Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Očajna - kako promijeniti prerevnu pedijatricu

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Očajna - kako promijeniti prerevnu pedijatricu

Da ne idem u previše detalja, zbog nekakanja i stroge patronažne završili smo u petak hitno kod pedijatrice (koju nismo sami odabrali, nego nam je 'patronažna' sredila da odemo na vaganje, da vidimo je li u tome problem), koja nas je odmah zavela pod svoje pacijente (mali je tad bio 10 dana star, mrva mamina).

Nakon upute da je i dalje na kilaži kao i pri izlasku iz bolnice, rečeno nam je da moramo dati jednom dnevno dohranu i doći u pon opet na vaganje. Uz to, morali smo ići na hitno vađenje krvi i analizu urina, bez nekog očitog razloga, jer je mali po svemu bio super, osim što nije kakao i nije dobio na kilaži.

Obavismo teška srca vađenje krvi i davanje urina, s tim da su nalazi sve pet. No danas na vaganju, dobio samo 50g i doktorica odmah prijetila SLANJEM U BOLNICU! Dala nam je kao još jedan dan šanse, s tim da bi po njezinom trebao dobit 100g do sutra (?!?!) ili ga šalje u bolnicu. Sutra ne idem kod nje, no preksutra ćemo ići jer moramo i tako kod sestre da sredi pupak (otpala vrpca u sub i ima granulom koji se treba sređivati). Ne idemo sad raspravu da mi je rekla da ga moram svaki obrok dohranjivat i slično, jer je to skroz druga tema, no ako ona njega poželi poslati u bolnicu ja ju planiram odbiti.

E sad, zanima me mogu li odmah i uzet karton od nje i prebacit kod doktorice u suprotnoj smjeni i koja je procedura?

Inače, u petak je mali bio živahan, a danas je bio sav pospan (taman iz sna ga je krenula pregledavat) i zaključila je doktorica da se mali 'ponaša' kao bolesno dijete (iako sam je ja uvjeravala da je pospan, no nije me baš doživjela). Ona je fina i draga ženica, no očito još ne baš iskusna, a ja sam od onih koje dijete ne vodaju k doktorima i izbjegavaju antibiotike i slično, pa sam ljuta ko pas (za usporedbu, stariji mali, osim redovitih pregleda, bio tri puta kod doktora i jednom pio antibiotik u svojih 11 godina života). Kaj da radim???

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A zašto ti nije mlađe dijete kod pedijatra od starijeg? Meni bi bilo prvo da ga tamo vodim, a ne kod nekog "preporučenog"?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mijenjaj ako želiš (ne znam proceduru), ali ako dijete ne kaki svakodnevno, ne dobija na težini i pospano je, a nema još šest nedelja starosti, pedijatar je u pravu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

za promjenu doktora moraš otići kod pedijatra/ice koju si izabrala. Oni ti daju neki dokument da potpišeš u tri primjerka. Mislim da moraš napisati zašto tražiš promjenu jer je unutar iste godine. Sve to odneseš na HZZO. Jedan primjerak ostaje njima, jedan nosiš novom, a jedan starom doktoru. Koliko ja znam ne rade probleme oko prebacivanja, nama nisu, ali to je bilo prije 2 godine.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ti nije mlađe dijete kod pedijatra od starijeg? Meni bi bilo prvo da ga tamo vodim, a ne kod nekog "preporučenog"?
    Starija otišla u mirovinu, ova je nova.

Vještičica, znam ja za probleme s hranom, mučimo se od prvog dana kad smo došli iz bolnice i svašta izvodimo, no ovdje nije tema to nego slanje zdravog djeteta u bolnicu koje se po svemu ponaša normalno. Manji je isto kao mali još i gori slučaj bio, a sad je momčina samo takva, no kažem: ništa nismo morali dodatno izvodit - rađam lijene sinove u pogledu sisanja, i onda se mučim s njima dok malo ne odrastu i ne prihvate se klope ko veliki

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joooj kako te razumijem...i mi prosli torturu sa 13 dana starosti zbog navodne upale uha, prosli otorinca u Vinogradskoj, kompletni pregled u Klaicevoj i sve isti dan. Uzas! Kad se samo sjetim koliko su izmaltretirali malca samo zbog nje a upale nigdje...
    Nisam uspjela promjenit pedijatricu jer kod nas u ambulanti su njih 4 i nijedna ne zeli uzimat pacijente od kolegice...
    A isto smo dosli k njoj preko patronazne koja je bila uvjerena da moje dijete previse place i da ga sigurno nesto boli...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam uspjela promjenit pedijatricu jer kod nas u ambulanti su njih 4 i nijedna ne zeli uzimat pacijente od kolegice...
    Ajoj, možda onda ni nas ne bi htjela ova druga uzet

Btw, skužila sam danas u čekaoni da svi dolaze nešto puno kod nje (od zdrave djece), sve ih voli redovito gledat i pregledavat, a meni to baš i nije neka fora

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne moras ti pristat na to. U konacnici je sve to ipak tvoja odluka.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A da nabaviš vagu za bebe i važeš ga prije i poslije svakog sisanja u 24 sata ( ne mijenjati robu ni pelenu između prije i poslije vaganja), tada ćeš moći argumentirano dati pedijatrici miligrame popijenog maminog mlijeka. Ako to zadovolji tebe i pedijatricu, možda ćete se naći na istoj strani.
    Sve najbolje tebi i tvom sinu.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nedavno sam ja mijenjala Ivinu pedijatricu (pocetkom veljace)...procedura je takva da trebas od novoizabrane doktorice dobit neki papir u 3 primjerka koje nosis u HZZO...u HZZO-u dodatno ispunis jois jedan papir i to sve ide na povjerenstvo i ceka se odluka oko 14 dana. Ja sam sama nosila paire (nisam mogla cekati) na to povjerenstvo u Mihanovicevu i odmah su mi odobrili(5 min)
    Nakon toga sam otisla kod stare doktorice po katron i odnjela sam ga novoj.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jos nesto
    Ako niste bili jos u HZZO-u za upis bebe u HZZO u kod pedijatra onda nije ni sluzbeno upisan kod te pedijatrice.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    Jos nesto
    Ako niste bili jos u HZZO-u za upis bebe u HZZO u kod pedijatra onda nije ni sluzbeno upisan kod te pedijatrice.
    Ne mora biti, za nas je to sredila sestra.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ali ako dijete ne kaki svakodnevno, ne dobija na težini i pospano je, a nema još šest nedelja starosti, pedijatar je u pravu
    Po meni je teško sve to samo tako zaključiti kod bebe stare 10 dana.

Normalno je da ne kaka i po dva do tri tjedna ako je samo dojena, majčino mlijeko to dozvoljava, to su meni rekli u bolnici
    gdje sam rodila
    (išla sam na vađenje konca pa sam usput pitala jer smo isto imali takvu situaciju)

To što je pospano, lijepo je rekla mama da se dijete tek probudilo i pedijatar bi to trebao uzeti u obzir (moj bi),
    pa to je mala beba što ona drugo radi nego spava.

A koliko bi i trebala mala beba dobiti na kilaži tek po otpustu iz bolnice, sigurno ne kilu u deset dana, glavno da ne pada na težini. A ako ima neki granulom možda i to utječe ili na dojenje i što već.

Sve su to vrlo osjetljive stvari i pedijatar mora biti vrlo pažljiv u takvim situacijama i u svojim odlukama.
    Ma čemu vađenje krvi i urin dojenoj bebi bez temperature i sl...
    a sad još i bolnica, za što, da dijete dobije još više dodatnog stresa i još bolje negoduje ili što već.

Ne kažem ja da nije potrebno
    (ne vidim dijete, ne znam, možda je ipak potrebno),
    ali ako je stvarno dijete zdravo i jedno od onih koji polako napreduju po mjesecima
    to je jednostavno takvo dijete, može ono ići i sto puta u bolnicu i na vaganje, ništa se neće promijeniti.

Ripcord, sretno kod pedijatrice

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Normalno je da ne kaka i po dva do tri tjedna ako je samo dojena
    ne ako je mlađa od 6 nedelja
    pedijatar je postupila prema protokolu, što je jedino ispravno

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja beba nije 15 dana imala stolice nakon izlaska iz bolnice, zdrava dojena beba.
    U bolnici na dječjem odjelu rekli da se i to događa i naveli sto primjera tako da... nije da se ne događa
    i da je baš neobično.
    Sve bilo ok, a u bolnici joj jednom dali Ad (baš sam se sad sjetila), vidiš moguće dajei to mogao biti razlog....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Moja beba nije 15 dana imala stolice nakon izlaska iz bolnice, zdrava dojena beba.
    U bolnici na dječjem odjelu rekli da se i to događa i naveli sto primjera tako da... nije da se ne događa
    i da je baš neobično.
    Sve bilo ok, a u bolnici joj jednom dali Ad (baš sam se sad sjetila), vidiš moguće dajei to mogao biti razlog....
    da, može sve biti ok, al nekakanje i nedobivanje do 6tj jest znak za bolje pogledati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A da nabaviš vagu za bebe i važeš ga prije i poslije svakog sisanja u 24 sata ( ne mijenjati robu ni pelenu između prije i poslije vaganja), tada ćeš moći argumentirano dati pedijatrici miligrame popijenog maminog mlijeka. Ako to zadovolji tebe i pedijatricu, možda ćete se naći na istoj strani.
    Sve najbolje tebi i tvom sinu.
    ovo ti zapravo i nema smisla, varira težina u danu, pa količina vode..pa, to je dosta zastarjela metoda, vagati dijete ima smisla samo u nekom dužem vremenskom razmaku.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nama je patornažna jednom dnevno vagala na digitalnoj vagi dok nismo uhvatili dovoljno grama

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    nama je patornažna jednom dnevno vagala na digitalnoj vagi dok nismo uhvatili dovoljno grama
    da, to puno patronažnih radi, a zapravo samo mami unese "strah u kosti" onaj svakodnevni želučani grč kad ide vaganje
    I ne može se na tako malim promjenama ništa zaključit. To je nekoliko grama, koje se promijene ako se više oznoji, prije pokaka...ma svašta.
    ako ne kaka, a ima manje od 6tj, e onda je već druga stvar, to treba malo bolje pratit

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    da, to puno patronažnih radi, a zapravo samo mami unese "strah u kosti" onaj svakodnevni želučani grč kad ide vaganje
    I ne može se na tako malim promjenama ništa zaključit. To je nekoliko grama, koje se promijene ako se više oznoji, prije pokaka...ma svašta.
    ako ne kaka, a ima manje od 6tj, e onda je već druga stvar, to treba malo bolje pratit
    da, zahvaljujući jednoj takvoj patronažnoj smo mi završili na adaptiranom
    i to upravo s 10 dana

samo zahvaljujući savjetima s rode smo uspjeli zadržati i dojenje, ali u kombinaciji s adaptiranim

jedino, da mi je ova pamet bila onda, ja bi otišla u bolnicu s njom, ako bi mi i tamo preporučili adaptirano, barem bi znala da je to zbilja bilo potrebno - ovako uvijek ostaje ta sumnja i pitanje jesam li je trebala poslušati
    čini mi se da se i patronažne i pedijatri boje ako novorođenče ne dobija "školski" po težini

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zašto ne odeš na SD u ambulatntu za dojenje, ako je pedijatrica već u dvojbi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sirius me prestigla - baš sam ovo htjela predložiti. Meni su zaista puno pomogli kad je trebalo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče promjene pedijatra, nekako se sjećam da se pedijatar za novorođenu bebu može promjeniti odmah, bez nekih problema. Postoji neki vremenski rok... ne sjećam se.

Stvarno odi u najbliži HZZO i pitaj.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Normalno je da ne kaka i po dva do tri tjedna ako je samo dojena, majčino mlijeko to dozvoljava, to su meni rekli u bolnici
    gdje sam rodila
    Ma ne novorođenče.

Edit: ispričavam se, vidim da ponavljam bezveze, nisam čitala do kraja.
    Posljednje uređivanje od Balarosa : 22.02.2011. at 12:48

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    zašto ne odeš na SD u ambulatntu za dojenje, ako je pedijatrica već u dvojbi.
    Naravno, kod tako male bebe bolje je puhati na hladno, nego i mrvicu riskirati.

Pedijatrica je postupila ispravno, možda je i pogriješila, ali bolje da se zdravo dijete pregleda u bolnici, pa ako nije ništa, super, malo se izgnjavilo, ali svi će biti sretni, nego da dijete ima neki problem, a da ga nikud ne šalje.

Dijete ne dobiva na težini i ne kaka - pa to svakako treba provjeriti. Osim toga, ne smatra samo pedijatrica da nesto nije u redu, pa i patronažna nije baš zadovoljna napretkom. Umjesto da razmišljaš o promjeni pedijatra, prvo ustanovi da li je dijete zdravo, pa onda dokazuj svoje i mijenjaj pedijatra.

Mislim, jadni pedijatri, ili su prerevni i laki i uputnicama ili pak preškrti i ne žele slati specijalistima. Ja bi ipak radije ovu prvu kategoriju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, kod tako male bebe bolje je puhati na hladno, nego i mrvicu riskirati.

Pedijatrica je postupila ispravno, možda je i pogriješila, ali bolje da se zdravo dijete pregleda u bolnici, pa ako nije ništa, super, malo se izgnjavilo, ali svi će biti sretni, nego da dijete ima neki problem, a da ga nikud ne šalje.

Dijete ne dobiva na težini i ne kaka - pa to svakako treba provjeriti. Osim toga, ne smatra samo pedijatrica da nesto nije u redu, pa i patronažna nije baš zadovoljna napretkom. Umjesto da razmišljaš o promjeni pedijatra, prvo ustanovi da li je dijete zdravo, pa onda dokazuj svoje i mijenjaj pedijatra.

Mislim, jadni pedijatri, ili su prerevni i laki i uputnicama ili pak preškrti i ne žele slati specijalistima. Ja bi ipak radije ovu prvu kategoriju.
    X

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

No ok, nije da ne kužim zašto ne i novorođenče...

Na odjelu za bebice, novorođenčad, u rodilištu gdje sam rodila rekli su mi da se i to događa, naveli mi sto primjera.
    Nakon dolaska iz bolnice nije imala stolicu, bila sam na sto briga, ali rekli su mi da se ne sekiram, to je trajalo 15 dana.
    Jer mislim da se bebice do mjesec dana starosti vode još uvjek pod njihovu skrb (davno je to bilo, ne sjećam se baš)

Znam da sam bila i tu na forumu tražilia pa našla na slične primjere.
    Samo hoću reći da može, ali i stvarno ne mora biti ništa.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Samo da vas obavijestim da se mali malo prije pos*o do pol leđa No mene od sinoć muči zdravlje (upala vena i sinusa) i ne znam jel zbog toga, ali on danas nekako manje papa... u svakom slučaju, držite fige da nam je kakanje krenulo, a sutra ćemo vidjeti što s pedijatricom (istina kako je netko napomenuo da imam grč u želucu kad pomislim na vaganje).

E da, palo mi je na pamet da beba još nema ni zdravstvenu ni ništa, možda bi to moglo pomoći ako odlučimo promijeniti pedijatricu, što sve ovisi o sutrašnjem raspletu (iako ako meni upale ne popuste, ne znam hoću li ga uopće moći voditi kod doktorice - trenutno ne vidim na jedno oko od bolova (centar boli sinusa ispod lijevog oka) i ne mogu stat na desnu nogu uopće - krasna babinjača )

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se ... ja bih uvijek bila sretnija da mi pedijatrica puše na hladno i da imam zdravo i živo dijete, nego da o nemaru i posljedicama toga pričam po novinama i sudim se s liječnicima

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dozvolite da ima i ljudi koji ne vole puhanje na hladno. Nema to previše veze s nemarom i novinama.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

po meni je bolje sve provjeriti, jer sigurno sam tada mirnija- barem ja

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja bih svakako otišla u bolnicu. Mi smo imali sličnu situaciju (osim što je malac kakao), nisam bila presretna što moramo na SD, ali na kraju smo ipak završili na AD-u jer nikako nije dobivao na težini i zaključak je bio da ipak nemam dovoljno mlijeka (iako je on jednostavno bio ljenčina i mislim da bi sve bilo ok da je htio vući, ali to je druga priča). Tek smo nakon uvođenja AD-a skužili da je on danima plakao, ne od grčeva već od gladi, mišek mali

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Budući da sam na antibioticima, mali je na AD

No u međuvremenu, počeo kakati 3 puta dnevno (zlatna kakica, sve kak treba), i sad jedino muku mučimo jer neće jest iz flašice normalno, a doktorica kad je čula da kaka rekla da odgađamo kontrolu za tjedan dana.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U nekakanje tako male bebe se stvarno ne razumem.
    Ali sam vise puta pila antibiotike tokom dojenja, i nikad nisam prekidala dojenje. Samo sam trazila atb koji ide uz dojenje.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koji antibiotik? Ima ih uz koje možeš dojiti.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zdravstveni djelatnici uglavnom nemaju pojma, nebitno dal su pedijatri, patronazne itd. ...polagali ispite s 2 i sad uce revnost na pacijentima...kad se samo sjetim kako su mi dijete nepotrebno izmaltretirali zbog povisene temp , dobila je antibiotike a od kojih proljev, umjesto da joj promjene anibiotik kojeg je pametnjakovic u hitnoj dao, prepametna pedijatrica ju fino izmaltretirala pregledavanje da bi ju poslala u bolnicu da je dezurni pedijatar opet na isti nacin pregledava , tako da je dijete plakalo pola sata...da bi na kraju htio je stavit na infuziju...ma fuj, pokupili smo se doma i prestali joj davat sporni antibiotik i sve je bilo ok....jos kad se sjetim curice koja je tamo vristala dok se nekoliko njih nadvilo da ju pregledavaju, sve nepotrebno...ma fuj, i opet fuj...neznalice

npr ovdjedi ja zivim , doktorka pluca slusa preko odjece dok ju ja cuvam...sve po kratkom postupku...znaju ljudi svoj posao kad plate svoje skolovanje, nisu markirali s predavanja

drzi se Ripcord
    Posljednje uređivanje od Demi : 24.02.2011. at 04:01

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa nisi trebala voditi dijete doktoru, Demi. Nemaju oni pojma ni o cemu, ipak su polagali ispite s dva. Sva sreca da si odselila negdje gdje je bas tako jako bolje i da si spasena. I ti i tvoje dijete. A uostalom, uvijek mozes progooglati dijagnozu.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ti nemas dijete pa ne znas kako je kad ti neki pametnjakovic maltretira dijete. uzalud.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i da, sretna sam da sam se odselila gdje je meni i mojem djetetu 10 000 puta bolje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih svakako otišla u bolnicu. Mi smo imali sličnu situaciju (osim što je malac kakao), nisam bila presretna što moramo na SD, ali na kraju smo ipak završili na AD-u jer nikako nije dobivao na težini i zaključak je bio da ipak nemam dovoljno mlijeka (iako je on jednostavno bio ljenčina i mislim da bi sve bilo ok da je htio vući, ali to je druga priča). Tek smo nakon uvođenja AD-a skužili da je on danima plakao, ne od grčeva već od gladi, mišek mali
    Istu situaciju i ja sam imala s prvim sinom. Pa nam je AD pomoglo u prva 2 mjeseca. I uredno je sisao uz bočicu, a nakon neka 2 mjeseca malo pomalo smo ga skinuli s adaptiranog. Dalje je sve bilo ok, nismo odustali od dojenja.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ripcord! Ako piješ antibiotik ne znači nužno da ne dojiš.
    Postoji služba koju su cure zvale tu negdje pod ovim linkovima i dobiješ odgovor da li smiješ dojiti.
    http://forum.roda.hr/threads/11155-dojenje-i-lijekovi?

http://www.kellymom.com/health/meds/...Antihistamines

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ripcord, koji antibiotik piješ?
    Uz amoxicillin-klavulansku kiselinu, amoxicillin sam, cefuroksim aksetil, azitromicin smiješ dojiti!
    Bebaču uz dojenje možeš preventivno davati probiotik.

Demi, pluća se ne bi smjela slušati preko odjeće iz više razloga.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, vjerojatno sam glupa jer nisam rodila. Izlaskom djeteta iz vagine se i kvocijent inteligencije naglo povecava.

Pardon my French, ali dize mi se zeludac od takvih komentara.

Ovo je islo Demi, jel.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 24.02.2011. at 08:01

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa Vidi poruku
    zdravstveni djelatnici uglavnom nemaju pojma, nebitno dal su pedijatri, patronazne itd. ...polagali ispite s 2 i sad uce revnost na pacijentima...kad se samo sjetim kako su mi dijete nepotrebno izmaltretirali zbog povisene temp , dobila je antibiotike a od kojih proljev, umjesto da joj promjene anibiotik kojeg je pametnjakovic u hitnoj dao, prepametna pedijatrica ju fino izmaltretirala pregledavanje da bi ju poslala u bolnicu da je dezurni pedijatar opet na isti nacin pregledava , tako da je dijete plakalo pola sata...da bi na kraju htio je stavit na infuziju...ma fuj, pokupili smo se doma i prestali joj davat sporni antibiotik i sve je bilo ok....jos kad se sjetim curice koja je tamo vristala dok se nekoliko njih nadvilo da ju pregledavaju, sve nepotrebno...ma fuj, i opet fuj...neznalice

npr ovdjedi ja zivim , doktorka pluca slusa preko odjece dok ju ja cuvam...sve po kratkom postupku...znaju ljudi svoj posao kad plate svoje skolovanje, nisu markirali s predavanja

drzi se Ripcord
    ovoliko predrasuda..strahota.
    naravno da u svakom žitu ima kukolja, ali ovako generalizirati...brrr
    iako sam po struci bliska medicini i mislim da o njoj znam dosta, ne bih se usudila tvrditi da mi zdravstveni radnici pregledom "maltretiraju" dete. demi, kako to da nisi pomislila da je takav pregled jednostavno nužan da se sazna ŠTA je detetu? i moje je dete prekjuče urlalo dok mu je pedijatar pažljivo slušao pluća (ne preko odeće!), pa sam ga čvrsto držala da omogućim pregled i pod 1. radovala se što su mu pluća čista; pod 2. bila zadovoljna što je naš pedijatar tako temeljan da proveri sve - i uši, i pluća i grlo. pa tako i svaki drugi dan, ako treba, bez uključivanja ab ako nije nužno...
    ripcord, radujem se što je mali "prokakio". to znatno umanjuje brigu oko njegovog zdravlja. javi kako ide dalje...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Malo ću zaključati dok ne vidim što ću sa temom i odgovorima na njoj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •