ja bih na tvom mjestu išla i po drugo mišljenje
vađenja zdravih zuba je metoda koja se danas koristi samo u iznimnim slučajevima. ako nek zubi moraju van onda su to umnjaci. ja sam vadil 3 umnjaka (koji su mi rasli u koso pa sam se jedno jutro probudila i nisam mogla ni usta otvoriti grrr)
rvi ortodont kod kojeg sam bila predložio je vađenje četvorki, iz istog razloga ko i tebi
išla sam po drugo mišljenje pa mi je ortodontica objasnila da se to radi jer je lakše malo pogurati zube s jedne pa s druge strane (znači rupa u sredini pa vućeš zube u oba smjera prema rupi). teže je premjestiti sve zube, to radiš ako vadiš umnjake
uglavnom, odlučila sam se za drugu varijantu

imala sam prozirne bravice i bijelu žicu. i gore i dolje. nije se ništa vidjelo. bio je super aparatić. nosila ga godinu dana

onda sam nako nekog vremena ostala bez jednog zuba (ah, duga priča) baš tamo di sam i dalje imala umnjak. pa sam išla ponovo. i sad mi se taj umnjak premješta da bi se popunila ta rupa (bila mi je opcija ili aparatić ili implantat/most ili štoveć)

kolegica s posla je stavila aparatić u 51. godini
imala je prestrašne probleme s boloma u leđima. nigdje nita nisu našli. na kraju je otišla kod ortodonta i rekao joj je da zbog krivog zagriza ima poremećeno neznamvišešto i da je zbog toga bole leđa
nosila je 2 godine
nikad je više leđa nisu boljela