Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: proteini pozitivni u 31 tjednu - molim vas pomoć!!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno proteini pozitivni u 31 tjednu - molim vas pomoć!!!!!

dakle.....

ljuta ? razočarana ? uplašena ? ili sve odjednom...od prvoga dana govorim svome gin da naotičem, da imam edeme....tlak je uredan 120/80, svi nalazi do sada super, šečer...kile su tu njih 20 više, ali i u prvoj trudnoći sam imala identične probleme, idealan tlak, edeme i otekline od prvoga dana, šečer ok, proteina se i nesječam jer radila sam ih na svakom pregledu na trakicu.....

da li me može ostaviti u bolnici do kraja trudnoće????? imam doma svog dečka od 4 godine i uopče mi je nezamislivo biti bez njega....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne mogu ti reci da li ce te ostaviti. Htjela sam te malo utjesiti da i nije strasna stvar biti najvise 9 tjedana u bolnici, a nakon toga imati jos jedno zivo i zdravo dijete. Iako se nadam da ce biti po tvojoj zelji. Sve najbolje!

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pretpostavljam da tražiš malo utjehe ako te tvoj gin pošalje u bolnicu, a to nije bio slučaj prvi put? a imaš doma dijete i razdvojenost ti teško pada?
    Mislim da ti nitko (pa tako ni ja ) ne može reći može li te poslati u bolnicu. Može vjerojatno. (ili misliš, treba li, jel potrebno?) Vjerojatno se hospitalizacija može odbiti, odgoditi. Znam da je svaka varijanta stresna. Iz iskustva. Ja sam nažalost odgađala hospitalizaciju, u 36.tom tjednu. Tlak mi je bio malo povišen (140/90, pa malo više od toga, smanjio bi se opetovanim mjerenjem) a u urinu, u rodilištu su mi već našli proteine. (tu sad postoji poduža priča kako se odvijalo sve u tom razdoblju prije i oko mog poroda, no to ću preskočiti). Ukratko - ipak sam se morala vratiti za par dana, kad mi je definitivno izmjeren povišen tlak, koji se nije "skidao". EPH gestoza. (ili preeklamsija, nek me netko ispravi ako to dvoje nije isto). Ne baš krasan scenarij, ali zahvaljujući hospitalizaciji imam zdravo dijete i zdrave bubrege.
    Zašto duljim - vjerojatno znaš da stanje poput preeklamsije treba shvatiti ozbiljno, pa tako bih i ja ipak poslušala savjet dr-a o tome da me hospitalizira. Naravno, ako imaš nekih pitanja i nedoumica oko opravdanosti moraš pitati njega, ili potražiš drugo mišljenje.
    S druge strane, pokušaj sve gledati s pozitivne strane - ako budeš boravila u bolnici: čekaš drugu bebu, misliš malo više na nju, relaksiraš se, čitaš Rodu (ak imaš laptop , starije dijete ti dolazi u posjetu, i "briješ na pozitivu" na neki svoj način, a na kraju krajeva, možda te i otpuste u nekom trenutku prije poroda, ako se "indikacije" poprave. Kad bismo znali da postoji "lijek" protiv proteina u mokraći - već bi ga koristili, al ovako se bojimo da tlak ne poludi, možda ga je ipak lakše držati "niskim" u bolnici, a možda se probaš dogovoriti da ćeš to raditi doma - držati ga na "dobroj razini"...ako imaš mogućnost da si mjeriš tlak kod kuće i ako ti ne bi bio problem doći u bolnicu....to bi bilo bitno...
    Čini mi se da je kod preeklamsije opasno baš to što se ne zna kad će stanje preći u eklamsiju (komatozno stanje). Evo ja nisam osjećala ama baš nikakve subjektivne tegobe, a tijelo je alarmiralo da se "nešto strašno sprema"..
    No tebi je tlak još uvijek ok i to bi te trebalo veseliti.
    Također, pitaj dr-a za ishranu (s obzirom na kile i bojazan za tlak).

uh, baš sam oduljila, oprostite.
    Ja sam bila u bolnici 14 dana i bilo mi je i lijepo i manje lijepo kad muž ne bi mogao doći, ali tebi je najvažnije da dobiješ zdravu bebu i da beba ima zdravu mamu unatoč manje lijepim iznenađenjima koja se mogu (a ne moraju) dogoditi.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mogu ti u bolnici napraviti proteine iz 24 satne mokraće, nakon tog nalaza situacija bi mogla biti jasnija. Proteini u urinu tokom trudnoće nisu stavar na koju treba samo odmahnuti rukom, treba vidjeti zašto je tako.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

toplo preporucam da napravis kks i jetrene enzime. i to sto prije.
    ja sam zavrsila s hellp-om... redovno se kontroliraj i sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam u 2. trudnoći imala na jednoj kontroli proteine u urinu, ne mogu se sjetit koji tjedan trudnoće je to bio. Znam samo da se doktor nije zabrinuo, tlak mi je bio uredan i rekao je da ćemo pratit. Pitao me je što sam doručkovala jer da se takav nalaz može javit ako se netom prije jelo nešto slatko. Više sam se ja prepala nego on. Naručio me je na kontrolu klasično za 4. tjedna.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jerry prvotno napisa Vidi poruku
    toplo preporucam da napravis kks i jetrene enzime. i to sto prije.
    ja sam zavrsila s hellp-om... redovno se kontroliraj i sretno!
    X

i ja sam uz tešku preeklampsiju imala i hellp i usput mi se odljuštila posteljica s 31+3 - jedva su spasili i mene i bebu, ja sam bila 2 dana u krevetu na lijekovima i infuziji, još 2 tjedna u bolnici na lijekovima i beba 2 mjeseca u bolnici

puno radije bi da su mi otkrili proteine na vrijeme i ostavili razdvojenu tih par tjedana od starijeg djeteta koje bi bilo doma s bakom i tatom, nego što sam morala imati dvomjesečnu razdvojenost od mlađeg djeteta uz sav strah i tjeskobu jer ne znam hoće li preživjeti a ja je ne mogu ni dodirnuti..., jako ugroženo svoje zdravlje (da nisam rodila otkazali bi mi bubrezi i jetra) i preko godinu dana teške neizvjesnosti, pregleda, vježbanja na Goljaku...

oprosti, ne želim nikoga plašiti, samo hoću reći da se nikad ne bi igrala i na svoju ruku odbijala hospitalizaciju
    Posljednje uređivanje od mirjana : 23.02.2011. at 09:04

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ma niti čuti sa igranjem , samo sam se uplašila.... dakle, proteini smiju biti 0,15 meni su 0,26 ali su svi ostali nalazi ok, samo je željezo malo samnjeno(smije biti 116 meni je 109) tako da sam dobila željezo.Tlak je ok, ali otišla sam sad na porodiljni, danas je 33+4 tako da malo odmaram...manje sam naotečena , puno manje nego u prvoj trudnoći pa me to mrvicu tješi...puno piškim a na kontrolu idem sljedeći tjedan i nadam se da će reći da ćemo pratiti od doma trudnoću...inače se super osječam osim svih ovih silnih kg koje sam dobila iako vjerujem da je pola od toga voda....u prvoj sam trudnoći ležala 6 dana prije poroda u bolnici na sv duhu i to mi se vrlo zamjerilo...nadam se....

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam od 30 tj pa skoro do kraja imala proteine u mokraci. radili su mi kojekakve briseve i naisli na 2 vrste bakterija te sam dobila antibiotike i svaka 2 dana isla da mi provjere mokracu. gin mi je rekla da to moze biti opasno ukoliko se ne drzi pod kontrolom, ali kad se ustanovi uzrok i ciljano lijeci te prati bebica sve je ok.
    eto nadam se da sam te utjesila. i ja sam imala doma jednog mishonju od skoro 2 i pol godinice pa bi poludila da su me ostavili u bolnici.
    sretno i ... think positive!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cuvaj se i redovno kontroliraj. i mjeri tlak!!
    sretno!!!

dragoness avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

udahni - izdahni.... ponovi radnju

ako nemaš visok tlak, nemaš brige. samo ga mjeri doma stalno. meni su proteini bili povišeni, pa normalni, pa povišeni.... kao da imaju svoj život koji nema veze sa mnom. noge također ko buhtle. ali straha nema dok je tlak ok.
    osim ako budeš paničarila oko toga, pa će ti i tlak skočit bezveze.

meni je svaki put frka, imam sindrom bijele kute i svako prvo mjerenje tlaka kod dr.a je katastrofa. zadnji put je jadna sesetra skoro hitnu zvala jer mi je zmjerila 200/100. sreća pa znam koji problem imam, dali su mi da sama mjerim, a dr je samo slušalicu držao, tlak normalan
    i to sve zbog straha od preeklampsije. jer sam slušala babe koje su mi utuvile u glavu - debela si, pa blizanci, pa godine, pa ovo-pa ono....
    za oticanje probaj čaj od breze, ima u bio i bio. bezopasan, nekima pomogne nekome ne. diži noge u zrak kad god možeš i odmaraj i ne jedi slano (što zbog vode što zbog tlaka) i sve bude super.
    Posljednje uređivanje od dragoness : 09.03.2011. at 08:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •