ovaj put sam promijenila neka razmisljanja, uglavnom glede attachment parentinga. prvo i osnovno (savjet iz no-cry sleep-solutiona) je odvajanje dojenja i spavanja. jer, realno, zasto bi to moralo biti tako dobro za dijete? zasto je dobro za dijete, kamoli za roditelja, da spava s bradavicom u ustima? je li to potreba ili zelja? mislim da je samo zelja, a znamo sto juul kaze za potrebe i zelje :D
svaka cast searsu, ali kad u njegovoj baby book procitam da 'dijete koje je cijeli dan noseno i dojeno na zahtjev i zbog toga smireno i sretno, a po noci spava s roditeljima u istom krevetu, vecinom spava dobro po noci i rijetko se budi' - dodje mi da ritualno spalim knjigu
l. spava s nama, uspavljuje se dojeci, doji po noci... sve radi kao i j. u njenoj dobi. ali puno rjedje i krace. navecer je uspavljivanje meni u narucju, cim prestane vuci bradavica ide van. nema. ili jedes, ili spavas. cuclanja nema. ne dam, jezim se od toga. nemajka

ili pak radim komprese pa sama ispljune bradavicu jer joj smeta mlijeko. nakon toga prebacivanje, nimalo njezno i oprezno, na krevet, ususkavanje, i tad bude jos budna, ali zaspi. po noci isto tako, nema lezanja i spavanja, ako hoces jesti onda cu te 'rondati'. papanje u mom krilu, vracanje na krevet. sad se vec cesto dogodi da joj je dovoljno samo da ju stavim u krilo, bez dojenja, odmah zaspi i samo ju prebacim natrag.
i da, ne nudim dojenje na svaki kme (isto savjet iz no-cry sleep-solution). prvo cekam i ocijenim jel stvarno gladna (ako je spavala recimo 5 sati do tad onda je sigurno gladna pa ne cekam) i stvarno nervozna. zna se dogoditi da malo gleda oko sebe, glasa se (nimalo nervozno, ona naprosto voli 'pjevati') i - zaspi sama od sebe

da joj nudim dojenje na svaki kme kao sto sam sa starijim, nema sanse da bi se to pocelo dogadjati.
ima noci kad jako lose spava (po 5 budjenja, sto je puno manje od njegovog prosjeka sa 6 mjeseci), ima noci kad spava po 7-8 sati u komadu (to sam s j. dozivjela tek nakon sto sam pukla i s 2 godine ga nasilu odvikla od nocnog dojenja). naravno da to ima veze i s njenim puno blazim karakterom...
eto, mojih 5 cents.