednostavno kad se upraksiraš. Po meni je najvažnije uhvatiti dijete za nožicu (npr. s leđa na trbuh: ako okrećeš udesno desnu nodu, ako okrećeš ulijevo lijevu nogu), malo potegneš nožicu prema sebi i zarotiraš prema strani na koju okrećeš, beba će sama prilagoditi ruke i glavu i okrenuti se. Za ovu ruku ispod glave nisam sigurna, koliko se sjećam s Goljaka, držali smo ruku uz tijelo, ne uz glavu, ne gore, ne odvojeno od tijela, jer se tako izvrće.
    Teško je objasniti bez pokazivanja.

- vježba 16: Ovo pogotovo nemoj raditi sama, bez upute. ''Preko boka'' znači da bebu primiš onako kako se vidi na slici, šakama obuhvatiš njene tabane i šake, kao da držiš buket cvijeća sa dvije ruke, zatim ju okreneš na bok, kao na rolaš čunj po podlozi i onda ju podigneš u sjedeći položaj. Ova vježba služi za jačanje mišića vrata i vježbanje držanja glavice, a ne za učenje sjedenja i nema sa sjedenjem nikakve veze. Zato je važno kod dizanja bebu lagano zaljuljati lijevo desno, malo na jedan bok, malo na drugi, pa dok ju tako ljuljaš svaki put ju okrenuti malo više na bok i malo viša podići prema sebi. Kroz nekoliko zamaha će beba ''sjediti'' i treba ju lagano dalje ljuljuškati lijevo desno, da ona malo klima glavom i vježba držanje glavice. U sjed. položaju se drži kratko, možda 10-ak sec. i vrati se u ležeći položaj, opet preko boka, tj. preko jedne strane, ne ju samo svaliti na leđa.

Eto, toliko sam mogla pomoći, a tebi ako su vježbice važne i želiš ih raditi, plati jedan termin stručnjaku i dalje radi sama doma.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sad sam naišla na ovo (sa stranice www.palcici.com), ali vidim da si iz Rijeke..., ali neka se nađe:

Obavijest
    PREDAVANJE FIZIOTERAPEUTA "HANDLING I SVAKODNEVNO VJEŽBANJE "

VAŽNO !
    U četvrtak 24.02.2010. u 18 sati naš fizioterapeut IVAN FRANJČEC održat će nam vrlo korisno predavanje na temu HANDLING I SVAKODNEVNO VJEŽBANJE u predavaonici Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh.
    Tema predavanja ne odnosi se samo na novorođenčad već obuhvaća i vježbanje sa starijom djecom te se nadam da će svako od Vas pronaći interes u ovom predavanju.
    Pozivamo Vas da u što većem broju posjetite ovo predavanje kako bi se što bolje informirali o svemu što vas interesira vezano uz vježbanje i njegovu važnost.
    Gospodin Franjčec će Vam vrlo rado odgovoriti na sva Vaša pitanja vezana uz fizioterapiju.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, sss. Imam UNICEFOV dvd doma, ali ove dvije vježbice nisam našla. Ma možemo u konačnici i bez toga, nama to nije nešto propisano već čisto način za provesti vrijeme.

Inkaaaaa, meni vježbice sve skupa nisu nepraktične, zapravo mi bebica uživa u tome, sav ustreperi kad ga pripremam, ali mi smo tek na ovim početnim, možda je kasnije gore... no ponavljam, nije mi to moranje pa ako ne ide, ne ide.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni je fizioteraputica pokazala te vježbe. Važno je da ne okrećeš bebu da onako preskoči preko ramena nego joj rame mora biti potpuno savijeno ispod nje pa ju za nogu okreneš. Ali polako tako da i beba može sudjelovati u tome, ane da bude uplašena i pasivna. A ono bočno podizanje znači da kad joj uhvatiš noge i ruke podižeš ju preko strane kao da ju kotrljš, ne znam kak bi bolje objasnila ne ju dizati ravno nego kreneš prema lijevo ili desno.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, malta, razumijem. Nekako i beba pokaže.

Posudila mi je šogorica ovo: RAZVOJNE VJEŽBE I MASAŽA ZA BEBE - CD. Tu je isto pokazano okretnje, a terapeutica koja vodi kroz cijeli cd također pokazuje vježbice za stabilnost koje se zapravo sastoje od sjedenja pa me sad to zbunjuje.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tu imas prikazane vjezbe, pod kutak za vjezbanje.

Meni su ti filmici puno pomogli, ne mogu sve popamtiti dok smo na vjezbama.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Danila, super link, puno ti hvala.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj danila prvotno napisa Vidi poruku
    Tu imas prikazane vjezbe, pod kutak za vjezbanje.

Meni su ti filmici puno pomogli, ne mogu sve popamtiti dok smo na vjezbama.
    Danila, ne mogu otvoriti link, probala sam milijun puta... ja i malac krećemo na baby fitness pa bi htjela još malo se informirati..

Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •