Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Cupavci

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno Cupavci

    nekakav bi laganice kolacic za novu. Cupavci mi se cine dovoljno ukusni i brzinski za napravit.
    Kako se ono prave? Jel se moze sta drugo uvaljat osim kokosa?

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jao, snorki...
    cijeli je topic bio o čupavcima... pa ja dala krivi recept, pa ivarica po njemu napravila i upropastila, pa sunce spašavala situaciju...
    a ti bi sad čupavce!
    traži!

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,942

    Početno

    a možda je recept izbrisan


    a možda je u šumi............

  4. #4

    Početno

    Vidis kakve su, Snorki... one te ne vole, a ne ja!
    Dakle...

    CUPAVCI (prepolovljeni recept s proslogodisnjih Bozicnih kolaca - ono je bila preogromna kolicina)

    tijesto:
    22,5 dag brasna
    3/4 praska za pecivo
    3,75 dag margarina
    19 dag secera
    2 cijela jaja
    1,5 dl mlijeka

    cokoladni preljev:
    2 dl mlijeka
    10 dag cokolade
    20 dag secera
    20 dag margarina

    20 dag kokosa

    Sve sastojke za tijesto izmijesati, te smjesu staviti u namasceni i pobrasnjeni protvan (tepsiju) i peci na 180 dok ne bude pecena (vrijeme ovisi o pecnici - dok tijesto ne dobije lijepu zlatnozutu boju i kad upiknes vilicu mora izaci suha). Kad se ohladi rezati na kocke, umakati u cokoladni preljev i uvaljati u kokos.
    Jako su fini!

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    evo ti moj (samo da ivarica ne vidi):

    1 prašak za pecivo
    2 šalice ulja
    3 šalice šećera
    4 jaja
    5 šalica brašna
    6 žlica mlijeka

    Umutiš i staviš peći (ja pečem na 150°C, dok čačkalica ne izađe suha).

    200g čokolade,
    250ml mlijeka

    Otopiti, uvaljivati kocke od biskvita pa u kokos.

    Šalice su od cca 1,2dl (120ml).

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    evo i mooooooj

    Biskvit:

    10 žlica brašna
    10 žlica šećera
    1 prašak za pecivo
    1 vanili šećer
    10 žlica ulja
    10 žlica mlijeka
    2 cijela jaja

    Peći cca 30 min na 160 C

    U čokoladu stavljam malo mlijeka i mali komadić putra

  7. #7
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    "kud svi tu i mali Mujo", što bi rekli ovdje kod nas, pa da i ja napišem koji:


    Biskvit:
    5 jaja
    5 žlica šecera
    5 žlica brašna
    limunova korica
    0,5 dl ulja
    1 žlicica praška za pecivo

    Glazura:
    15 dag cokolade
    5 dag margarina
    1 dl mlijeka
    20 dag kokos brašna


    NACIN PRIPREME:
    Za biskvit izmiksaji žumanjce sa šecerom, dodaj naribanu limun koricu, brašno, prašak i ulje. Na kraju lagano umijesi cvrsti snijeg od bjelanjaca. Ispeci i ohladeno izreži na kocke. Za glazuru u mlijeku rastopi cokoladu i margarin. Kocke umaci u kuhanu glazuru i uvaljaj u kokos brašno.



    Tijesto:
    50 g margarina
    150 g šecer
    2 jaja
    1 prasak za pecivo
    3 dl mlijeka
    300 g brašna
    malo rum arome

    Fila:
    150 g margarina
    200 g šecera
    2 dl mlijeka
    100 g cokolada
    300 g kokosa



    NACIN PRIPREME:
    Žumanjci i šecer se dobro izmiješaju, doda se margarin i dalje se miješa. Zatim se doda mlijeko, brašno, prasak za pecivo na kraju snijeg od bjelanjka. Pece se na laganoj vatri. Fila: margarin, šecer, mlijeko i cokolada – sve se stavi u jednu posudu pustite zakuha. Kad je tijesto peceno rezu se kocke, koje se moce u masu od cokoladu a na kraju vrte u kokosovom prahu.

    Za tijesto:
    25 dag šecera
    2 ili 4 jaja
    1 prašak za pecivo
    25 dag brašna
    1 caša mlijeka
    Krema:
    20 dag margarin
    20 dag cokolade
    20 dag šecera
    1/2 caše mlijeka
    kokosovo brašno za posipanje



    NACIN PRIPREME:
    Zamutiti tijesto i staviti da se pece. Kada je gotovo izrezati ga na velike kocke. Šecer kuhati s mlijekom i u smjesu dodati cokoladu i margarin. Kada je krema gusta i jednolicna u nju pojedinacno umociti svaku biskvit kocku koju potom uvaljati u kokosovo brašno

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Cini mi se jednostavno.
    Sta da uradim da mi se tijesto ne zaljepi za tepsiju? :/

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    ja pleh namažem sa malo putra i posipam onako kroz prste malo brašna

  10. #10
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno


    joj, gledam ovo i ne mogu sutit. meni su cupavci apsolutno najantipaticniji kolaci od svih kolaca. ne bih ih nikad napravila, a jela bi ih valjda samo pod prijetnjom oruzjem. i osvaki put kad izroni topic o njima, ja se stresem. brrrrrr

    cak su mi i princes krafne privlacnije od njih. ne znam zasto. nemam traume iz djetinjstva.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno


  12. #12
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    zaboravila sam napisati, kad namazes pleh maslacem i pospes brasnom (a mozes i krusnim mrvicama) onda ga stavi malo u frizired, nemoj ga drzati na toplom.

  13. #13
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Možda ti je malo kasno za čupavce, oni su bolji kad odstoje.

    (btw. to mi je najomraženiji kolač za raditi)

  14. #14

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    a od rubova koji ti ostanu od biskvita možeš napraviti kuglice pa imaš dva kolača u ostatak čokse se nadrobe rubovi biskvita i malo kokosa.oblikuje se kuglica koja se uvalja u kokos i stvarno su fine

  15. #15

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ja ih bas volim. MM nije neki ljubitelj, ali meni su tako socni, a dovoljno suhi. Ne volim saftove u kolacima. Nisu ni preslatki, pa su mi i iz tog razloga super. A kolace sam pravila samo dva puta u zivotu, pa bi mi ovako jednostavan recept odgovarao.
    Marta, koji ti kolac volis? MM bi samo jeo sampite, a ja ih ne mogu smislit.
    Ne znam bil uopste kolace pravila? Milsila sam i pitu od sira pravit, pohovat snicle..., tako da necu imat mjesta za kolace.
    Austrijanci prave mrak kolace, pa mozda kupim nesto gotovo.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Romina prvotno napisa
    a od rubova koji ti ostanu od biskvita možeš napraviti kuglice pa imaš dva kolača u ostatak čokse se nadrobe rubovi biskvita i malo kokosa.oblikuje se kuglica koja se uvalja u kokos i stvarno su fine

    Te kuglice jedem samo u gostima za Bozic. Posto do skora nisam imala nikoga bliznjeg ko slavi Bozic, ti kolaci mi dodju ko egzotika.
    Skoro nam je komsinica poslala tih bozicnih kolaca, pa smo ja i Edi sve pohrskale. MM nije ljubitelj suhih kolaca

  17. #17
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Ja volim napraviti male kockice od biskvita- tako kad ih umočim u čokoladu, budu posli skoro cijele natopljene (ne bude mi unutra suh biskvit). A ako ne voliš kokos, uvaljaj ih u mljevene orase/ bajame/ lješnjake.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    P.S koje mlijeko? Kravlje???

  19. #19

    Početno

    Ma ne... probaj s rizinim... ili kokosovim...

  20. #20

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Cure, jest li kad jele halvu?Apricot sigurno jeste

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Meni je ovaj biskvit koji sam ti napisala super za bilo kaj i čas posla je.Najbolje od svega je šta nema da ne uspije . U biskvit možeš staviti i šaku bilo čega nasjeckanog i opet dobro . Nemaš petljanj samo sve ide sa žlice u zdjelu,mixanje i protvan

  22. #22
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Marta, koji ti kolac volis?
    uglavnom suhe. nekako ne volim kremaste kolace osim pokoje torte. al muzu spremam sve sto voli pa i princes krafne. osim cupavaca naravno, no to nikad nije trazio. a i da je...

    sampitu ne spremam, previse secera, krempite poklanjam muzu kad je dobar

    evo recimo, obozavam starinsku tortu od jabuka. to se izdube i ogule jabuke, napune orasima i grozdjicama s vanilin secerom, sluze u kalup na 1 narezani maslac i onda peku 40 minuta. nakon 40 minuta istreses na to biskvit od 5 jaja (ovaj gore sta se spominje, na zlice) i onda jos dobro ispeces. kad se ohladi, namazes slagom i ostavis da prenoci. najbolja torta. bakina.

  23. #23
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    MM najviše voli kolačiće koji se prave ovako:

    napravi se klasična krema(puding+margarin+topljena čokolada).zatim se čajni kolutići(oni keksići sa rupom u sredini) spajaju sa tom kremom(slobodno staviti malo više) i onda uvaljati u kokos ili lješnjake ili orahe, ali samo okolo.Na gornjoj strani(na mjestu gdje je rupica) napravi se mala zvjezdica sa vrećicom za špricanje(kremom kojom smo filovali kolačiće).
    Moja mama koristi kremu koji pravi od pjenasto umućenog maslaca, šećera u prahu i otopljene čokse.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Marta, koji ti kolac volis?
    uglavnom suhe. nekako ne volim kremaste kolace osim pokoje torte. al muzu spremam sve sto voli pa i princes krafne. osim cupavaca naravno, no to nikad nije trazio. a i da je...

    sampitu ne spremam, previse secera, krempite poklanjam muzu kad je dobar

    evo recimo, obozavam starinsku tortu od jabuka. to se izdube i ogule jabuke, napune orasima i grozdjicama s vanilin secerom, sluze u kalup na 1 narezani maslac i onda peku 40 minuta. nakon 40 minuta istreses na to biskvit od 5 jaja (ovaj gore sta se spominje, na zlice) i onda jos dobro ispeces. kad se ohladi, namazes slagom i ostavis da prenoci. najbolja torta. bakina.
    To su Tufahijeeeee :D

  25. #25

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ...ali bez biskvita

  26. #26
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    fakat

    samo da nisu cupavci.

  27. #27

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ja ne volim cupavce kada ih izrezu velicine opanaka
    Ali, onako fino, na male kocke...njam, njam

  28. #28

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    ja radim okrugle

  29. #29
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    evo recimo, obozavam starinsku tortu od jabuka. to se izdube i ogule jabuke, napune orasima i grozdjicama s vanilin secerom, sluze u kalup na 1 narezani maslac i onda peku 40 minuta. nakon 40 minuta istreses na to biskvit od 5 jaja (ovaj gore sta se spominje, na zlice) i onda jos dobro ispeces. kad se ohladi, namazes slagom i ostavis da prenoci. najbolja torta. bakina.
    zato MM i njegov brat imaju traume iz djetinjstva od te torte

    moja sveki je doktor za to, al pošto je to jedina torta koju ona zna napravit, cijeli život su to jeli
    meni je to mrak kolač; njima je muka kad to napravi

  30. #30
    mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,285

    Početno

    Mi se doma navukli nedavno na one čokose od Ivice i Marice, slične čupavcima, samo puno tanje i sočnije, čokoladnije .
    Ima li ko recept?

  31. #31
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    evo mene ponovo u pohodu upropastavanja recepata
    pravit cu po aprinom (sve drugo bi bilo pogresno ) samo gdje da ja sad nadjem salicu kakvu ona ima?

    kako i mi najvise volimo ivicinemaricine, probat cu ih rezat na male prutice, mozda uspijem dobiti to sto su oni

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •