Evo nase price s druge strane borbe protiv grizenja. Nama se prosli tjedan teta pozalila da je moja dva dana za redom ugrizla isto dijete. I da probamo to rijesiti. Teta je naravno u pravu, ali na zalost mi se s njenim grizenjem borimo otkada ima godinu dana, znaci preko godine dana. I bolje je, stvarno je bolje. Ali jos uvijek nije prestala u potpunosti gristi.

Moja inace primarno grize od srece i veselja, a ponekad i kad je ignoriramo pa da skrene paznju na sebe (ovo samo mene). Ponovili smo tisucu puta da se ne smije gristi, bila je u kazni, ugrizli smo je nazad bar jednom, ali jednostavno se u igri zaboravi ponekad i ugrize. To joj je uzasno fora. Nama nije. I najvise mi je u stvari zao sto nas najcesce grize kad je preplavljena srecom i veseljem, tesko mi je tada kad moram prekinuti a ona se rasplace od tuga a maloprije je bila tolko sretna... Bar nas je nakon mjeseci i mjeseci upozoravanja prestala tuci i cupati od silnog veselja i srece.

Ali, ako nista drugo, vidim da se srami sto je ugrizla u vrticu, kad je ispitujem joj je neugodno, ne zeli me gledati u oci, kaze da je bila zlocesta i kaze da nece gristi. Jedino sto nakon svega toga me par sati kasnije u igri ugrizla za lakat?! Tesko je dok ne uspiju razviti samokontrolu, ona je u nekim trenucima jednostavno izgubi... Ja osobno nemam vise ideja osim nastaviti ponavljati u beskonacnost svaki puta kad ugrize a cesto i izmedju toga (npr. kad idemo u vrtic, kad se vraca iz vrtica, itd.)