Razmisljala sam o pohranjivanju matičnih stanica iz pupkovine i već se skoro definitivno odlučila na ispunjavanje obrasca za pristanak kad sam tu negdje na Rodi pronasla raspravu o preranom rezanju pupčane vrpce koje je u tom slucaju potrebno i negativnim posljedicama koje to može imati za bebu - anemija, prelazak djetetove krvi u majcinu (sto je opasno ako je majka Rh - poput mene, a beba +, kao sto ce moja vjerojatno biti), . Mislim da je sve potkrijepljeno člankom preuzetim od Udruge primalja (http://www.udrugaprimalja.hr/content...3=0&G4=0&ID=51) i, da ne duzim, kakva imate iskustva s tim? Jeste spominjali primalji/liječniku da zelite da se pupkovina isprazni i da je ne režu prerano? Ili vam se, kao meni, podrazumijevalo da ekipa koja se brinula o vama zna sto radi?

Moram priznati da ja na prvom porodu nisam ni primijetila u kojem su trenutku vrpcu prerezali, je li jos pulsirala ili nije. I sa mnom i s bebom je sve bilo ok, nismo Rh kompatibilni ali nista se nije zakompliciralo, dojenje je krenulo i teklo bez ikakvih problema, u 3 godine je jednom bio bolestan, ono, sve 5.
U principu ne bi ni znala za tu pricu s pupkovinom da je nisam nasla kao razlog protiv doniranju matičnih stanica...