Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Šta kupiti i gdje probati

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Šta kupiti i gdje probati

Dakle, moj mali se samo hoce nositi. Nema sanse da ga se spusti, cim se sagnem da bi ga polegla, vec zakmeci. U kolica hoce, odnosno i tu zakmeci, ali odmah zaspi ili se smiri kad krenemo.

Treba mi dakle nesto uglavnom za po kuci, da mogu nesto i napraviti.Citam ovaj pdf i izgubljena sam...

Sta preporucate za bebu od 3mj i skoro 7kg?

I gdje bi mogla isprobati maramu/sling/itd, da i ja vidim sta mi pase, da ne bacim novce (kao sa starijom curom, nije se dala u klokanicu).

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja imam ellaroo maramu koju bi ti mogla dati na probu da vidiš jel vam paše.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja bih ti preporučila sling.
    On je već velik, a sling je lakše i brže staviti i vani i doma i kad zaspe lijepo ga iz slinga možeš spustiti na krevet

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

meni sling isto djeluje super za po doma kad je stalno spusti-stavi, ali ja ga nikako nisam uspila zavezati tako da sam sigurna u njegovu čvrstoću. Zato ti je najbolje sve užicat na probu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sling je najbrži za ubacivanje/vađenje, ali i marama bi ti bila dobra - osim t2t položaja možete koristiti i malog buddhu, kasnije bok, leđa... ovisi što malac preferira. uskoro će dorasti i do mei taija.

najbolje ti je organizirati forumašku kavu i isprobati sve, nešto i posuditi na par dana (nošenje rijetko uspije otprve).

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam ellaroo maramu koju bi ti mogla dati na probu da vidiš jel vam paše.
    da se pojasnim, da ne bi bilo zabune - ne prodajem je, samo nudim na posudbu

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moje iskustvo je da su za male najbolje elastične marame.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

deadi, fun4mum ti drži od pixiekida stvari, lijepo odeš i isprobaš sve. opet, za nešto treba prakse i po mogućnosti demonstracija, ali bar vidiš sve na jednom mjestu

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sling, lako svežeš, lako zavežeš i još lakše dotegneš :u sličnim mukama:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala na savjetima, moj mališa se hoće nositi isključivo da je oslonjen meni na leđa i da gleda prema naprijed.

Treba mi nešto iz čega ga budem mogla lagano vaditi i stavljati, a stvarno ne znam razliku između npr. slinga, marame, Meitai-a, meni je sve to na prvi pogled isto.

Hvala curama koje nude posudbu, javim se na pp.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda mozda mei tai.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Onda mozda mei tai.
    To se i meni najvise svidja, ali ne mogu skuziti za tocno koju je to dob, ali onaj kriteriji koji je naveden (potpuna kontrola vratih mišića) bi značio da je to tek za bebe od nekih 5+ mjeseci?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za MT je još premali, računa se od nekih 5-6 mj.
    ako hoće biti prema naprijed, dobra je marama i buda položaj - ali ti treba netko pokazati kako se to radi, ja samo preko filmića nisam uspjela uvježbati.

Sling je bolji od marame što se brzo i puno jednostavnije postavlja, ali ne znam može li buda položaj u slingu. Lošiji je što ti je težina na jednom ramenu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

može buda položaj u slingu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajme meni, imali smo na posudbi par dana dydimos maramu. Totalni neuspjeh.

Nikako se nije dao staviti u maramu, kao da mu je zadatak bio kako sto prije svaladati i istuci tu tkaninu...A kada bi ga na jedvite jade i stavili, jedini cilj mu je bio kako se iskobeljati van...probali smo vise polozaja, ali nista, jer ni jedan nije bio onaj kako on trazi da ga se nosi, jer se taj ne savjetuje u marami (tako pise u knjizici s uputama). Vjerojatno cemo probati s klokanicom ili sa MT, za kojih 2 mj.

Gledali smo DVD i MM veli: kaj su tu djecu drogirali da se daju tako namjestati? Salim se, ali nije bilo sanse da ga stavimo, a da se on be buni.

Imam i ja jedno pitanje: kako uspijete zavezati maramu, a da se ne vuce po podu? Ja sam redovno svaki put maramu povlacila po podu - jos nekako za doma, ali kako to po vani? Jel mi mozda bila preduga - ali da je bila kraca ne bi je bas mogla vezati?
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 21.02.2011. at 17:33

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam uglavnom maramu stavila doma pa išla van
    vani bi krajeve marame stavila na kolica (to kad se više ne želi voziti u kolicima, pa ju moram nositi)
    znala mi je i poslužiti klupa u parku i sl.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je baby bjorn bila super za taj polozaj kad bi npr. otisli van s kolicima a ona se htjela iskljucivo nositi i gledati vani pa bi je morala staviti u to i gurati kolica sto nisam mogla s njom u rukama..samo ne znam otkad je preporucljivo- zaboravila sam..imas u kiki za isprobati nekoliko modela, ja sam dobila na poklon klasicni..i odlican mi je iako ti zbog polozaja nogu preporucuju mei taj, kad smo preraslo bjornicu s 8 mjeseci mislila sam kupiti mei tai ali se nikako nije dala u to i bilo mi je neprakticno zakopcati..onda na kraju smo presli na ruke, srecom ne dugo jer je brzo propuzala i prohodala

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno cemo probati s klokanicom ili sa MT, za kojih 2 mj.

Gledali smo DVD i MM veli: kaj su tu djecu drogirali da se daju tako namjestati? Salim se, ali nije bilo sanse da ga stavimo, a da se on be buni.
    Deaedi- pazi kod klokanice da ti je dovoljno široka kod malcevih nogu, što znači da ti mora pokrivati to područje tako da odiže noge u čućanj- ne smiju visiti.

A šanse nije bilo zato što si bila nesigurna i nisi pojma imala kako se ta stvar namješta. Probaj prvo par puta sa nekom igračkom ili jastukom, a onda prebaci na bebu. I općenito nije dobro da ti netko asistira dok slažeš bilo koju nosiljku- veće su ti šanse da ćeš sama uspijeti nego da ti netko pokušava pomoći )

I jedna sitnica- nema nosiljke koja potpuno može iskopirati položaj kada je beba okrenuta leđima na tvoja prsa, zato se taj položaj ne preporučuje u nosiljkama. Sa druge strane, takvo nošenje je doista faza i trebala bi ga polako učiti na drugi položaj (prsa ili bok), jer što je veći to ti ga je teže tako nositi i morati ćete kad tad promijeniti položaj nošenja radi tvog dobra, i vidjeti ćeš da promjena neće niti najmanje umanjiti njegovu potrebu za istraživanjem.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja radim ovako kao kajsa, doma zavežem i po potrebi ubacim unutra. Ako vežem vani, stavim krakove na kolica... iako, ti krakovi ionako ne diraju bebu već se vežu u čvor. Marama mora biti tako preduga.
    Pisala sam već na jednom drugom topicu o stavljanju u maramu. Jana je, kad je bio manji, smirivao zvuk tekuće vode pa bih ga stavljala u kupatilu, kraj kade. I odmah iza toga moram žustro hodati pa se uglavnom smiri. Također, pali kad radim duboke čučnjeve, iz nekog razloga tada redovito prestane plakati. A najviše od svega je pomagalo kad bismo izašli van čim prije, onda ga zbuni promjena okoline. Vežem ga dvostrukim križnim i sve vidi oko sebe.

I potpis na Josie, druga osoba kod vezanja marame samo smeta.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja bi Mo stavila u maramu i odmah počela hodati. Doma joj se isto nije sviđalo to isprobavanje, ali vani bi mi zaspala isti čas. Ako bi se meškoljila samo bi malo više skakutala dok hodam i sve je bilo ok.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Imali smo i sling i maramu i mei tai. Od slinga su mi otpadala leđa i rame i bilo mi ga je jako teško namjestiti. Maramu sam lakše namještala ali je htjela biti u njoj samo ako sam se kretala, čim bih je stavila kretala bih se, kuhala ručak ili nešto i onda bi ona pala u trans. Sada smo u mei tai-u i meni je to savršeno, ne bole leđa, lako se postavlja i ona uživa ali ne smijem stati osim ako je zaspala.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Imali smo i sling i maramu i mei tai. Od slinga su mi otpadala leđa i rame i bilo mi ga je jako teško namjestiti. Maramu sam lakše namještala ali je htjela biti u njoj samo ako sam se kretala, čim bih je stavila kretala bih se, kuhala ručak ili nešto i onda bi ona pala u trans. Sada smo u mei tai-u i meni je to savršeno, ne bole leđa, lako se postavlja i ona uživa ali ne smijem stati osim ako je zaspala.
    i MT je super za ljeto. Nema te marame pod kojom se nećete oboje uznojiti. (jel se vidi iz odgovora da imam sve moguće nosiljke )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •