Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Otvaranje porodiljnog

Početno Otvaranje porodiljnog

Drage moje,
    21.1.06. trebam otvoriti porodiljni (45 dana prije TP) koji se nastavlja na bolovanje zbog čuvanja trudnoće, pa me sad zanima nosim li za siječanj na kraju mjeseca u HZZO obje doznake, tj. mislim dvije razčite šifre ili moram taj dan kad otvaram porodiljni otići u HZZO s doznakom o bolovanju do 21.1. i otvorenim porodiljnim tog datuma?
    Dosad sam na kraju mjeseca 1 doznaku nosila u HZZO, a jednu na posao; kad otvorim porodiljni, radim li i dalje tako svaki mjesec ili se nešto mijenja?
    Unaprijed zahvalna!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i ja sam bila na bolovanju do porodiljnog i ako se dobro sjećam, ja sam obje doznake odnijela na kraju mjeseca (za zatvaranje bolovanja i otvaranje porodiljnog). a onda, kad otvoriš porodiljni - to je to! nema više doznaka sve do 5-6 mjeseci nakon poroda...

nadam se da će me netko ispravit ako griješim...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo ja sam to sve friško napravila pa znam... Treba ti doznaka za bolovanje do 21 ili koji si već rekla da je zadnji datum bolovanja, i treba ti druga doznaka za porodiljni koji teće od dana poslje zadnjeg dana bolovanja i traje šest mjeseci tj do šest mjeseci djeteta (žena na zdravstvenom mi je rekla da se donese rodni list bebe i da se čujemo telefonski tamo negdje za pet mjeseci pa da će mi onda reći što će trebati za dalje). Dakle za tih 6 mjeseci porodiljnog odneseš jednu doznaku i to je to, mirna si i ne moraš svaki mjesec nikud hodat.
    A da bi otvorila porodiljni treba ti potvrda od ginekologa i doznaka od općeg.

Ah valjda sam to dobro objasnila...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    ...doznaka za porodiljni koji teće od dana poslje zadnjeg dana bolovanja i traje šest mjeseci tj do šest mjeseci djeteta (žena na zdravstvenom mi je rekla da se donese rodni list bebe i da se čujemo telefonski tamo negdje za pet mjeseci pa da će mi onda reći što će trebati za dalje). Dakle za tih 6 mjeseci porodiljnog odneseš jednu doznaku i to je to, mirna si i ne moraš svaki mjesec nikud hodat.
    Kad se mora nositi rodni list bebe? Čim se beba rodi, ili nakon tih 5 mjeseci kada se čuješ telefonom i odlučuješ želiš li produljiti porodiljni ili ne?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Rodni list treba ti za produzenje rodiljnog, kad ti beba bude imala oko 5 mjeseci. Osim rodnog lista trebas ispuniti zahtjev (obrazac dobijes na socijalnom) i mozda te budu trazili potvrdu od poslodavca da si u radnom odnosu (na zadarskom socijalnom obavezno traze).

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    i ja sam bila na bolovanju do porodiljnog i ako se dobro sjećam, ja sam obje doznake odnijela na kraju mjeseca (za zatvaranje bolovanja i otvaranje porodiljnog). a onda, kad otvoriš porodiljni - to je to! nema više doznaka sve do 5-6 mjeseci nakon poroda...

nadam se da će me netko ispravit ako griješim...
    ja sam od dr dobila doznake koje su xy broj dana (mislim 180dana) al to se ne poklapa s 6mj djeteta, jer je to 6mj u koje je uključeno i tih 45 dana prioje termina poroda...a opet tko zna kad ćeš rodit

meni je porodiljni otvoren 29.10. a doznake za (180dana) su ispale do oko 25.4......od 1.10. do 29.10. je bila šifra G0, a za ova 3,4, dana neka druga, por.dopust.........

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dal se nesto dodatno treba nositi na socijalno na dan termina ili nakon rodenja djeteta za porodiljnu naknadu? ne sjecam se dobro, al mi se cini da je djelatnica nesto pricala o tome. a sad mi je potreban podatak o tom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Aj da se nadovežem ovdje... Ma na bolovanju sam do 21.3, a od 22.3 na porodiljnom. E sada... biser mi je na obje doznake zaokružio G0 - komplikacije, umjesto na jednoj H1 - porodni dopust. Ali stavljena je na jednoj doznaci šifra MKB 080.0 za koju ne znam da li znači to, ali me opet muči da li će mi sutra primiti te doznake ili ću morati ponovo ići po doznake :/
    I dobih doznake samo do kraja mjeseca, zar se doznake za porodni dopust ne otvaraju odmah na 45 dana....?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da i ja pitam...

prelazim sa bolovanja na porodiljni, dal trebam kakve papire nositi u firmu?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Janoccka, mislim da ćeš morati po nove doznake. :/

Dia, u firmu je dovoljno poslati kopiju doznake.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

znaci i jednih i drugih?!
    od bolovanja i nove za porodiljni...

minnie...vidim da znas pa da te pitam...
    jel hzzo placa i sve druge doprinose umjesto firme?

recimo od kad sam na bolovanju nije mi uplacen 2. stup mirovinskog (znam jer me inace svaki mjesec obavjestavaju)
    hvala

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Trebaju plaćati, samo uvijek kasne... :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    A da bi otvorila porodiljni treba ti potvrda od ginekologa i doznaka od općeg.
    Kakva potvrda od ginekologa?

Sto ustvari sve treba da bi dr. opce prakse otvorio doznaku? TRudnicka knjizica i to je to ili nesto drugo?

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo imam i ja pitance ja na komplikacijama i nosim svaki mj .doznake12.07 opet imam komisiju,sad mi nije jasno kako se broje tih 45 dana prije porodiljnog i subote ili bez njih
    uff ste me skuzili

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

45 kalendarskih dana.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Iskusne mamice, please help!
    Na bolovanju sam od 2,3 mjeseca trudnoće, termin mi je 22.6., 45 dana prije termina mi ispada 8.5., a danas mi na komisiji samo produžili bolovanje do 13.5. što je 40 dana prije mog termina.
    Sad sam totalno zbunjena, jel to znači da mi nisu dali porodiljni 45 dana prije već će mi dat samo onih zakonskih 28 dana. Pa što nas na bolovanju ne šalju sve na porodiljni 45 dana prije termina? Ili su se oni danas malo zeznuli, tog me strah? :/

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Iskusne mamice, please help!
    Na bolovanju sam od 2,3 mjeseca trudnoće, termin mi je 22.6., 45 dana prije termina mi ispada 8.5., a danas mi na komisiji samo produžili bolovanje do 13.5. što je 40 dana prije mog termina.
    Sad sam totalno zbunjena, jel to znači da mi nisu dali porodiljni 45 dana prije već će mi dat samo onih zakonskih 28 dana. Pa što nas na bolovanju ne šalju sve na porodiljni 45 dana prije termina? Ili su se oni danas malo zeznuli, tog me strah? :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •