Results 1 to 4 of 4

Thread: čuvanje sušenog voća

  1. #1

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    11

    Default čuvanje sušenog voća

    Imam hrpu suhog voća, smokve, brusnice, marelice.
    kak vi to čuvate?
    većaje količina pa mislim da neću to potrošiti kroz mjesec-dva...

  2. #2
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    suhe marelice cuvam u kuhinjskom elementu, u vrecici
    smokve isto tako (kupovne), ni u ducanu nisu u frizideru vec na polici

  3. #3

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    JA sam suve šljive i kajsije stavila u frižider, a tamo sam držala i grožđice. U plastičnim vrećicama dobro zatvorenim i sa istisnutim vazduhom. I to ako su vrećice/pakovanja već otvorena. Ako su fabrički zatvorena, onda možeš normalno, na sobnoj temperaturi.

    Ako su otvorena pakovanja, možda možeš sipati u voće malo šećera da se održi vlaga voća.

  4. #4
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ovo još nisam probala, a čini mi se zgodno:

    SUŠENI VOĆNI BOMBONI

    pola kg sušenog voća (marelice, šljive, ananas, smokve, papaja...) samljeti u zatvorenom mikseru u glatku smjesu. dobivenu smjesu nanijeti na nauljeni papir u veliki protvan (ja bih probala bez ulja, sumnjam da se jako lijepi) na cca pola cm debljine. peći na 160 stupnjeva oko dva sata, da voćna smjesa postane čvrsta. kalupima za kekse rezati različite oblike. čuvati u plastičnoj ili staklenoj posudi s poklopcem.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •