-
čuvanje sušenog voća
Imam hrpu suhog voća, smokve, brusnice, marelice.
kak vi to čuvate?
većaje količina pa mislim da neću to potrošiti kroz mjesec-dva...
-
Osoblje foruma
suhe marelice cuvam u kuhinjskom elementu, u vrecici
smokve isto tako (kupovne), ni u ducanu nisu u frizideru vec na polici
-
JA sam suve šljive i kajsije stavila u frižider, a tamo sam držala i grožđice. U plastičnim vrećicama dobro zatvorenim i sa istisnutim vazduhom. I to ako su vrećice/pakovanja već otvorena. Ako su fabrički zatvorena, onda možeš normalno, na sobnoj temperaturi.
Ako su otvorena pakovanja, možda možeš sipati u voće malo šećera da se održi vlaga voća.
-
ovo još nisam probala, a čini mi se zgodno:
SUŠENI VOĆNI BOMBONI
pola kg sušenog voća (marelice, šljive, ananas, smokve, papaja...) samljeti u zatvorenom mikseru u glatku smjesu. dobivenu smjesu nanijeti na nauljeni papir u veliki protvan (ja bih probala bez ulja, sumnjam da se jako lijepi) na cca pola cm debljine. peći na 160 stupnjeva oko dva sata, da voćna smjesa postane čvrsta. kalupima za kekse rezati različite oblike. čuvati u plastičnoj ili staklenoj posudi s poklopcem.
Posting Permissions
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules