Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 242

Tema: Kako prepoznati lažne trudove, da li da paničarim ili?

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno Kako prepoznati lažne trudove, da li da paničarim ili?

Večer svima,

Nemam vremena trenutno da proučim sve o tome na forumu i da tražim, jer me strašno sada hvata panika..
    Strašno boli trbuh danas, a i noćas me probolo, i evo sada dok sam se malo smirila, isto neka kukasta bol, samo probode i nestane....

pokušala sam mjeriti, ali nikako da uhvatim neki ritam te boli... zaboli pa nestane, pa se opet kroz sat vremena pojavi...leđa isto strašno ubijaju, i kad ležim i kad sjedim..

počela sam paničariti da nisu stvarno trudovi i već rekla svojima da me voze u bolnicu...a možda sam se samo preforsirala danas jer sam obavljala hrpu papira...

nisam primjetila nikakav iscjedak, još k tome sam na dalacinu koji moram stavljati svaku večer...

sad sam 36+3...

da odem u bolnicu ili da trpim?
    inače mene nikad menga nije boljela, i ne znam kako ću prepoznati trudove uopće...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm...nije da imam iskustva jer su meni u bonici dosli odmah oni pravi i jaki trudovi gdje nisam mogla pogrijesit i mislit da me samo malo probada. Ali mislim da ti to nisu trudovi jer kako opisujes bol dolazi u nepravilnim razmacima i jos k tome te samo probada a trud ipak traje, to je ipak grc, kontrakcija koja zateze.
    Umiri se, legni, popij caj i prati te bolove, mjeri vremenski razmak.
    Znam da ti je dosta toga da ti svi govore da ces znati da su trudovi a ti si uvjerena da neces ali vidi...hoces! Znat ces! Nije to bas samo lagana menstrualna bol. Mozda je u pocetku ali tebi ko prvorotki to ionako nece puno predstavljati jer ce ti porod ic sporije nego viserotki koja cesto krece u bolnicu vec nakon prvih par trudova.
    I da ti opisem menstrualnu bol, posto jaaaako dobro znam kakva je. Nimalo slicna probadanju, boli onako podmuklo iznutra, ne mozes odredit neko mjesto boli. Sve te boli, i jajnici i maternica i svi organi valjda do zeluca istovremeno.

Eto, mislim da ces ipak jos malo biti trudnica
    U svakom slucaju javljaj novosti!
    Posljednje uređivanje od koksy : 21.02.2011. at 19:59

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni se iskreno cini da su to trudovi..kad te pocnu boliti ledja i bubrezi, tako je meni bilo i isprva je bilo isto tako svakih sat vremena pa se kasnije smanjivalo..mene je isto probadalo..
    e sad, ne znam koliko si blizu bolnici, ja bi za svaki slucaj otisla na pregled i vidjela..isto nisam imala menstrualne bolove ali kad sam rekla svojima da me bole kriza i da me probada su mi rekli: "to je to"..
    drzimo ti fige i saljemo vibrice da sto prije dodje bebica javi kak se drzis!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ja se uvijek sjetim sebe u trudnoci sa Svenom. Od 35 tj. na dalje sam skoro svaki dan bila uvjerena da je krenulo, cim me malo probolo, cim je iscjedak bio malo jaci mislila sam plodna voda ili sluzni cep...Nasla sam i hrpu svojih postova ovdje iz tog doba, bas sam stalno panicarila. Na kraju sam rodila sa punih 41 tj.
    Ja eto mislim da nisu trudovi jer kazes da te boli tako cijeli dan, nekako mislim da, da su trudovi, vec bi postali cesci...Mozda grijesim a mozda si ti kao i 90% trudnica jednostavno svjesna da ce uskoro i ustvari ne mozes docekat.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tako je i mene nesto pocelo boliti, leđa, pa prede na prednju stranu, i tako je trajalo od jutra.pa bi se umirilo.pa svakih nekih 5-6 min.... dalo se izdrzati bol, al je ipak bolilo... i otisla sam u bolnicu... dosla sam otvorena 1 cm... spojili me na ctg.. al sve se to umirilo. ostala sam 3 dana u bolnici,pustili me doma i vratila se istu vecer jer mi punknuo vodenjak.
    e sad, neznam ja da sam na tvom mistu, ja bih ipak otisla do bolnice,pa nek te pogledaju ako je lazna uzbuna vratit ce te doma i bit ces mirana.
    javi nam kakvo je stanje. i sretno!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

evo popila sam čaj, otuširala se i smirila malo i opet jedno te jedno...

bolnica je 20 km odavde... mislim da ću krenut tamo za svaki slučaj...

naravno da ne mogu dočekat više, možda mi je sve ovo i na psihičkoj bazi..
    izmjerila i tlak 120/80
    šećer sad 4,7

tak da eto ak se pojavi kroz idućih sat vremena ponovo.. ode ja u Bjelovar...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

andynoa, to ti je najpametnija odluka. Napisala sam ti na planu poroda da će ti biti najvažnije da slušaš vlastitu intuiciju, i vidiš da tako i je. I javi nam što je bilo, može? Evo malo vibrica da sve prođe idealno: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    andynoa, to ti je najpametnija odluka. Napisala sam ti na planu poroda da će ti biti najvažnije da slušaš vlastitu intuiciju, i vidiš da tako i je. I javi nam što je bilo, može? Evo malo vibrica da sve prođe idealno: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~
    sad ću leći, noge na povišeno, jastuk između nogu, jastuk ispod trbuha.. ako ne prestane hitam...
    dajem si sat vremena još samo....

hvala na podršci...

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ono što meni nitko nije rekao, a da sam ranije znala.... da prije poroda dobiješ potrebu češto izvršiti veliku nuždu. Ako te i to stišće, vjerojatno je krenulo. Tako sam i ja trpila bolove i išla na zahod , kad mi se činilo stvarno bolno, bila sam već otvorena 5 prstiju i rodila u 30. +4.
    Ja bi na tvom mjestu išla u bolnicu. Ako nije ništa, 20 km i nije tako daleko a odvoziti, a ako je nešto, bit će ti jako daleko. Sretno!!
    (ako si ti 36 + 3 nije panika, od 37 + 1 se više i ne računa kao prijevremeni porod. Točno tad sam ja rodila drugi puta).

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Andynoa kako si?

Ja imala jučer cijeli dan kontrakcije, imala više puta veliku nuždu
    al se sve smirilo kad sam legla u krevet, malo čitala knjigu i zaspala..
    u noći me probudio pritisak išla na wc, piškila i prestalo.. danas ništa cijeli dan. ja baš često imam lažne trudove, al čim sjednem ili legnem, smire se..
    Sad me počeo bolit zub i molim Boga da me noćas ne uhvate trudovi prije nego odem zubaru. uh..

sad je već prošlo sat vremena, nadam se da si dobro!!
    samo pozitivno
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da sve prođe super
    puse

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sretno andynoa!!!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo, javljam se iz Bjelovarske bolnice, gdje su me ostavili na promatranju, ctg uredan, ne bilježi trudove, zatvorena skroz.. Izvadili mi krv i mokracu, dali mi normabel i smjestili ne na odjel, dr spominje nekakve infekcije i opasnosti, a ja bi samk htjela zaspati...
    Kako sam, izmučeno jer mi je sestra toliko stegla remenje za ctg da sam inala osjecaj da cu puknut koliji me kraljesnica boli, a dr.je raskopo sve dolhe, grubo strasno nesto.
    Javim se sa rezultatima ali jedno je sigurno od bebice jos ni b... A meni rodendan u cetvrtak, pa bi mi to bio najljepsi poklon <3

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kako si, šta ima novo? Pa zašto u Bjelovar? Tvoj izbor ili?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vibram da sve bude ok i onako kako ti zelis ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Drzi se!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam na izbor bjelovar ili koprivnica, tako da sam se odlucila bjelovar... Evo probudili me opet za ctg..
    Cini mi se da ona doljnja crta nekako varira i da ipak imam trudove, ako to prikazuje trudove.. Bebica je mirna zasad, od 120-140 su varirali...

Stigli nalazi, poviseni leukociti u krvi, u mokraci dosta plocastih stanica, tako da po meni izgleda ko neka upala, imam gestapa u nocnoj smjeni, budila me 3 puta nocsd...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sve je bolje od Koprovnice, inam gestapa u smjeni ali dobro...probudili su me za ctg u 5 ujutro, beba je na 120-140, a dl ona doljnja crta prikazuje trudove? Jer ta je ko nasa drvzava, cas gore cas dolje...
    Leukociti su poviseni i nekakva plocasta tijela u mokraci, vsljda je to znak neke upale..

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Imam osobnu averziju prema Koprivnici pa sam izabrala Bjelovar...
    Probudili me u 5 ujutro za ctg, beba na 120-140... Jel ona donja crta predstavlja trudove? Jer ta je malo ravna, pa malo u zraku ko piramida...
    Nalaz krvi poviseni leukociti, mokraca neke plocaste stanice, sto je znak neke bakterije ili upale po meni...
    Osim sto imam gestapa za sestru, sve je ostalo u redu...

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Eto,onda dobro da si otišla.....vjerojatno je neka upala,sad ti i beba stišće mjehur pa moguće da te zato probadalo. Javljaj kak je )

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Napravili urinokulturu, nalaz u cetvrtak, dotad lezim tu :'(

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

donja crta su ti trudovi!

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo probudili me opet za ctg..
    Cini mi se da ona doljnja crta nekako varira i da ipak imam trudove, ako to prikazuje trudove..
    Da, ta crta pokazuje trudove, ali pitanje je što se iz nje može zaključiti. Dok sam čekala porod u bolnici nagledala sam se žena koje su tjednima i tjednima imale takav nalaz ctg-a. S druge strane, meni je ta crta uvijek bila ravna, čak i onda kad je porod već počeo.
    Meni je prva faza poroda izgledala kao ono što knjige opisuju kao lažne trudove: neodređena bol, slična menstrualnoj, bez ikakvog ritma, koja bi prestala čim bih promijenila položaj + pritisak na crijeva (bol u leđima nisam osjetila niti u jednom trenutku, iako je to navodno pouzdan znak i nešto što razlikuje prave trudove od lažnih). Otvorila sam se 8 cm, a da mi nisam ni pomislila da je to porod - nije tako izgledalo.

Tebi ~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Želim ti sreću i lak porod!

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam na izbor bjelovar ili koprivnica, tako da sam se odlucila bjelovar...
    Ja sam između Koprivnice i Varaždina odabrala Varaždin i nije mi žao.
    andynoa drži se i puno sreće na porodu

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo da se javim, jos sam tu, ubijam se od dosade, bolovi prestali, nova blaga sestra, nema vise gestapa, ako bude nalaz u redu u petak kuci, tako da svoji 26.rodj.cekam sutra u bolnici..

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš mi je drago da je sve u redu ipak je još malo prerano za takav rođendanski poklon . Bebici je još uvjek najljepše u buši.

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

andynoa, samo hrabro!!
    Bitno je da ste ti i bebica dobro
    Ipak je vani hladno i bebi je najljepše i najtoplije u buši
    Bar se moj nikako neda na ovu zimu!!
    mislimo na tebe i malog Nou

Pandora Aura Monroe
    čitam tvoj post i meni je tako skoro svaku noć.
    To valjda znači da se otvaram idem sutra na ctg i amnio i nadam se da se nešto pokrenulo.. inače sam zatvorena, ma zacementirana (blago rečeno)...

puse svima!!!!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo mene kući svojoj...
    Našli neku bakterijicu dali antibiotike, "ležala" tamo 4 dana da bi s kutijom tableta išla doma...

jako dobro sam se pripremila što me čeka za tri tjedna i zbog toga mi je jedino drago... upoznala bolnicu, sestre, liječnike i sve je u potpunosti u redu...
    ima i onih koji se ne brinu, a i oni koji bi sve dali za tebe...
    slušala i upijala i priče i trudnica i rodilja, vidjela hrpu malih anđela svi bucmasti, papaju, plaču i tako je lijep taj zvuk kad beba zaplače da ga ne mogu opisati...

Mi smo zatvoreni, još nam se ne žuri, okrenuli se jesmo imamo 3200 grama..
    i stalno igramo nogomet u trbuhu...i sad ćemo čekati prvo 11.03. kontrolicu i onda 18.03. ak ne prima javljamo se u bolnicu...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sretan ti rođendan sa zakašnjenjem!
    i sretno dalje

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jupiii bas mi je drago da sve dobro prolazi...spavaj još malo,znam da
    SAD zvuči banalno al sjetit ćeš se ti mene kasnije hihi

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sierra prvotno napisa Vidi poruku
    spavat ću ne brini, jer nisam oka sklopila (pretjerujem jesam ali sitno oko 2-3 sata po noći) u bolnici, jer sam osip od posteljine dobila, pa sam se grebala konstantno po nogama i rukama... na porod nosim svoju deku i posteljinu i briga me... pa makar me istjerali vani...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    sretan ti rođendan sa zakašnjenjem!
    i sretno dalje
    hvala, hvala...

Sierra
    pošto sam dobila osip od posteljine tamo po nogama i rukama, nisam baš ni spavala, a i kreveti su neudobni, pa ću sad spavat ne dižem se )))
    i uopće ne zvuči banalno iz prve ruke vidjela... imaju rooming in
    Posljednje uređivanje od andynoa : 25.02.2011. at 23:44

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

34tt GRČEVI
    neznam što mi je.. prvo me danas popodne pocela držat bol ispod livih rebara.oko 4-5 rebara.kao da sam natukla.pa kad se udarac ohladi.eto tako mi je.kad taknem-BOLI. i eto..zaboravila ja na to....kad poceli maloprije jaki grčevi (a drže me oni "kao menstrualni bolovi" vec dva dana-kao da trebam svaki tren dobiti menzis). grčevi me uhvate svakih 15 min,maloprije 7min.baš baš jaka bol-neznam kako da se izrazim ali osjecaj -grčevi kao da cu proliv.a začepljena sam sorry na izrazu. neznam kako da objasnim.muž se pripa kad je vidia moju facu koju sam napravila na te bolove.al sam mu se uspila nasmijat i rekla da ne brine,da su to vjerojatno LAŽNI TRUDOVI. neznam, vjerojatno i vi ostale tako mislite.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm...ne znam...ajd prati ti to jos malo, ako se razmak smanjuje i bude pravilniji ja bi na tvom mjestu otisla do bolnice...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a muž i frendica me sad maltretiraju da idem.al ja sam rekla da cu doma biti što duže,bili pravi ili lažni trudovi.što cu u bolnici dugo.
    a pregled mi je kod mog dokt sad u sridu.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mila, poslušaj koksy!!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ajd malo legni, opusti se, mozda se smire pa ces znat dal su pravi il lazni. Slazem se da se ne treba zurit u bolnicu ali ti si tek 34 tt, mozda bi trebala barem zbog toga.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja sam sada viđala cure u bolnici i manje od 34tt, koje su došle tipa jer misle da su otvorene, i da im otječe plodna voda, zadržali ih jedan dan na promatranju i pustili kući...

tako i ako odeš nemaš što izgubiti, javiš se na hitni prijem, jer oni će znati najbolje...
    moje mišljenje i dalje stoji, da ti se to rasteže prsni koš, ali ako su razmaci u bolovima pravilni i sve češći i ja bi se zapitala...

svakako javi što si odlučila.... uz tebe sam...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ovo za prsni koš sam sad zanemarila skroz.i zaboravila da me to boli kad taknem.a doma ostajem,jer su nepravilni i vjerojatno lažni trudovi.u srijedu kod dokt.a ako mi bude i sutra ovako onda cu kod dokt.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ali iznenadila sam se koja bol.sad me i skrpala trema od poroda, bio on ubrzo ili za par tjedana.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ajoj ljubice moja, pročitaj što sam ja tamo napisala na "ne želim u rađaonu....." ja sam sad sva u panici isto... preznojavam se... ma bit će to dobro... za dva češ sve znati, ali ako se ponove ti bolovi, javi se kod doktroa..

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

e a znaš kako mi je kad su oko mene 3 trudnice medicinske sestre.sve okolo te cure su medicinske sestre.jedna radi kod jedne ginekologice u zd.od kume,kuma.onda još su frendice sa sestrom od mog dokt.a frendicu mi sad skrpalo uzbuđenje da su me uvatili pravi trudovi,al su LAŽNI 10000000%.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma znas sta, ako si ti tako sigurna da su lazni onda i jesu. Mene su svi uvjeravali da mi ne curi plodna voda a curila je, i dobro da sam otisla u bolnicu jer sam ja tako odlucila. Samo ti slusaj i vjeruj svom tijelu i sve ce biti kako treba!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ma znas sta, ako si ti tako sigurna da su lazni onda i jesu. Mene su svi uvjeravali da mi ne curi plodna voda a curila je, i dobro da sam otisla u bolnicu jer sam ja tako odlucila. Samo ti slusaj i vjeruj svom tijelu i sve ce biti kako treba!
    x

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a i iskreno ja sam tip da je meni neugodno da dodem a ono nije n išta. neželim da ispadne da zajebavam nekog. malo je to glupo od mene.al doklen god ja mogu izdržat,i nisu redovni, necu ici u bolnicu.zatos am uvjerena sad da su lažni. bila me panika skrpala-prva trudnoća,pa neznam što bi mislila.al vjerojatno su lažni jer nisu redovni razmaci.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mene je dva puta uhvatila panika, vidjela si, i dva puta sam otišla i zadržali su me tamo 5 dana..
    a šta će bit sutra tko zna...

ako misliš i vjeruješ da su lažni, neka tako bude onda... ~~~~~~~~~~~~~ da bude sve

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ti nam se vrati sa malim frajerom )))))

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

zadarmamica bolje da oni tebi kažu odite doma nego da se ne daj Bože nekaj desi. Kad sam bila u 35. TT izašla sam van sa starijom curkom, išle smo do parka, bilo je ljeto, vručine, nije bilo još ni 9 ujutro...Nismo odmakle daleko do zgrade, a mene je uhvatila takva bol u trbuhu da sam mislila da ću umrjeti (kasnije sam povezala da je to bio napad panike nesvjesno izazvan tom boli...) Uglavnom, jedva sam s malenom prešla na drugu stranu da sjednemo u najbliži park (vraćanje doma nije baš dolazilo u obzir jer smo na 4. katu), znojila se, bol nije popuštala, nazvala sam muža i otišli smo na hitnu. Tamo su vidjeli da imam ne baš lagane trudove, ali sve je ostalo bilo ok i trudovi su se sva sreća smirili. Nitko me nije zadržavap zbog toga u bolnici i moje je srce bilo mirno čim sam vidjela da je moja bebica ok.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Zadarmamica jel su prošli lažni trudovi il su to bili pravi pošto se ne javljaš ništa?

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mislim da zadarmamica uživa na rivi danas

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove