Da ne idem u previše detalja, zbog nekakanja i stroge patronažne završili smo u petak hitno kod pedijatrice (koju nismo sami odabrali, nego nam je 'patronažna' sredila da odemo na vaganje, da vidimo je li u tome problem), koja nas je odmah zavela pod svoje pacijente (mali je tad bio 10 dana star, mrva mamina).
Nakon upute da je i dalje na kilaži kao i pri izlasku iz bolnice, rečeno nam je da moramo dati jednom dnevno dohranu i doći u pon opet na vaganje. Uz to, morali smo ići na hitno vađenje krvi i analizu urina, bez nekog očitog razloga, jer je mali po svemu bio super, osim što nije kakao i nije dobio na kilaži.
Obavismo teška srca vađenje krvi i davanje urina, s tim da su nalazi sve pet. No danas na vaganju, dobio samo 50g i doktorica odmah prijetila SLANJEM U BOLNICU! Dala nam je kao još jedan dan šanse, s tim da bi po njezinom trebao dobit 100g do sutra (?!?!) ili ga šalje u bolnicu. Sutra ne idem kod nje, no preksutra ćemo ići jer moramo i tako kod sestre da sredi pupak (otpala vrpca u sub i ima granulom koji se treba sređivati). Ne idemo sad raspravu da mi je rekla da ga moram svaki obrok dohranjivat i slično, jer je to skroz druga tema, no ako ona njega poželi poslati u bolnicu ja ju planiram odbiti.
E sad, zanima me mogu li odmah i uzet karton od nje i prebacit kod doktorice u suprotnoj smjeni i koja je procedura?
Inače, u petak je mali bio živahan, a danas je bio sav pospan (taman iz sna ga je krenula pregledavat) i zaključila je doktorica da se mali 'ponaša' kao bolesno dijete (iako sam je ja uvjeravala da je pospan, no nije me baš doživjela). Ona je fina i draga ženica, no očito još ne baš iskusna, a ja sam od onih koje dijete ne vodaju k doktorima i izbjegavaju antibiotike i slično, pa sam ljuta ko pas (za usporedbu, stariji mali, osim redovitih pregleda, bio tri puta kod doktora i jednom pio antibiotik u svojih 11 godina života). Kaj da radim???