Ne bih rekla da u vinogradkoj nema ovoga što je Lutonjica navela. Ja sam rodila tamo, nažalost nakon 8 sati trudova završila na hitnom carskom ali primalje su izuzetne naročito glavna primalja Blaženka- žena je cijelim srcem za prirodan porod a mlađe uče od nje. Mene su odmah stavili u boks i Mm je bio samnom, čak su njemu donjeli ulje ako želimo da me masira, donjeli mi pilates loptu - moj se porod zakomplicirao i zbog visokog tlaka tako da nisam mogla zahtijevati što sam mislila međutim svim curama je poštovana njihova želja ako nisu htjele drip, epiziotomiju i ostalo nisu to ni dobile. Sve su imale bebu na podoju neposredno nakon poroda. Na jednom topiku sam pisala da su meni čak na carskom dok su me šivali dali bebu na podoj ali sam ja bila preslaba jer sam užasno iskrvarila.
Mislim da primalje u vinogradskoj mijenjaju stvari i svaka im čast. Nema rooming ina i to je jedina zamjerka ali opet bebu su skoro cijelo vrijeme s nama a ako ne želiš da ju se nadohranjuje kažeš i donijeti će ti bebu. Eto to je moje iskustvo.