Pokazuje rezultate 1 do 50 od 137

Tema: suhe crvene flekice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U Petak je dobila Maxitrol mast za mazanje oko očiju i predijatrica je rekla da joj mogu skroz malko mazati oko nosa i oko usta i obraza.
    Ja sam danas prestala sa time mazati jer sam na internetu pročitala da kortikosteoridi ( sadržaj je u toj masti), štete nadbubrežnoj žlijezdi i bubrezima.
    Sutra tek dobivamo nalaze od briseva grla i nosa i ako su ok znači da je alergija.
    Tada ću zvati u bolnicu Srebrnjak Larinoga dr. Frkovića kod kojega inače idemo pa ćemo vidjeti što on kaže al ja mislim da će tražiti da dođemo i da ona to sam vidi, to crvenilo.
    Pa javim što je bilo

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Pazi šta i koliko mažeš/kapaš s Maxitrolom, govorim iz vlastitog iskustva! Moja Ela i ja smo imale upalu očiju i obje smo dobile kapi i mast - 3 puta dnevno kapi, navečer kapi i mast. Naravno s tim je bilo jako gadno jer nije dala kapati, pa joj je pola svega iscurilo oko očiju, a osjetljiva koža je reagirala na te kapi pa se sve upalilo i zacrvenilo i postalo jako suho. Hvala BOgu, njoj upala nije bila tako jaka pa nisam kapala dugo i brzo joj je prošlo, ali ja imam jako osjetljive oči i kapala sam 8 dana, plus šta mi smeta vjetar, pelud, sunce i evo ne kapam već desetak dana, a koža oko očiju mi je strašno suha/naborana/crvena/svrbi me/peče na sve osim na neki nevenov balzam i doktorica kaže da je od Maxitrola jer su to kortikosteroidne kapi. Sad izgledam ko baba! :D
    Znam da je ovo "oftopik" ali pazi šta radiš s tim i koliko dugo koristiš.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa Vidi poruku
    U Petak je dobila Maxitrol mast za mazanje oko očiju i predijatrica je rekla da joj mogu skroz malko mazati oko nosa i oko usta i obraza.
    Ja sam danas prestala sa time mazati jer sam na internetu pročitala da kortikosteoridi ( sadržaj je u toj masti), štete nadbubrežnoj žlijezdi i bubrezima.
    Sutra tek dobivamo nalaze od briseva grla i nosa i ako su ok znači da je alergija.
    Tada ću zvati u bolnicu Srebrnjak Larinoga dr. Frkovića kod kojega inače idemo pa ćemo vidjeti što on kaže al ja mislim da će tražiti da dođemo i da ona to sam vidi, to crvenilo.
    Pa javim što je bilo
    Sigurno je OK ako se koristi malo i na preporuku liječnika, reagirala sam jer si napisala da bi trebali tubu kreme od 200 ml, ali vjerujem da je to bilo rečeno ironično ipak. Kortikosteroidne kreme se koriste za AD, alergijske reakcije na koži itd. pa su tako i Maxitrol kapi i mast za oči također na toj bazi, ali treba ih pažljivo koristiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •