molim bilo koga tko bi mi mogao razjasniti slijedeće:
u zakonu o rodiljnim i roditeljskim naknadama piše da je za stjecanje pune rodiljne naknade u iznosu 100% plaće za prvih 6.mjeseci potreban uvjet prethodnog staža osiguranja: 12 mjeseci neprekinuto.
da li se to odnosi na neprekinuti ''staž'' tj. vremensko razdoblje u kojem je osoba imala utvrđen status zdravstveno osigurane osobe od strane HZZO-a? ili se to odnosi na neprekinuti ''staž'' od strane HZMO-a?
naime, čitajući i pregledavajući po internet stranicama zaključila sam da se radi o neprekinutom stažu od strane HZZO-a, ali me onda zbunio slijedeći članak iz dnevnog tiska:http://www.vecernji.hr/vijesti/hzzo-...-clanak-246246
iz njega je vidljivo da je trudnica koja je u posljednje 2.g. imala prekid od 20 dana uspjela to ipak riješiti tj. popuniti tu ''rupu'', ALI retroaktivnom prijavom produženog-dobrovoljnog osiguranja na HZMO!!!?? kako bi imala pravo na punu rodiljnu naknadu.
ako se cijelo vrijeme priča o neprekinutom stažu na zdravstvenom osiguranju kako se ovaj slučaj riješio popunjavanjem ''rupe'' na mirovinskom?
molim bilo koga da mi razjasni,
puno hvala