Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
Ali naguglala sam se o tom famoznom broju otkucaja i bas svuda pise da ako su otkucaji ispod 120 bebi nedostaje kisika, ako su preko 160 ili je infekcija ili je anksioznost majke. Ono sto mene muci tj, sto nigdje ne pise da li u slucaju npr. nedostatka kisika ti otkucaji budu konstantno ispod 120 ili povremeno, ovako kako su kod mene pali. Pretpostavljam konstantno posto se ni sama nisam dovoljno zabrinula da odem na hitnu. Ali sam se zabrinula, ne mozete me krivit, ipak je ovo cetvrta trudnoca a samo jedno dijete u mom zagrljaju. Zasad
Svi mi kazu a sta da nemam watcher...ok, to stoji, ali imam ga, on sluzi tome da mama moze reagirati pravovremeno na neki problem, mozda sprijeciti neku tragediju kojih je nazalost puno...
Eh, sad ipak zvucim ko panicarka...
Koksy, pošto se radi o tebi i vjerujem da nisi paničarka, napisat ću ti svoje iskustvo.
Iskustvo nije lijepo, ali je drugačije od svega što pročitah ovdje, i pošto vjerujem , znam, da bi ja u tvojoj situaciji voljela znati sve, ispričat ću ga.
Dakle,
u blizanačkoj trudnoći ležala sam na PT2 tri tjedna i svakodnevno radila CTG ponekad i 2 puta na dan.
ctg jednog blizanca (D.) uvijek je bio dobar, u rasponu od 120-160, skolski
ctg drugog blizanca (T.) nije bio tako sjajan, bilo je dana kada je i on bio ok, ali bilo je i onih kada bi na par sekundi pao na 90, 80, jednom čak na 60
par puta su zabilježeni i skokovi do 180, par sekundi pa natrag u normalu
napominjem da je i taj ctg uglavnom bio uredan, ti skokovi i padovi nisu se događali stalno i trajali su 1-2 sekunde.
Doktori se nisu uzrujavali zbog toga, govorili su da je to ok, da hvatam svoje otkucaje ili otkucaje pupkovine...
Ne znam da li je to bilo ok ili nije, ali na kraju je moj T. rođen sa teškom srčanom manom...ostatak znaš...

Ne želim te uplašiti, vjerujem da je tvoja beba još i premala da bi uvijek mogla uhvatiti "pravu stvar" ( ctg se radi tek poslije 30. tjedna).

I nije točno da se nista ne može učiniti ukoliko bebi nedostaje kisika, danas za takve stvari daju niskomolekularni heparin koji ne prolazi kroz placentu a beba zahvaljuci njemu dobija više hrane i kisika.