Trudna sam dva mjeseca i pitam se smijem li u solarijum?Mozda je bezveze sto pitam,ali sta cu kad volim da sam tamnoputa.....![]()
Trudna sam dva mjeseca i pitam se smijem li u solarijum?Mozda je bezveze sto pitam,ali sta cu kad volim da sam tamnoputa.....![]()
zasto...Lutonjice...i podajes li jos Peschoolians obucucicu,a ja bih rado u solarijum,bar mi obrazlozi?
evo zašto
poliklinika HarniKoliko je štetno sunčanje u solariju za vrijeme trudnoće i da li je znanstveno dokazano da utječe na plod?
Sam postupak sunčanja u solariju za vrijeme trudnoće nije štetan. Ono što je štetno je zagrijavanje tijela, odnosno podizanje tzv. "core" temperature, i to osobito tijekom prvih 12. tjedana trudnoće. Kako je nizom znanstvenih radova dokazano, povišena temepratura u ovom razdoblju trudnoće je jedan od rizičnih čimbenika u nastanku embrionalnih grešaka.
osim zdravstvenih razloga, nije loše osvrnuti se i na estetske: intenzivno tamnjenje u solarijumu u trudnoći može dovesti do pojave trudničkih pega po licu i dekolteu. neke od tih fleka "neizbrisive" su čak i bez najobičnijeg sunčanja, a uz solarijum...-/ ne bih pokušavala...
jao hvala na odgovorima,necu ici,ne bih rizikovala....pozzz