Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Nurofen/Lupocet setanje temperature

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Nurofen/Lupocet setanje temperature

help....sva sam.... pa prava rijec je zbunjena, moja mala 26 mjeseca stara ima vec treci dan visoku temperaturu koja seta od 39,5 do 37,5 pa se penje pa se spusta.
    Prekjuce na noc dobili smo kod ped. uputu da je skidamo sa Nurofenom u kombinaciji sa Lupocetom.
    Npr: Dam joj N. u 20 pa L. U 12, pa opet N. u 4 ujutro pa L. u 8 ujutro, pa N u 12 popodne.....itd
    Kada je vremenski pod N. onda joj se temp spusta, kada pod L brzo dize,...sva je umorna i izmozdena...ja samo sto ne dobih virozu isto.
    Krvna slika jeuzeta drugog dana bila ok, ali CRP visok, urin ok.
    Probala sam je istusirat, i tada je temp. spala na 37,5 i opet se nako dvosatnog popodnevnog spavanj digla do 38,5.
    Ovo nam je prva temperatura i viroza u zivotu...,svaki savjet je vise nego dobrodosao....

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj D. je oko Nove godine tako kurio 5 dana. Nisam mu snižavala do 38,5, samo preko i to Nurofenom. Temperatura ima svoju svrhu pa ne pretjerujem sa antipireticima. Dala bih mu najčešće kad bi vidjela da je već na rubu snaga pa da mu olakšam da se malo odmori (najčešće navečer prije spavanja). Te je dane proveo na cici. Nikakve druge simptome nije imao.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako je CRP visok, onda nije viroza nego bakterijska infekcija..možda bi trebalo dati antibiotik..

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne mora nužno biti da je bakterijska upala,i kod viroza zna biti povišen crp. i mi smo se tako jednom borili sa temperaturom 5 dana, svaka dva dana nas je dr. slala vaditi krv ali sve je bilo u normali. Peti dan spala temp i ipak se pokazala da nekad treba pričekati,a ne odmah juriti sa antibiotikom. Promatraj dijete,ako ti dobro jede,dobre volje, spava, onda nije ništa opasno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko je visok CRP?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

...puno hvala svima na odgovorima,...mala je tek sada zaspala,....mogu reci da joj je nesto bolje, iako se predvece temp digla do 38 7.
    Pocela je da kaslje i da joj curi/zastopan nos, kao da se pocela i za uho hvatati,...ali recimo da se mozebit to meni samo pricinilo. Inace dosta slabo jede,... i na sve moguce nacine pokusavamo da joj damo piti.
    CRP je bio 25, izrazito visi u odnosu na granicne vrijednosti. Moram priznati da me to ipak jos uvijek pomalo zabrinjava.
    Zbog toga sto je bio visok ( sumnja na bakterijsku infekciju ), morali smo muku izmuciti dok smo dali urin, cak je doslo i do toga i da su joj kateter pokusali staviti, ali nisu mogli jer nije dala. Nije se htjela/mogla niti u one posebne vrecice popiskiti, tek nakon dugih12 sati i odbijanja pijenja popiskila se u snu. Vidjet cu sta ce biti dalje......

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

moja je curica nedavno imala temperaturu do 40.2. Lupocet je smanji na 38 i onda opet raste, pa mi je ped. rekla ibruprofen sirup (Dalsy), ali on se daje baš kad su visoke teperature i ne bih ga uzela bez savjeta pedijatra. Sreća trajalo je jedan dan, sutri dan nije išla preko 38. Savijet za uzimanje urina, s time imamo iskustva, ako djete voli vodu. Stavim joj vrćicu za urin (naravno uz muževu pomoć) i polako je sjednem na tutu ( onu koja ide na wc školjku ) u neku posudu malo vode i neka pere ruke, ili dati i čašicu pa neka preljeva malo vodu, zaboravit će na vrećicu a usput sama voda natjerat će na mokrenje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to nije visok CRP
    visok CRP je 100-200 (mada i tako visok može izazvati virus)
    tako da te sam CRP ne treba brinuti
    taj CRP više govori za virozu
    kod gripe bude oko 50, a gripa je viroza

ali ne procjenjuje se dal je nešto viroza ili bakt. infekcija samo na osnovu CRP
    gleda se anamneza, klinička slika, epidemiološka situacija, drugi lab. nalazi (leukociti, sedimentacija...)....
    nekad je bakt. infekt sa niskim CRP

neka te ne brine taj CRP, obrati pažnju na uho
    i nos
    obilno ga čisti fiziološkom
    i kapaj kapi za nos
    ako ne bude dobro opet sutra kod dr. i napraviti krvnu sliku

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo i mene nakon nekog vremena, lijepi pozdrav svima.

Nakon tvojeg savjeta , aleksandra70vanja, malu sam ipak odnjela kod dok. jer joj nije bilo dobro.
    Odlucila sam je odvesti kod druge pedijatrice jer cijela ta komunikacija sa ovom prvom je bila bezrazlozno napeta, mala je plakala i nije dala da joj stave vrecice i kateter (a kako i nebi nakon toliko sati provedenih u cekaonici i cekanja da se popiski/nece jest /nece pit).
    Djete jako bolesno sa visokom temperaturom u nekim ( po meni ) neljudskim uvjetima, mlada i drska dok.,noc ,a nemam malenu gdje drugdje odvesti moram priznati da sam se stvarno uplasila i odlucila odtrpjeti mirno do kraja cijelu situaciju.
    Ta ista dok. mi je rekla da je CRP previsok,...svasta, a nije bio...,to ste nam poslije potvrdile i ti i druga ped.
    Njena krvna slika je upucivala na sigurnu ( ne sumnju ) bakterijsku infekciju i trebala je odmah dobiti antibiotik.
    Taj antibiotik je dobila i vec do sada popila,...i moram reci da mi je djete ozivjelo,..ali doslovno. Jos kaslje i smrca,...puno joj cistim nos sa fizioloskom,...ide na bolje.
    Inace puno sam citala o antibioticima i znam sve o njma, ali ovoga puta izgleda da je bilo neophodno ih uzeti.
    Najteze od svega mi pada to iskustvo sa vrecicama za piskenje, gdje se ona tako uplasila i odbijala, plakala...., a dok. inzistira da mora,...nikada se nisam nasla u situaciji da neznam kako drugacije necemu pristupiti.
    Tvoja ideja martina je jako dobra, zapamticu je sigurno.
    Kada je med. sestra stavila mojoj maloj prve 2 - 3 vrecice bila je ok i smirena, a onda poslije toga se jako uznemirila i vise nije htjela niti da joj se pridje.
    Eto sada je bolje

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Alana, baš mi je drago da je bolje, nadam se da će vrlo brzo skroz ozdraviti

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Alana, baš mi je drago da je bolje, nadam se da će vrlo brzo skroz ozdraviti

hvala ti na lijepim rijecima i pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •