Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Kako razmaženu mačku prilagoditi na dolazak bebice??

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imala sličan problem: mačku staru 8 godina, bezobraznu (grize kad joj dojadi maženje), razmaženu.
    Ja sam od onih kojima je sve prirodno i dlake su samo dio priče.
    Ne smetaju me, ali sam pazila da mačka ne ide blizu djece, bar dok su bili bebe. Kao što je spomenuto, znam za opasnost od gušenja, jer je mačkama milo leći na toplo i meko (npr prsa bebe ili lice).
    Maca je dobila zabranu ulaska u sobu beba, dok su bebe bile u zajedničkom prostoru, maca je liijepo išla u šetnju ili u hodnik, garažu i sl.

To je fakat pitanje prioriteta.
    Na početku je naravno bila ljubomorna, jer je beba zauzela njeno mjesto, ali sad su već sagradili svoj neovistan međusobni odnos, pa se vole ili ljute, kako kada i kako tko.
    I dan danas ponekad imamo problema jer nekoga ugrize (ona ne grebe, već grize), ali sad je veći problem jer maltretira peseka (maltezera)
    tako nešto i ja mislim, ne dopustiti mačku da se uopće približi toj sobi za dijete.. ako se hoće nosat okolo, nek ga tata nosa... ja ću grliti i ljubiti svoju bebicu uskoro.. a kada budem mogla, posvetit ću i njemu pažnju naravno...

ma ni kod nas nisu problem dlake, zato postoji usisavač, a mačak ima posebno mjesto gdje spava i koje nije promjenio otkad je u kući, tako da se ne vere previše po kući, jedini domet mu je relacija košara-zdjelica-košara...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne brini, mačke su jako snalažljive, prilagode se na svaku situaciju. I mi smo imali stare mace, naučene na mir i vlastiti komod, a onda su došla djeca, jedno po jedno...

Puno ovisi o njihovom karakteru, kod nas je samo jedna mačka uvijek vrlo pažljiva prema djeci, neće ih ogrebati ni ako što je baš gnjave, najviše što im učini je da ih udari šapom, ali bez izvučenih kandža.

Međutim, ostale mačke nisu tako pažljive i bez pardona ogrebu djecu, čak i kad im dosadi njihovo maženje ili su jednostavno nervozne. Nadam se da nećete imati takvih problema, jer tu onda nemate previše izbora.

E da, naše mačke nisu stalno u kući, to su vrtno-kućne mačke (osim ove fine, ta je više kućna, manje vrtna).

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    E da, naše mačke nisu stalno u kući, to su vrtno-kućne mačke (osim ove fine, ta je više kućna, manje vrtna).
    e takva fina ti je i ovaj moj.. a imamo još dvije tigraste koje glavu u kuću promolit neće i jedu sve šta stignu, ovaj je izbirljiv, mama mu je čak neko vrijeme i hrenovke kuhala jer je samo to htio jesti.. a šta da kažem, nadam se da će se brzo priviknuti i biti normalan, a ne poludit.. jer stvarno ne bih htjela da nam ode nekamo se odskita... sad je kakti vrijeme parenja, njega to uopće ne zanima.. samo ždere i spava... čak smo pomislili da je gay...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •