Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Iznos naknade za vrijeme roditeljskog dopusta

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Iznos naknade za vrijeme roditeljskog dopusta

Dakle radi se o onih drugih 6 mjeseci. I zanima me kolika je naknada ako je plaća iznosila 3600kn neto. Naime danas sam dobila 1900kn a s obzirom da mi zbog kašnjenja predaje papira stalno naknadu cjepkaju ne znam je li to to ili se mogu nadati još kojoj kunici.
    Hvala

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

2660 kn je bio max.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma da to sam negdje pročitala. Ali ne znam konkretno kakvo je stanje za ovu moju situaciju

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

i ja sam isto zbunjena ali nisam još do tih 6 mjeseci došla... idem u ponedjeljak na HZZo zbog drugih stvari pa ti mogu upitati ako želiš, ili da jednostavno sama nazoveš...

koliko si dobivala prvih 6 mjeseci?

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma i ja mislim da je najbolje da ih nazovem. Mislila sam i danas ali dok sam sve izorganizirala već je bilo kasno. A mislila sam da će mi netko ovdje skratiti muke. Ma prvih 6 mjeseci dobivala sam svoju plaću 3600kn. A sada sam mislila da ću drugih 6 dobivati 2600kn ali izgleda da sam se zeznula.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zovi HZZO jer bi svakako trebala dobivati oko 2600 (nije fiksni iznos, ovisi o broju dana u mjesecu). Ja sam prijavljena na 2750 kuna, i drugih 6 mjeseci sam dobivala cca 2600.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

obavezno nazovi HZZO jer kako ti kaže umiljata
    Zovi HZZO jer bi svakako trebala dobivati oko 2600 (nije fiksni iznos, ovisi o broju dana u mjesecu). Ja sam prijavljena na 2750 kuna, i drugih 6 mjeseci sam dobivala cca 2600.
    jer sad sam se i ja sjetila da sam bolovanje otvara oko 15tog u mjesecu i da sam dobila samo pola iznosa od očekivanog...
    javi nam kad saznaš u ponedjeljak,ja mislim da umiljata ima pravo da ovisi o danima u mjesecu... tj. od kada su te sada poslali na "produženi dopust"...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

obavezno nazovi HZZO jer kako ti kaže umiljata
    jer sad sam se i ja sjetila da sam bolovanje otvara oko 15tog u mjesecu i da sam dobila samo pola iznosa od očekivanog...
    javi nam kad saznaš u ponedjeljak,ja mislim da umiljata ima pravo da ovisi o danima u mjesecu... tj. od kada su te sada poslali na "produženi dopust"...

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala vam curke. Zvat ću ih u ponedjeljak pa vam javim. Naime ja imam mjesec dana ranije rođenu bebu. I nisam znala da zahtjev za produženje tih mjesec dana moram predati dok mi ne istekne prvih 6 mj. Eto malo sam zakasnila pa su mi svu naknadu rascjepkali. Tako da na kraju nisam bila sigurna je li to to ili će biti još kunica. Svakako ih zovem da mi kažu pa vam javim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i svakak predaj papire za tih mjesec dana

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    i svakak predaj papire za tih mjesec dana
    i na vrijeme ih predaj... mene ti isto zezaju, makar ih predam zadnji dan ili prvi dan u mjesecu, ponekad ove iz podružnice u ĐĐ, ne pošalju do 5tog u mjesecu u Koprivnicu, i onda mi se već 2 put dogodilo da jedan mjesec nisam dobila ništa, a drugi mjesec sve duplo...
    ponekad mi se sve te institucije gade

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

znam

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Dobro jutro drage mame evo mene sa dobrim vjestima. Naknada će biti oko 2600kn s tim da mi je cjepkaju jer sam kako sam i gore navela malo zakasnila sa papirima.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

eto draga, baš mi je drago...!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super!!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

e imam ja jedno OT, ali paše i tu....
    Zašto se otac djeteta mora potpisati na papir za primanje rodiljne naknade?

Ja sam u malo težoj situaciji, gdje njega nema, tj. ma evo topica koji sam otvorila...

http://forum.roda.hr/threads/63424-M...ih-vas....sama

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Draga andynoa tako mi je žao zbog cijele tvoje situacije. Nadam se da će vrijeme učiniti svoje i da ćeš se osjećati puno bolje kada stigne tvoj dječačić.
    Ja sam ti skužila da otac mora potpisati za tih drugih 6 mjeseci jer u biti on ima pravo na taj dio dopusta. Tako da u biti svojim potpisom dozvoljava da tih 6 mjeseci preuzmeš ti. Ali vidi kako sam ja to sredila. Moj muž je izjavu potpisao doma i ja sam sa tom izjavom i rodnim listom djeteta otišla u HZZO. Nije bilo nikakve šanse da moj muž koji radi od 8-20h stigne bilo koji dan njima u ured do 16h do kada rade. Tako da sam se ja pojavila sa tom izjavom i teta u uredu je naravno rekla da muž mora biti tu da oni vide da je on to potpisao. E onda sam ja počela cviliti da nema nikakve šanse da on dođe i ako oni to budu zahtjevali da me slobodno mogu skinuti sa bolovanja jer na žalost ne postoji način da on dođe (nije to baš tako nemoguće ali dobrom glumom dočaraš da si stvarno očajna). I tako još malo moljakanja i dobra teta lupila je štambilj i to je to. Tako da nije nemoguće to je samo kao trebalo bi da otac bude prisutan ali ... Između redova naravno čitaj : dotičnu izjavu potpiši ti doma i primjeni jedan od scenarija da on ne može doći i to je to.
    S druge strane ne znam kako to ide ali ako dobiješ status samohranog roditelja možda onda apsolutno ni ne traže da se otac igdje pojavljuje. To ne znam za sigurno. To bi mogle pojasniti mame koje su u toj situaciji.
    Eto dragica drži se

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala dee dee na podršci... vidjet ćemo... budem namignula ovome u HZZOu pa me možda poštedi dodatnih pitanja ili komentara, ili opet vodim mamu sa sobom pa će se smilovat ko i danas... iznimno za razliku od prije, bio je toliko fin i ljubazan...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ukoliko otac nije upisan, cijeli roditeljski pripada majci.

Ako je upisan, moraš donijeti dokaz da niste na istoj adresi ili tako nekako. Nisam 100% sigurna.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

nazvala i pitala... rekli da mi treba potvrda s CZSS da sam samohrana majka, i onda oni sve rješavaju, i punu rodiljsku naknadu, i onu jednokratnu pomoć od njih i sve ostalo... i svi ostali papiri idu na moje ime, i moj potpis...

malo sam si smirila bube u glavi...

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma bravo strašna si. Ma tako i treba telefon i pitaš sve što te zanima i tišti

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj dee dee prvotno napisa Vidi poruku
    ma bravo strašna si. Ma tako i treba telefon i pitaš sve što te zanima i tišti
    ma kad su ponekad svi tamo u tim institucijama bezobrazni, shvaćam da je teško raditi s ljudima i da je to najteži posao... ali čekaj malo, ne morate se derati na sve žive i nežive tamo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •