Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Klemanje pupkovine

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Klemanje pupkovine

Razmisljala sam o pohranjivanju matičnih stanica iz pupkovine i već se skoro definitivno odlučila na ispunjavanje obrasca za pristanak kad sam tu negdje na Rodi pronasla raspravu o preranom rezanju pupčane vrpce koje je u tom slucaju potrebno i negativnim posljedicama koje to može imati za bebu - anemija, prelazak djetetove krvi u majcinu (sto je opasno ako je majka Rh - poput mene, a beba +, kao sto ce moja vjerojatno biti), . Mislim da je sve potkrijepljeno člankom preuzetim od Udruge primalja (http://www.udrugaprimalja.hr/content...3=0&G4=0&ID=51) i, da ne duzim, kakva imate iskustva s tim? Jeste spominjali primalji/liječniku da zelite da se pupkovina isprazni i da je ne režu prerano? Ili vam se, kao meni, podrazumijevalo da ekipa koja se brinula o vama zna sto radi?

Moram priznati da ja na prvom porodu nisam ni primijetila u kojem su trenutku vrpcu prerezali, je li jos pulsirala ili nije. I sa mnom i s bebom je sve bilo ok, nismo Rh kompatibilni ali nista se nije zakompliciralo, dojenje je krenulo i teklo bez ikakvih problema, u 3 godine je jednom bio bolestan, ono, sve 5.
    U principu ne bi ni znala za tu pricu s pupkovinom da je nisam nasla kao razlog protiv doniranju matičnih stanica...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mene su otpili sa -to vam prestane pulsirati nakon par sekundi, prstima su prošli po pupkovini da "potjeraju" krv prema bebi i odmah prerezali.

na žalost mislim da trebati imati velike sreće da u rodilištima puste da pupčana otpulsira,
    i vjerujem da osim svih hranjivih sastojaka, hormona, krvi što beba dobije kroz nju,
    dobije i vrijeme da može prodisati kad njoj to paše a ne doktoru!

sve su bebe različite, osobno vjerujem da Erikov dvogodišnji strah od gušenja ako mu kap vode dođe na lice (kod tuširanja),
    ima upravo veze sa tim jer je morao prodisati prisilno.
    ali on je inače senzibilnije biće, neke bebe su prizemljenije i to im neće biti problem..

u svakom slučaju ja sam za čekanje barem 20ak min, i ako dr. nije za to, ako si ljubazna lijepo ti on objasni, kao i meni ...
    pa mislim da odlučne, glasne i stroge majke mogu lakše dobiti to što žele...

i da, nekako nisam za pohranjivanje krvi iz pupk. jer oduzimamo djetetu nešto jako važno SADA što ostavlja
    poslijedice kroz život, bilo pozitivne ili negativne ovisno o iskustvu,
    za neki cilj koji nedao Bog da nam zatreba, i vjerovatno neće.

ALI, moj savjet je da dobro sve istražiš i onda se umiri i poslušaj svoje srce,
    ono zna što je za tvoju bebu najbolje, a to ne mora biti isto što i za neku drugu!
    POSLUŠAJ SRCE!

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nakon dugo razmišljanja, ipak smo odlučili darovati matične stanice, što smo i učinili. Nije mi žao uza sve rizike. Ipak nisu toliko strašni, koliko je taj čin human.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala vam, promisljala sam i promisljala, ali su mi bas prije par dana dijagnosticirali zastoj rasta (zapeli smo na 2600 g) pa mi se ne mili "potrositi" ni kapljicu krvi... Mozda u trecem porodu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •