Sori ako ponavljam, no nisam uočila da već ima tema. Proučila sam sve o upisima, privikavanju i sl., no mene zanima nešto drugo.
Miško Mišić će u svibnju napuniti godinu dana, ja se vraćam na posao. Početkom svibnja, s 11 i pol mjeseci krećemo na privikavanje u privatne jaslice (već se predbilježili, uplatili kaparu...). Kako su to male jaslice / vrtić (jedine nama blizu gdje smo ga mogli upisati), ima oko 10-oro djece u dobi do 4 ili 5 godina čak. On će biti najmlađi, i najmanji. Teta je 1 ujutro, 1 popodne, i neko vrijeme su skupa obje. Muž i ja radimo do 17.00, dakle bit će dugo tamo
E sad. Što će on raditi tamo i kako će se baviti njime tih 8 sati?Što ako ne prohoda do tada? Kako će jesti? I što će jesti? (Sada je s devet i pol mjeseci na dojenju, i 2 obroka dohrane, zmiksana štapnim mikserom
I jedan krumpir ili tikvica zdrobljeni na podu
U iduća dva mjeseca bih mu trebala uvesti sve ono što očekujem da će tamo jesti?? Mogu li očekivati da će mu htjeti mijenjati platnene pelene? Kako će se uspavljivati? (Mi ga naravno ili nosimo i nunamo, ili sisanjem)... Ajme, užas. Jadno moje dijete
Na što još moram misliti?
Sori ako postavljam glupa pitanja. I da, pitat ću sve to tete kad budem uskoro išla na još jedan razgovor (kad smo se predbilježili za te jaslice bio je još jako mali pa mi uopće nisu padala na pamet ova pitanja da pitam). Ali pliz, ako ima neko iskustava s bilo čim na ovu temu, pliz bar nešto, da dobijem neku ideju kako to izgleda i što mogu očekivati (osim plakanja, privikanja, "nesuglasica" s drugom djecom i sl.)
Pretpostavljam da se naravno vaša iskustva razlikuju ovisno o tome je li dijete išlo u privatne ili državne jaslice, koliko je bila velika grupa, koliko su bila stara druga djeca, i slično, no svaki primjer će bi biti super da dobijem neki dojam jer nemam koga pitat. Svi koje znam s jednogodišnjacima, ili imaju bake ili tete čuvalice, ili nemaju posao. Hvala!