Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: stvaranje mlijeka nakon 6 mjeseca

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno stvaranje mlijeka nakon 6 mjeseca

Molim vas, negdje sam pročitala da nakon 4 ili 6 mjeseca mlijeko se stvara tijekom samog dojenja. Nije mi baš to jasno. Šta to znači, da ne mogu ostat bez mlijeka, koliko treba mlijeku da se stvori, 5 minuta 10 ili .... Ne znam da li sam to dobro shvatila, ili sam opet nešto zbrljavila.... :? :? :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisi "zbrljavila", samo ti je neka informacija možda "sjela" na krivo mjesto...

Dakle...
    Stvaranje mlijeka započinje još negdje u 16. tjednu trudnoće. Na taj način se tijelo priprema i za dojenje eventualno prerano rođenih bebica. Zato neke mame već iza 20. tjedna trudnoće mogu primijetiti kapljice kolostruma kako im izlaze iz bradavica. Neke mame! Nepojavljivanje tih kapljica uopće ne znači da mlijeka kasnije neće biti.

Nakon poroda, kada hormon trudnoće prestane funkcionirati, a pojača rad hormona za proizvodnju mlijeka... nema bojazni da mlijeko može nestati. Mlijeko se uvijek stvara i tijekom samog dojenja. Znači, nije važno ima li beba 10 dana, mjesec, dva, šest ili godinu: dok beba doji, daje signal organizmu/mozgu/hormonu da proizvodi još - baš toliko koliko je tom djetetu potrebno.
    Nemoj brinuti o trenutcima u kojima se mlijeko stvara - za to se pobrinula priroda. Ti nastavi dojiti kada to tvoje dijete želi i to je sasvim siguran i dovoljan način da ne ostaneš ikada bez mlijeka.
    A ono se stvara i za vrijeme podoja i između podoja, pogotovo noću kada prolaktin pojačano radi.
    Eto... mislim da smo sad malo poslagali informacije...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Apricot, šta bi mi bez tebe!
    Hvala ti najljepša!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •