Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 137 od 137

Tema: suhe crvene flekice

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U Petak je dobila Maxitrol mast za mazanje oko očiju i predijatrica je rekla da joj mogu skroz malko mazati oko nosa i oko usta i obraza.
    Ja sam danas prestala sa time mazati jer sam na internetu pročitala da kortikosteoridi ( sadržaj je u toj masti), štete nadbubrežnoj žlijezdi i bubrezima.
    Sutra tek dobivamo nalaze od briseva grla i nosa i ako su ok znači da je alergija.
    Tada ću zvati u bolnicu Srebrnjak Larinoga dr. Frkovića kod kojega inače idemo pa ćemo vidjeti što on kaže al ja mislim da će tražiti da dođemo i da ona to sam vidi, to crvenilo.
    Pa javim što je bilo

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Pazi šta i koliko mažeš/kapaš s Maxitrolom, govorim iz vlastitog iskustva! Moja Ela i ja smo imale upalu očiju i obje smo dobile kapi i mast - 3 puta dnevno kapi, navečer kapi i mast. Naravno s tim je bilo jako gadno jer nije dala kapati, pa joj je pola svega iscurilo oko očiju, a osjetljiva koža je reagirala na te kapi pa se sve upalilo i zacrvenilo i postalo jako suho. Hvala BOgu, njoj upala nije bila tako jaka pa nisam kapala dugo i brzo joj je prošlo, ali ja imam jako osjetljive oči i kapala sam 8 dana, plus šta mi smeta vjetar, pelud, sunce i evo ne kapam već desetak dana, a koža oko očiju mi je strašno suha/naborana/crvena/svrbi me/peče na sve osim na neki nevenov balzam i doktorica kaže da je od Maxitrola jer su to kortikosteroidne kapi. Sad izgledam ko baba! :D
    Znam da je ovo "oftopik" ali pazi šta radiš s tim i koliko dugo koristiš.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Po nađšem iskustvu jer i moja curica tako ima može biti, prašina, pelud koja je sada najintenzivnija pa i hrana.
    Ne znam koliko ti je stara curica ali Laru smo vodili na testiranje sa 12 mjeseci i 14 dana starosti u dječju bolnicu na Srebrnjak.
    Bitno je i koliko već dugo koristite datu terapiju koja je prepisana djetetu, jer ako nije dovoljno dugo 2-3 mjeseca i duže možda još nije počela terapija dovoljno dobro djelovati a možda je i preslaba, tj. ne djeluje dovoljno učinkovito.
    Mi smo isprobali 5-6 krema / losiona / kupki.
    Ovo sad što naša Lara ima je nešto opet novo, vidjet ćemo što nalaz kaže ( nalaz krvi je uredan, još brisevi nosa i grla), ali ne gine nam ponovo alergijsko testiranje
    Dijete može imati i AD ( atopijski dermatitis) i alergiju na hranu i to može ići zajedno.
    Lara je alergična na KM (kravlje mlijeko), pa pije kozje mlijeko i na LJešnjak jako.
    trenutno lijeska cvijeta ( ima rese) pa od toga ima jako crvenilo.
    Nadam se da sam barem malko pomogla.
    Upitajte liječnika za mogućnost testiranja na kožne i nutritivne (hrana) alergene, znači obje ruke testirati.

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    sori mame, al ne kužim - i moja ima suha područja na tijelu i na licu jednu veliku fleku koja ponekad postane crvena, najčešće nakon vrtića...e sad, bili smo kod dermatologa i rekao nam je da ima AD i dobili dvije kremice (jednu homeopatsku i jedan losion za tijelo - zaboravila kak se zovu) i kad je doma za vikend ta fleka nije crvena, vidi se da je taj dio na licu suši ali nije crveni, ali kad dođem po nju u vrtić, baš joj bude žarko crveni - što to znači?
    moje pitanje u biti je - ako ima dijagnosticiran AD, da li to isključuje alergiju na neku hranu ili jedno ide sa drugim?
    Posljednje uređivanje od lasada : 12.04.2011. at 17:24

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa Vidi poruku
    U Petak je dobila Maxitrol mast za mazanje oko očiju i predijatrica je rekla da joj mogu skroz malko mazati oko nosa i oko usta i obraza.
    Ja sam danas prestala sa time mazati jer sam na internetu pročitala da kortikosteoridi ( sadržaj je u toj masti), štete nadbubrežnoj žlijezdi i bubrezima.
    Sutra tek dobivamo nalaze od briseva grla i nosa i ako su ok znači da je alergija.
    Tada ću zvati u bolnicu Srebrnjak Larinoga dr. Frkovića kod kojega inače idemo pa ćemo vidjeti što on kaže al ja mislim da će tražiti da dođemo i da ona to sam vidi, to crvenilo.
    Pa javim što je bilo
    Sigurno je OK ako se koristi malo i na preporuku liječnika, reagirala sam jer si napisala da bi trebali tubu kreme od 200 ml, ali vjerujem da je to bilo rečeno ironično ipak. Kortikosteroidne kreme se koriste za AD, alergijske reakcije na koži itd. pa su tako i Maxitrol kapi i mast za oči također na toj bazi, ali treba ih pažljivo koristiti.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    sori mame, al ne kužim - i moja ima suha područja na tijelu i na licu jednu veliku fleku koja ponekad postane crvena, najčešće nakon vrtića...e sad, bili smo kod dermatologa i rekao nam je da ima AD i dobili dvije kremice (jednu homeopatsku i jedan losion za tijelo - zaboravila kak se zovu) i kad je doma za vikend ta fleka nije crvena, vidi se da je taj dio na licu suši ali nije crveni, ali kad dođem po nju u vrtić, baš joj bude žarko crveni - što to znači?
    moje pitanje u biti je - ako ima dijagnosticiran AD, da li to isključuje alergiju na neku hranu ili jedno ide sa drugim?
    Piše ti o tome dosta na ovoj temi, ali u kratko AD može biti povezan s hranom, ali ne mora, u biti radi se o osjetljivoj i suhoj koži koja reagira na razne podržaje i teško je utvrditi uzrok. Mi npr. još ne znamo u čemu je probem, ali još nismo bili ni kod dermatologa.
    Meni ovako na prvu zvuči kao da u vrtiću svakodnevno jede nešta šta inače ne jede kod kuće.....kravlje mlijeko.....razmisli, ali to ti je dobar način da uttvrdiš razlog eliminirajući ono šta radi/jede u vrtiću, a kod kuće ne.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Piše ti o tome dosta na ovoj temi, ali u kratko AD može biti povezan s hranom, ali ne mora, u biti radi se o osjetljivoj i suhoj koži koja reagira na razne podržaje i teško je utvrditi uzrok. Mi npr. još ne znamo u čemu je probem, ali još nismo bili ni kod dermatologa.
    Meni ovako na prvu zvuči kao da u vrtiću svakodnevno jede nešta šta inače ne jede kod kuće.....kravlje mlijeko.....razmisli, ali to ti je dobar način da uttvrdiš razlog eliminirajući ono šta radi/jede u vrtiću, a kod kuće ne.
    nosimo od prije nekoliko dana u vrtić rižino ili zobeno mlijeko i rekli smo tetama da joj ne daju KM i gle čuda, fleka na ličeku nije jarko crvena kad dođem po nju...neki dan u parku jela keksić od druge dječice i opet joj se flekica zacrvenila...a i u keksu najvjerojatnije ima KM, doma ih ne jede, barem, ne ove kupovne, a kad radim ne stavljam niti mlijeko, niti šečer...nego recimo bananu da budu slađi...e sad, fakat pazim što jede, ne kupujem smokiće, čokoladice razne, ali eto, čini mi se, od kad je u vrtiću (znači godinu dana), AD joj je pojačan...jedu oni super tamo čušpajze i variva ali isto tako i keksiće i jogurte voćne sa konzervansima i mlijeko kravlje...a izgleda da je naša curka osjetljivija jer od rođenja imamo problema sa kožom...
    mislim da ćemo i mi morati na testiranje, da znam točno što ne smije, jer ovako je ipak sve nagađanje...

hvala!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kudri i mi idemo na testiranje, zbog flekica i zbog nosića..nadajmo se da će se otkriti bar nešto pa da pomognemo doj dječici da
    se ne muče. uh...
    Ja sam opet kupila Laveru i još neku kremicu od Lavere jer nam je stvarno pomoglo samo moram mazati minimalno dva puta na dan.
    Čim mažem samo jednom pojačava se, uh.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nama je nakon Lavere losije :/
    ali ne znam je li do losiona ili opet burnog vremena, uvik joj se pogorsa kad je bura
    pa cu se vratiti a-dermi, a laveri dati sansu opet kasnije, da procijenim je li do nje ili ne

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prijateljica mi je rekla da je kod njene malecke naglo krenulo poboljšanje kad je počela mazati ovim:
    http://www.pyrus.hr/nasi-proizvodi/p.../p/57-4-0.html

Mi planiramo naručiti i probati ... Možda ima i neko manje pakiranje za probu...

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo našla sam i manje pakiranje:
    http://www.pyrus.hr/nasi-proizvodi/p.../p/56-4-0.html

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajde, molim te javi kakva je reakcija.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajde, molim te javi kakva je reakcija.
    Mislim da li će vam pasati ta krema.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hoću, moram je samo nabaviti ...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

MI smo danas konačno bili kod dermatologa i ona kaže da moja Ela nema AD!!!!!!
    Ustvari, s obzirom da se njoj u zadnjih 2-3 tjedna od kad smo se s Adreme prebacili na Mustelu stanje popravilo do savršeno nježne i mekane kože bez i jedne flekice ili naznake suhoće i sama sam mislila da ipak nije AD u pitanju.
    Dijagnoza nam je dermatitis eczematoides - ekcemi i suha osjetljiva koža + mastocitom na leđima kojeg ima od rođenja, ali nismo bili po službenu dijagnozu do danas, (nije ništa strašno).
    Uglavnom dr kaže da koristimo Mustelu i dalje, pazimo na eventualne reakcije i javimo se po potrebi, tako da sam baš sretna!!!!!

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zanima me da li je bolje da dijete s ADom bude dulje (i koliko) isključivo na majčinom mlijeku ili može sa 6 mjeseci polagano s dohranom?
    Ima li tome u prilog ikakav znanstveni dokaz?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znansteveno nemam pojma, ali nakon 6 mjeseci možeš sigurno polagano početi uvoditi koju žličicu i tako neće puno pojesti i naravno uz to dojiti šta duže.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cure, mi smo u čekanju Pyrus kreme kupili u prolazu u Lidlu neki bodylotion s maslinovim uljem i zobenim mlijekom. Sram me reći, košta 10kn, ali nama odlično odgovara. Na koži se skoro ništa ni ne primjećuje, a samo prije tjedan dana su bile ružne tamno crvene hrapave fleke. Budući da nam je stigla naručena krema sutra se kupamo (to obično izazove najveću reakciju) i krećemo s njom. Pitala sam ih može li se ta njihova krema koristiti duži period na dnevnoj bazi i rekli su da može jer je sve u njoj prirodno...

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Eto mene opet da odgovorim sama sebi. Bili neki dan bosih nogica u šljunku i osim lude igre zaradili smo i grozne, grozne, pregrozne crvene fleke (suhe, skoro ispucane ... ma skoro sam se rasplakala kad sam vidjela da smo opet na početku). Uglavnom, dva -tri dana sam mazale deeeebelim slojem nevenove masti iz DM-a i sad je savršenstvo, nikad bolje ... odsad se držim toga dokle god radi ...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pisala sam tu pa evo samo da prijavim oporavak.
    Trenutno smo u fazi izbacivanja mlijeka, već dva mjeseca i ostalog na što je intolerantna (alergični nismo).
    Koristimo probiotic Vip i još nešto za metabolizam.
    Uglavnom, koža joj nikad nije bila toliko nježna, od rođenja joj je suha i sklona nečemu.
    Flekice nisam ničim mazala i eto od njih sad niti traga.
    Eto, nadam se da se uvođenjem mliječnog stanje neće promijeniti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koji probiotik premijum ili Panda

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Premium Vip, bilo je prvo dva tjedna pola ujutro, pola navečer, a kasnije jedna cijela ujutro.
    Kod korištenja antibiotika povećavamo na dvije doze.
    U početku je izgledalo komplicirano, čistili smo jetru sa sikavicom, probiotike, vitamine...ali evo, bar smo jedan problem
    valjda riješili.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad se mogu pocet davat probiotici? Malac mi je opet sav crven oko usta, poceli smo s dohranom nedavno i sad ga muci neredovita stolica. Mozda bi probiotici pomogli ako ne kod AD-a a onda barem kod probave.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    U početku je izgledalo komplicirano, čistili smo jetru sa sikavicom, probiotike, vitamine...ali evo, bar smo jedan problem
    valjda riješili.
    zanima me ova sikavica na koji način, imaš li link

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se mogu pocet davat probiotici? Malac mi je opet sav crven oko usta, poceli smo s dohranom nedavno i sad ga muci neredovita stolica. Mozda bi probiotici pomogli ako ne kod AD-a a onda barem kod probave.
    Omni biotik Panda od prvog dana ,mi počeli tek s godinu dana.
    prije bili na Gaya isto može od početka,drži se u frižideru.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

S obzirom da smo radila ne samo intoleranciju već i ostale pretrage za stanje metabolizma..
    Dobili smo terapiju od nutricionistkinje, ne znam koliko se sikavica slobodno ovak uzima. To si ti saznaj.
    Mi koristimo ovu:
    http://www.vital.hr/Natrol/Proizvodi/Liver/liverf.html
    Svako jutro nakon jela sadržaj kapsule rastopimo u vodi ili sa mrvu soka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok a kolko je to staro bilo dete kad je to uzimalo? i dali dalima u sebi limunsku kiselinu?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.02.2012. at 06:57

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to je nutricionistica iz bolnice ili? i kolko dugo traje ciklus, ste ponovno nekaj ispitivali nakon tog?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sory oka,ali zanima me dal postoji uz to NEpreporučena hrana, tak da vidim kad idemo kod nutričke dal bi to išlo.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.02.2012. at 07:21

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

vegetarijanski proizvod. Ovaj proizvod ne sadrži: kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, pridodan šećer, škrob
    Sikavica, ekstrakt sjemena (Silybum marianum) 525 mg
    Sylimarin 420 mg
    Maslačak (Taraxacum officinale), korijen 85 mg
    Đumbir (Zingiber officinale) (korijen) 60 mg
    Čičak (Arctium lappa) (korijen) 60 mg
    Rotkvica (Raphanus sativus) (korijen) 60 mg
    Peršin (Petroselinum sativum) (korijen) 35 mg

Ovo ti je sastav, dijete staro 5,5god, nutricionistkinja iz poliklinike simbex, 60 kapsula znači 60 dana,
    dok smo pili antibiotik napravili pauzu.
    Ima toga i u bio bio za kupiti, s obzirom da je tako u slobodnoj prodaji ne bi smjelo opasno ako se pridržavamo uputa.
    ali i ja se ne bih sama to usudila uzimati, svakako uz mišljenje nutricioniste.
    Još dva mjeseca smo na eliminacijskoj dijeti, a tek nakon toga planiram u Slo na onaj jeftiniji pregled stanja organizma.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

idete tam gdi i sss, rogašku?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Prije dva tjedna pojavio nam se kao lisac crvena suha flekica na jednoj strani, dan kasnije na drugoj stranici lica, promjera 1.5cm. Doktorica nam je dala Maxitrol kremu s kojom smo mazali 3 dana po 2 puta. Bilo je dobro par dana, ali vidim da je lice ko smrgl papir hrapavo na bradici i oko usta, i da s3 mozda na jednom mjestu ooet takva mrlja pojavljuje. U subotu imamo krstitke, htjela bi da nije takav na slikama, a Aderma nam ocito ne pomaze...u ljekarni kaze moze ooet ta kremica Maxitrol dan dva, a mene je strah zbog tih prica o losem utjecaju. Moze neki savjet?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Do subote zaliječi Maxitrolom, ako ti je bitno zbog krstitka i slika, a onda dalje probaj prirodnijim varijantama..nisam te čitala od početka ako si nešto još pisala. Samo mi upalo u oko da su ti bitne slike na krstitkama, pa bolje da ne isprobavaš dok krstitke ne prođu, možeš napravit gore crvenilo. )i meni je išlo na živce tuđe ispitivanje i objašnjavanje ljudima šta mu je..

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ah bitne ili ne bitne...bitnije je zdravlje u svakom slucaju. Ne zelim to stavit pod svaku cijenu na njegovo lice, ali obzirom da je ovo tek druga upotreba vazem izmedu koristi i stete. Prirodne varijante pokusala sam samo s kamilicom ispiranjem danas tijekom dana cu tako, a mazanje dosad je iskljucivo samo Aderma ako je nesto, a ako nije liceko mu ne mazem.
    Posljednje uređivanje od Least123 : 12.11.2014. at 13:39

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Maxitrol ti je najblaže što si mogla dobit. Budi sretna dok mu to još pomaže.
    Bolje da ti ne navodim koliko dugo smo se mi mazali Elocomom i sl. jer ništa drugo nije pomagalo.
    Kamilicom ćeš mu samo dodatno isušiti a koža mu je već suha.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

uh dobro onda ništa od kamilice..čini mi se da ću popiti ovu skuhanu haha
    što prirodno vi koristite?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo sad već veliki i stanje po koži je manje više ok.
    Kad smo bili mali osipe smo tretirali razrjedjenim Elocomom, kortic jer nista nije drugo nije pomagalo, a neutralna krema za održavanje vlaznosti bila nam je krema sa Srebrnjaka, kupljena u njihovoj ljekarni. Njom bi mastili kožu.
    Od ostalih koja je bila ok krema, sjecam se Gaveza iz dm-a..

Al mi smo imali zdrave kože koliko vi imate osipa, pa se ne moraš "ravnat" prema nama..
    Posljednje uređivanje od bubica27 : 12.11.2014. at 22:39

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a koji je sastav te srebrnjačke kreme,znaš li?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam sastav, al baš je izrazito masna i nama je odgovarala.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •