Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: LH i FSH - gonal ili menopur

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno LH i FSH - gonal ili menopur

Na puno mjesta na forumu sam tražila i čitala svakakvih našh nalaza hormona, ali i dalje ne znam što bi bilo pametnije gonal ili menopur!
    Naime, 2009.g.5 dan ciklusa LH 4,35 FSH 6,68
    2010.g.4 dan ciklusa LH 4,86 FSH 9,97
    uz 33 gonala i 18 decapeptyla dobila sam samo 3 stanice, od čega 2 dobre koje su i oplođene, a nakon čega je uslijedila i trudnoća.Na žalost ostali smo bez bebača u 8 tjednu!
    Mb imam u 4 mjesecu i sada razbijam glavu kakvu stimulaciju!
    Možete li mi molim vas pomoći, odnosno barem napisati svoja iskustva ukoliko je netko imao sličan nalaz mojemu i koju stimulaciju ste koristili i sa kakvim rezultatom?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko imaš godina i koju imaš dg? Koliko si imala stimulacija - samo ovu jednu u Mariboru?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.12.2010. at 22:37

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da ina imala sam samo 1 stimulaciju i to SD, a u 4 mjesecu 2011 idem u Mb, pa sam na mukama što se tiče stimulacije.
    Naravno, obzirom da je Mb u pitanju, željela bih više stanica, jer ukoliko opet dobijem 2 ne vidim svrhu Mb-a.
    Nedavno sam navršila 34 godine i kod mene ti je kao sve uredu,dok je kod moga muža posljednja dijagnoza asthenozoospermia!

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam 2007 imala nalaze skoro identične ovim tvojim iz 2010. (viši FSH), i tada sam prošla "stimulacije" klomifenom i femarom (1 AIH i 2 IVF-a), na IVF-u imala 1 i 2 js i toliko embrija odlične kvalitete.
    U međuvremenu mi je FSH otišao na 12.3, imala sam stimulaciju klomifen+gonal (samo 3 kom), loša reakcija, oplodila se samo jedna od 5 js- i bingo.
    nakon toga još jedna takva stimulacija bez uspjeha.

Moj zaključak je da meni jača stimulacija apsolutno ne treba (odnosno ne koristi), moji (razni) MPO-vci se slažu s tim jedino mi još predlažu da ukombiniramo cetrotide pa da vidimo reakciju.

uglavnom, mislim da ako loše reagiraš na jaču stimulaciju, situaciju neće puno mijenjati menopur ili gonal-bolji će ti biti prirodnjaci, uz veeeliku ogradu, jer imaš samo jednu stimulaciju za sobom, moraćeš još nešto odraditi da se potvrdi/isključi low respond.
    A da probaš neki prirodnjak dok čekaš MB?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Modesty i ja sam slično reagirala uz jake stimulacije ( po 4,5 menopura)prvi put sam imala na Vv 2 j.s. od 8 folikula, onda Mb 2 j.s. od 4 folikula, sad u Viliju samo kombinacijom klomifena i menopura (po 2 na dan i to od drugog dana) isto 2 j.s. od 7 folikula, kod mene je oscilirajući FSH od 8 do 16 kažu zbog endometrioze. Uglavnom po dr. nakon rezultata u MB ne bi trelao ići sa decapeptilom i nikako dugi protokol (oni antibebi pa dec. od 21. dc.) nego sa kratkim antagonist protokolom, umjesto deapeptila ubacit cetrotide al kasnije ne od samog početka.
    Tako da svakako bih tražila konzultacije i tražila da ti slože takav protokol, kod mene su imali donekle prilagođen budući da oni često idu s dugim protokolom ali poslije mi je isto dr. rekla da bi za drugi put s tim cetrotidom trebalo probati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Modesty, u Maribor po konzultacije. Naime, po meni, ne igra ti neku veliku razliku da li jedan, da li drugi, nego možda treba iskombinirat taj low responder protokol s cetrotideom, ali, prvo mi reci sa koliko su te ampula stimulirali. Naime, mene su prvi put s 2, malo smo kasnili u stimulaciji i dobila 6 stanica, drugi put s 3 pa dobila 13 stanica, treći put s 4 pa dobila 20 stanica.

Naime, teško išta možeš zaključit puno iz jednog IVF-a, pogotovo što se sve češće javlja sindrom "bile su samo 3 dobre stanice".... Jedino što je ziher - odi na konzultacije.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moje iskustvo je sljedeće, ali treba uzeti u obzir da ja imam endometriozu:

Prije stimulacije u Mb FSH:8,1 LH:9,8. Dugi protokol sa kontracepcijom (2 mjeseca), 20-tak decapeptyla i 24 gonala. Rezultat 2 jajne stanice, obje oplođene i vračene 3 dnt.

Prije stimulacije na Sv.Duhu nisam vadila hormone jer je doktor smatrao da je to nepotrebno, ali je promjenio stimulaciju i umjesto gonala probali smo menopure. Dugi protokol bez kontracepcije, sa 19 decapeptyla i 38 menopura. Rezultat 8 jajnih stanica, 3 oplođene i vračene 4 dnt. Iako je bilo 6 stanica više sa ovom stimulacijom ipak su ostale stanice bacili jer nisu bile kvaklitetne.

Ne znam da li sam pomogla, ali da moram ponovo u stimulaciju, svakako bi se odlučila na menopure ili čak na kratki protokol čisto da znam kakve bi on dao rezultate.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e,cure,pitala bih i ja nesto.
    naime,meni je 27 godina.
    imam PCOS i IR,ali to kontrolisem metforminom vec 9 mjeseci.
    FSH oko 6,LH oko 5.
    u prvoj stimulaciji :
    Puregon pen 1200IU + Menopur 1500 IU
    11 js
    9 oplođeno, svih 9 doslo do 4dnp.

u drugoj stimulaciji sam isla sa 3 gonala 10 dana,zadnja 2 dana po 4 ampule gonala,i primila sam 4 cetrotidea,dr rekao vise me ne smije stimulirat(valjda se bojao da popucaju folikuli),dao stopericu 12 ili 13 dana stimulacije(mislim 12 dan stimulacije)i rezultat je samo 1 folikul od 20 mm,jedna js ,jedan embrij.

sad predlazu jacu stimulaciju,tj.da krenemo sa klomifenom(a,sad sam se sjetila da je dr rekla,prijje 5 godina,kad smo furali ciljane,jer mm jos nije bio radio spermiogram,da na klomifen slabo reagujem,kao jedanmjesec da,jedan nema reakcije,tako nesto).
    dakle,sad predlazu,klomifen + 4 merionala dnevno prvih dana,kasniej uvest cetrotide,i uradit UZV 7 dana stimulacije(8dc)i vidjet kako dalje nastavit stimulaciju.
    nikako da skuzim sta je problem i uzrok tako spore reakcije(dakle,za mene tvrde da nisam low responder,nego slow responder).
    iskreno,bojim se HS-a,ali nema drugog izlaza ,nego krenut sa jacom stimulacijom,jer 3 apmule dnevno nisu dale dobar rezultat.insistiraju na kratkom protokolu.

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dakle protokol je išao ovako:
    od 23 dana ciklusa svaki dan po 1 decapeptyl, a od 3 dana novog ciklusa po 1 decapeptyl i 3 gonala - 3 dana, zatim 3 dana po 2 gonala i 1 dec svaki dan i slijedećih 6 dana opet na 3 gonala i sada po pola decapeptyila.
    Rezultat 3 stanice, a od toga 2 dobre!
    Zaboravila sam reći da sam prije jednog AIH-a bila na klomifenu 2x1 tabl. od 3 do 9 dana ciklusa, gdje sam imala 3 folikula (sa ili bez jajnih stanica ne znam, obzirom da je bio AIH) i nakon toga zaradila cistu, kojim inače nisam sklona!
    Ina33 što dalje razmišljam, najsklonija sam tvom savjetu da sutra već sjednem na telefon i probam dogovoriti konzultacije prije postupka ako ikako uspijem dobiti termin!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Objasni o čemu se radi, da ti je termin tad i tad i da bi svakako htjela prije.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

LH 2
    FSH 5

menopur,gonal ili kombinacija...što mislite da bi bilo bolje...
    na listi sam za kombinaciju gonal+menopur..
    tnx..

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su hormoni ok, tj. omjer fsh-lh je bio cca 2:1. Dr mi je dao Menopur uz objašnjenje da je Gonal čisti fsh i dao bi ga onima kojima je lh povišen, a fsh snižen, a Menopur je kombinacija fsh i lh i bolji je za mene. Ima5a sam dugi protokol, prvo decapeptyl, a onda 1 decapeptyl + 3 menopura dnevno. Rezultat je u potpisu.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

denny meni je isto omjer fsh:lh kao i tebi... i svi hormoni su mi uvijek ok...

baš me zanima što će mi doc dati za stimulaciju.. u utorak sam na kontroli i onda bih s mengom par dana iza toga trebala početi sa stimulacijom... ali da pitam, decapeptyl se uvijek mora uzimati prije nego dođe m ili je moguća i stimulacija sa decapeptylom od 1dc... sada sam tek skužila da malo znam sve skupa o lijekovima koji se daju za stimulaciju.. bolje mi je da krenem guglati

s tim da sam ja sada na zadnjem AIH popila 13 klomifena... imala sam 3 folikula iste veličine i jedan manji i beta je bila 0,13 znači jedna od njih se očito bila oplodila..

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam decapeptyl primala prije menge (jedan dnevno), ali i nakon menge (jedan dnevno + 3 menopura) sve do štoperice.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

modesty, isto ko kod mene.
    čak su nam i hormoni skoro isti.
    i ja sam 1. postupak išla na dugi protokol, od 21.dc decapeptyli pa gonali pa menopuri. ukupno 25 decapeptyla, 32 gonala i 8 menopura (koje su uveli zbog jako loše reakcije - 3 js, 2 se oplodile.
    nakon toga sam išla na kratki - menopur/cetrotide - opet 2 js, 2 oplođeno.
    pa 2 postupka sa 15 femara i 9-10 mp - opet od 2-4 stanice, uglavnom 2 oplođene.
    i zadnji, dobitni, samo sam ranije počela sa stimulacijom i povećala dozu mp (opet 15 femara i 18 mp) - 7 js, 1 nije valjala 3 zamrzli, 3 oplodili, 2 blastice i 2 bebice.

ne znam što da ti odgovorim. da i probaš neku laganiju stimulaciju prije mb, nisi dobila odgovor. jer ako si low responder, jednako ćeš reagirati i na slaboj stimulaciji. šteta što nisi imala još jedan stimulirani između, čisto za procjenu. ovako te je rano proglašavati low responderom, možda nisi. a ako jesi, onda ćeš i u mb imati 2-3 stanice, vjerojatno.
    ja imam 37 godina, a ti?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    LH 2
    FSH 5

menopur,gonal ili kombinacija...što mislite da bi bilo bolje...
    na listi sam za kombinaciju gonal+menopur..
    tnx..
    ja i dalje ne znam što da mislim...

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moji FSH/LH, 35g.

2008 godine 3dc:
    FSH 6.5 ref(2-11)
    LH 8 ref(2.5-12)
    U mb dugi protokol s 18 gonala 7 oplodenih stanica.

U drugom labu 2011 4dc:
    FSH 6.3 (2.9-12)
    LH 8.4 (1.5-8)

Sta mislite kakav bi mi protokol bio alternativa?Planiram kod dr L.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    ja i dalje ne znam što da mislim...
    mozes slobodno sa menopurom ja mislim

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj laky prvotno napisa Vidi poruku
    mozes slobodno sa menopurom ja mislim
    tnx laky...
    u prošloj stimulaciji sa 30 gonala...niti jedna jajna stanica
    možda će sada...jooojjj tako se nadam,a opet se bojim da ne bude kao prošli put..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •