Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Problemcic!!!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Problemcic!!!

Imam sina starog 4 mj do prije cetiri dana obozavo je piti caj i onda smo poceli sa sokicem od mrkve ali stvarno malo za pocetak 20ml i prva dva dana je bilo ok, od jucer nece ni caj kojeg je pio po pola litre na dan ni sokic od mrkve i ne znam sta da radim... pije samo mlijeko.... pomagajte ako je tko imao slicnog iskustva...

apricot editirala ime proizvođača
    Posljednje uređivanje od apricot : 19.02.2011. at 19:32

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

On i treba samo mlijeko do 6 mjeseci starosti, čajek su mu samo prazne kalorije.
    A dok se počne sa dohranom ide žličica (jedan dan) po žličica, npr. svježe kuhane mrkve koja niti ne treba biti miksana
    već gnječena i tako redom svako nekoliko tjedana uvoditi nove namirnice.
    Uvode se polako da se utvrdi alergija na koju ili ne...
    Pogledaj si ovo:
    http://forum.roda.hr/threads/49714-T...ne-i-receptici

I naravno da odbija jer mu je to jaako novo i velika promjena u životu, a pogotovo 4-mjesečne bebe.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Problem je jer on nije na mojoj cici vec na nadohrani, a nije mi jasno da sad vise nece caj za kojim je bio lud do pred dva dana...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema veze što ne doji, i djeca koja piju adaptirano trebaju samo adaptirano do 6 mjeseci starosti. ne trebaju ni čaj ni sok.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nema veze, Ad ili cica, ne treba mu niti čaj, niti voda niti dohrana još.

A čuj veelika mu je promjena i zbunjen je, a djeca sa 4 mjeseca vole početi štrajk dojenja,
    znači dovoljno su veliki da se počnu buniti i zanimaju ih nove stvari i biti sve samostalniji.
    To ti je sasvim normalno.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislim, ali samo mislim da uz ad djeca trebaju vodu. ali provjerite sa pedijatrom. svakako do 6 mjeseci dijete ne treba ništa osim mlijeka kojim se hrani pa se ne zabrinjavaj ako ti dijete neće piti čaj ili sok koji je uveden prije te neke dobi od 6mj.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Na tom cajicu je vec od drugog mjeseca i do sada je bilo sve ok, no nakon tog sokica od mrkve prestao je piti i caj i sok koji mu je bio fin prva dva dana... I ja sam cula da bebama na ad treba dodatna tekucina i zato me ovo stnje brine... veceras sam mu uspjela dati mjericu ad sa dva decilitra prokuhane vode da ga malko zavara i popio je pola deci...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

NE treba mu dodatna tekućina.
    A u uvodnom si napisala da mu daješ do pola litre čaja dnevno, to nije malo dodatne tekućine,
    to je i za mene puno, tolike prazne kalorije, a kad ti krenu zubići odoše svi po redu.

A čuj, uzmi u obzir da si mu dala veliku količinu mrkvinog soka (za njegovu dob i bušku) najednom,
    znači nisi išla sa jednom žličicom i sl. A i mrkva se preporuča od 8-og mjeseca ako se ne varam i postoji razlog za to.
    Sigurno mu nije sjelo baš najbolje, ko zna možda ga buba buša, ali sigurno mu radi u crijevima.
    Posljednje uređivanje od oka : 19.02.2011. at 22:36

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako mu eventualno i treba dodatne tekućine, onda je to voda, sigurno ne čaj.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ukoliko sam dobro razumjela razblažila si adaptrano ne po receptu nego s više vode?

veceras sam mu uspjela dati mjericu ad sa dva decilitra prokuhane vode da ga malko zavara i popio je pola deci...
    mislim da to ne bi smjela raditi. daj, molim te, nazovi pedijatra radi savjeta oko ovoga.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Znaci bili smo kod pedijatra i on nam je rekao da pocnemo sa sokicima i kasicama od mrkvice, jabuke, kruske i banane, nisam nista na svoju ruku... Nocas je popio nesto caja, a caj sam mu pocela dava ti sa 2 mj posto je na ad i imao je strasne grceve sta znaci i problem sa probavom... Treci dan sam mu davala sokic od mrkvice na zlicicu i isto ne puno mozda 4-5 zlicica...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Po mom mišljenju najbolje bi bilo da se na neko vrijeme vratite na stari način papanja. Očito bebač još nije spreman za drugu hranu. Ti mu i dalje nudi čaj ( ako hoće, dobro, a ako ne-znači da mu ne treba ) i mlijeko kako ste bili navikli i kako je štimalo, pa za mjesec dana, ako ti pedijatar tako savjetuje, počni opet sa nečim drugim, ali ne mrkvu ni jabuku, jer mu to izgleda ne paše. Za dohranu imaš još dovoljno vremena. U mlijeku je sve što bebi za sad treba.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala ti Beti, to sam i mislila da mu nedajem sad neko vrijeme nista. Davala sam mu samo mrkvicu nista drugo nisam probala... vidjet cemo, nocas sam mu na laznjak dala malo cajica i popio je malo i ne bi mu ga davala da je ikada htio prokuhanu vodu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •