Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Broj otkucaja srca

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Broj otkucaja srca

Prvo da napomene da nisam panicarka
    Jedna divna forumasica mi je posudila svoj baby watcher pa ja svaki-svaki drugi dan poslusam maleno srce jednom dnevno cisto za svoju srecu, bas mi uljepsa dan.
    Danas ujutro mi je bilo bas jako lose, imala sam jaku vrtoglavicu, vjerovatno je tlak porasao sto je normalno za ove tjedne, sad sam 20 tj. po mengi a 18 po uzv.
    Kad se vrtoglavica smirila poslusala sam otkucaje i u te 3 minuta koliko sam slusala vecinom su bili normalni, prosjek 140 ali su u jednom trenu naglo usporili i pali na 92!! Nakon 10-tak sekundi su se vratili na 140 i dalje je sve bilo ok. Al ja sam se dobrano uplasila.
    Jednom se dogodilo da su bili 170-180 dobrih 10 minuta. Nakon sat vremena ipak su se unormalili.
    E sad, kad je vrijeme za paniku, znam da su normalni otkucaju od 120 do 160 al sta kad ovako jako padnu il ubrzaju, kad trebam reagirati?

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Mislim da ako tako naglo padnu ili porastu otkucaji srca da se bebica samo pomaknula u vrijeme mjesrenja ili nešto...

Na mom prvom ctg-u (nemam taj baby watcher), koji smo radili 20 minuta skoro, su otkucaji bili od 90-170... i isto tako sam odmah sestru pitala zašto su sad takvi, a zašto onakvi, oni je rekla da to zavisi o kretanju bebice u to vrijeme kada se radi ctg..
    to je moje iskustvo..

ali ako ipak želiš pravu medinsku stranu, najpametnije je da nazoveš možda dr-a, pa će te i on smiriti...

da li si mjerila tlak?... u fazi si kada se još smiješ kupati u kadi, napravi si večeras toplu kupku i odmori malo...

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ako tako naglo padnu ili porastu otkucaji srca da se bebica samo pomaknula u vrijeme mjesrenja ili nešto...

Na mom prvom ctg-u (nemam taj baby watcher), koji smo radili 20 minuta skoro, su otkucaji bili od 90-170... i isto tako sam odmah sestru pitala zašto su sad takvi, a zašto onakvi, oni je rekla da to zavisi o kretanju bebice u to vrijeme kada se radi ctg..
    to je moje iskustvo..

ali ako ipak želiš pravu medinsku stranu, najpametnije je da nazoveš možda dr-a, pa će te i on smiriti...

da li si mjerila tlak?... u fazi si kada se još smiješ kupati u kadi, napravi si večeras toplu kupku i odmori malo...
    slažem se. ja sam bila na ctgu i baš su jako varirali otkucaji do toda da se u 2 navrata samo neka crtica pojavila. kao da ih nije bilo. al moj je miš bio jaaako aktivan i baš mu je smetao ctg i jako se ritao tak da mislim da je to uzrok.
    al stvarno ako misliš da bi to bio razlog nekakvog stresa ili panike svakako nazovi dr, pa će ti biti lakše, ili ako misliš da je povezano sa vrtoglavicom..

I ja bi baby watcher

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[QUOTE]
    Citiraj Eva Maria prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se. ja sam bila na ctgu i baš su jako varirali otkucaji do toda da se u 2 navrata samo neka crtica pojavila. kao da ih nije bilo. al moj je miš bio jaaako aktivan i baš mu je smetao ctg i jako se ritao tak da mislim da je to uzrok.
    al stvarno ako misliš da bi to bio razlog nekakvog stresa ili panike svakako nazovi dr, pa će ti biti lakše, ili ako misliš da je povezano sa vrtoglavicom..

I ja bi baby watcher [/QUOTE
    ]

Pa da se i ti nerviraš ko koksy?

koksy, to je sve skoroz ok.
    moje dijete je kardiološki pacijent i naš pedijatar nam je dao mjerač otkucaja i saturacije (opskrbe tkiva kisikom) koristim ga izuzetno rijetko, samo u akutnim stanjima (prehlada ili kad dijete izgleda loše), da mjerim često bacalo bi me u depresiju.
    Evo ja bih brojala bebine pokrete na dnevnoj bazi , pa ako mi je nešto čudno , upotrebila bih BW.
    koksy, znaš da kužim tvoju zabrinutost.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.02.2011. at 07:45

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

[QUOTE=sirius;1820232]
    ]

Pa da se i ti nerviraš ko koksy?

koksy, to je sve skoroz ok.
    moje dijete je kardiološki pacijent i naš pedijatar nam je dao mjerač otkucaja i saturacije (opskrbe tkiva kisikom) koristim ga izuzetno rijetko, samo u akutnim stanjima (prehlada ili kad dijete izgleda loše), da mjerim često bacalo bi me u depresiju.
    Evo ja bih brojala bebine pokrete na dnevnoj bazi , pa ako mi je nešto čudno , upotrebila bih BW.
    koksy, znaš da kužim tvoju zabrinutost.
    Ovo sa pokretima sam ja radila neko vrijeme, zatp što mi je dr. rekao...
    Ležala sam sat vremena (dakle bila mirna) i brojala koliko puta se Noa ritnuo (to nisam radila u ranoj trudnoći, nego tamo poslije 30tog tjedna)... ispalo je na 12 puta... ja zovem doktora jel to u redu, on meni "draga, znam da ti falim već, al nećemo se još vidjeti, vaše dijete je samo malo živahno, da je bilo manje od 5 pokreta u tih sat vremena, onda bi imala razlog za zabrinutost"..

Probaj Koksy s time što ti Sirius kaže kako sam i ja radila, i molim te taj baby watcher spremi u neku ladicu, opusti se i uživaj u trudnoći, bebice su nam ponekad živahne, ponekad lijene...beba prati tvoj ritam, pa tako dok se ti budeš kretala rijetko kada češ ju osjetiti, a opet dok se smiriš, onda će bebač imati svoju utakmicu...

Ja ga naime sad osjetim u svakom trenu (36+3) dok sjedim, dok ležim, dok hodam, samo mi se trbuh pretvori u neki čudan geometrijski lik...

Evo jesam link gdje je sve pojašnjeno..
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=149&Show=2160

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Eva Maria prvotno napisa Vidi poruku

I ja bi baby watcher
    Eva Maria, ako ga nisi imala dosada, nemoj ga ni nabavljati.. još malo pa će tvoj anđeo doći na svijet, i uživat češ u njemu, pratiti svaki njegov pokret, udisaj, izdisaj, pogled, i nikakva spravica ti neće moći pokazati ono što ti osjećaš....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uopce me niste shvatile ozbiljno kad sam rekla da nisam panicarka
    A uostalom, nije mi ovo prva trudnoca...
    Udarci jednostavno jos nisu dovoljno jaki da svaki osjetim tako da to s brojenjem jos neide. Kazem vam, watcher koristim samo da si uljepsam dan, sigurna sam da se sve slazete da su otkucaju bebe najljepsi zvuk na svijetu
    Ali naguglala sam se o tom famoznom broju otkucaja i bas svuda pise da ako su otkucaji ispod 120 bebi nedostaje kisika, ako su preko 160 ili je infekcija ili je anksioznost majke. Ono sto mene muci tj, sto nigdje ne pise da li u slucaju npr. nedostatka kisika ti otkucaji budu konstantno ispod 120 ili povremeno, ovako kako su kod mene pali. Pretpostavljam konstantno posto se ni sama nisam dovoljno zabrinula da odem na hitnu. Ali sam se zabrinula, ne mozete me krivit, ipak je ovo cetvrta trudnoca a samo jedno dijete u mom zagrljaju. Zasad
    Svi mi kazu a sta da nemam watcher...ok, to stoji, ali imam ga, on sluzi tome da mama moze reagirati pravovremeno na neki problem, mozda sprijeciti neku tragediju kojih je nazalost puno...
    Eh, sad ipak zvucim ko panicarka...
    Sirius, znam da me kuzis

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Misli se na konstantno , a ne na povremeno. Znaći u trajanju više od nekoliko minuta ( ćak sati) u kontinuitetu. Kad beba duboko spava normalno je da su otkucaji ispod 120, isto tako kad si ti u akciji (ili ona ) normalno je da u iznad 160.
    Ono što ti mora biti jasno je da li se išta može napraviti čak i ako je situacija alrmantna (npr. nedostatak kisika), u ovom stadiju trudnoće najčešće ništa. Hoću reći , da tebe ovaj kostantan nadzor u ovom stadiju može uzrujavati puno više nego što ti može pomoći , u slučaju hitnog stanja.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A nazalost znam da se nista ne moze napraviti u ovim tjednima trudnoce ali me ipak umiruje kad ne osjetim udarce par sati pa cujem da srce dobro i snazno kuca.
    Watcher je divna stvar ali i dvosjekli mac jer od savrseno mirne trudnice moze napraviti panicarku ali isto tako moze panicarku umiriti. Posto mi je ovo zadnja trudnoca, barem tako planiramo MM i ja, i odbijam sve intervencije od strane doktora tj. idem samo na redovne mjesecne preglede, ipak mi nesto znaci da u meduvremenu mogu znati da je beba ok.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Watcher je divna stvar ali i dvosjekli mac jer od savrseno mirne trudnice moze napraviti panicarku ali isto tako moze panicarku umiriti..
    od mene bi sigurno napravio paničarku, zato i odbijam sve što nisu redovni pregledi... hvala bogu da je dosada bilo sve u redu...

oprosti Koksy ako sam te ičime povrijedila, samo sam htjela dati svoje mišljenje...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    od mene bi sigurno napravio paničarku, zato i odbijam sve što nisu redovni pregledi... hvala bogu da je dosada bilo sve u redu...

oprosti Koksy ako sam te ičime povrijedila, samo sam htjela dati svoje mišljenje...
    Nisi me nicim povrijedila niti uvrijedila, ne brini!
    Ovo je forum na kojem se pisu svoja misljenja i iskustva i ljudi koji to ne postuju bolje da ni ne forumase.

Vjerujem da sam osoba koja se moze natjerati da ne ovisi o necemu sto nije neophodno kao sto je watcher, stvarno se kuliram kad su takve stvari u pitanju. Nadam se da ce tako i ostati.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nova sam, pa ne znam još i žalim što nisam tu bila od početka trudnoće ili čak prije... stvarno mi je sve ovdje super...

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

joj, ja jesam paničarka, al volim sve znati
    dr mi je rekla da si na neki način pravim medvjeđu uslugu stalnim čitanjem i mozganjem.. a još sam zdr. struke .. heh.. al znate i same kako je to kad se radi o nekom vašem

jedno pitanje malo OT.
    na ctg-u, kad su trudovi do kolko ide ona druga vrijednost (do 110 max)??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koksy meni se čini korisnije u takvim situacijama izmjeriti tlak ako imaš doma tlakomjer - jer uzrok vrtoglavice i slabosti može biti i vrlo nizak i vrlo visok tlakšto bez mjerenja nemožeš znati.

Meni su takve situacije vrlo česte, ali mjerim tlak i tada on bude 85/55, uzmem neku tekućinu i nešto slano i malo u horizontalu dok to ne prođe.

Ne znam koliko je baby watcher pouzdan - samo se sjećam kad sam bila na kontroli CTGom da sam se prepala kad sam na ispisu odjednom vidjela da su otkucaji pali na 90. Onda je dr pomaknuo CTG i zapisa na traku da su to majčini otkucaji, ako CTG može griješiti (ili je to zbog pomicanja bebe) i bilježiti povremeno majčine otkucaje umjesto bebinih onda možda može i taj watcher.

I razumijem tvoj strah, imam iza sebe jednu biokemijsku trudnoću, jedan missed abortion u 12. tjednu, jednu MPo trudnoću...i dobre godine na leđima.

Svakako ti preporučam da pratiš tlak, neće se bebi desiti nešto zato što ti imaš tako niski tlak, ali ti si tada uplašena i stvarno se možeš negdje skljokati...zato lijepo u horizontalu ako je to slučaj i čekaj da prođe.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ali naguglala sam se o tom famoznom broju otkucaja i bas svuda pise da ako su otkucaji ispod 120 bebi nedostaje kisika, ako su preko 160 ili je infekcija ili je anksioznost majke. Ono sto mene muci tj, sto nigdje ne pise da li u slucaju npr. nedostatka kisika ti otkucaji budu konstantno ispod 120 ili povremeno, ovako kako su kod mene pali. Pretpostavljam konstantno posto se ni sama nisam dovoljno zabrinula da odem na hitnu. Ali sam se zabrinula, ne mozete me krivit, ipak je ovo cetvrta trudnoca a samo jedno dijete u mom zagrljaju. Zasad
    Svi mi kazu a sta da nemam watcher...ok, to stoji, ali imam ga, on sluzi tome da mama moze reagirati pravovremeno na neki problem, mozda sprijeciti neku tragediju kojih je nazalost puno...
    Eh, sad ipak zvucim ko panicarka...
    Koksy, pošto se radi o tebi i vjerujem da nisi paničarka, napisat ću ti svoje iskustvo.
    Iskustvo nije lijepo, ali je drugačije od svega što pročitah ovdje, i pošto vjerujem , znam, da bi ja u tvojoj situaciji voljela znati sve, ispričat ću ga.
    Dakle,
    u blizanačkoj trudnoći ležala sam na PT2 tri tjedna i svakodnevno radila CTG ponekad i 2 puta na dan.
    ctg jednog blizanca (D.) uvijek je bio dobar, u rasponu od 120-160, skolski
    ctg drugog blizanca (T.) nije bio tako sjajan, bilo je dana kada je i on bio ok, ali bilo je i onih kada bi na par sekundi pao na 90, 80, jednom čak na 60
    par puta su zabilježeni i skokovi do 180, par sekundi pa natrag u normalu
    napominjem da je i taj ctg uglavnom bio uredan, ti skokovi i padovi nisu se događali stalno i trajali su 1-2 sekunde.
    Doktori se nisu uzrujavali zbog toga, govorili su da je to ok, da hvatam svoje otkucaje ili otkucaje pupkovine...
    Ne znam da li je to bilo ok ili nije, ali na kraju je moj T. rođen sa teškom srčanom manom...ostatak znaš...

Ne želim te uplašiti, vjerujem da je tvoja beba još i premala da bi uvijek mogla uhvatiti "pravu stvar" ( ctg se radi tek poslije 30. tjedna).

I nije točno da se nista ne može učiniti ukoliko bebi nedostaje kisika, danas za takve stvari daju niskomolekularni heparin koji ne prolazi kroz placentu a beba zahvaljuci njemu dobija više hrane i kisika.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala Snjeska
    Idem prekosutra na anomaly scan i svakako cu to spomenuti.
    Watcher lovi i moje otkucaje, to je istina, ali stvarno se cuje velika razlika izmedu mojih i njegovih. A i moji se najjace cuju na lijevoj strani a beba je vecinom na desnoj, tamo je i bio onaj dan kad su pali otkucaji. Dakle bilo je ovako, nadem otkucaje, jos si malo pojacam zvuk, otkucaji zvuce bas onako divno kako trebaju, ja i MM jos raspravljamo da zvuci kao da se beba namjestila da ju bolje cujemo i onda odjednom otkucaji usporavaju. Nastao je muk, MM je progutao knedlu, tocno sam skuzila da je i njega ulovio strah. Kad su otkucaji opet porasli samo me tiho pitao "sta je ovo bilo?". Tako da ne vjerujem da su to bili moji, jer sondu nisam ni pomaknula.
    I ne, ne panicarim, inace bi iste sekunde otisla na hitnu, ali kazem, spomenut cu to na pregledu, neka me jos i oni umire.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •