Normalno je, ne sekiraj se. Prati i grudi, ne smiju odjednom splasnuti, tako mi je rekao moj ginic. Meni je mučnina prestala uglavnom već prije 2 tjedna, a sad sam 11. Imas li kakvih bolova?
Normalno je, ne sekiraj se. Prati i grudi, ne smiju odjednom splasnuti, tako mi je rekao moj ginic. Meni je mučnina prestala uglavnom već prije 2 tjedna, a sad sam 11. Imas li kakvih bolova?
Ja nisam niti jednom povraćala u trudnoći,iako mi je jednom bilo stršno mučno jer sam na prazan želudac pojela karamel bombon i poila slatki kapučino,pa sam izbjegavala slatko.
Iako mojoj prijateljici je bilo mučno cijelu trudnoću,a povraćala je čak i po noći,a auto nije smjela ni vidjet jer joj je vožnja od par kilometara istjerala dušu na usta.Ali to je ipak rijadak slučaj.
Jaoooj - djevojke i majke...jel ijedna od vas imala paralelno problem s mučninama (groznim!!povračam i CIJELI dan - od rana jutra dok ne zaspim mi je MUKA, podrigujem) i sa nadutošću i zatvorom. Znam se napuhniti ko balon. U biti sam smršavila 1 kilu, a robu ne mogu na sebe navuć - vjerojatno od nadutosti... U 12.tjednu sam sada..imam osječaj da ovo NIKAD neće proći, pa SVE me je snašlo!!! I zatvor i mučnine...grozno je...nervozna sam...otresem se tu i tamo čak i na muža jadnog ni krivog ni dužnog...sve mi smeta, najradje bi PRESPAVALA cijeli ovaj period...ne vidim nikakvo blaženstvo u svemu ovome..Trebala bi, kao, zbog zatvora piti hektolitre vode a meni je tako muka da ne mogu ništa na usta...tu i tamo mi malo ublaže situaciju mentol bomboni ali onda se bojim da se ne urokam i predoziram s njima...da i to nije na kraju štetno.
Djevojkama kojima je bilo mućno do kraja trudnoče - dal je zaista do samog kraja bilo tako intenzivno ili se moglo preživjeti koji dan, a da imate želju za životom? Molim vas - pomagajte!![]()
susosjecam... reci cu ti svoje iskustvo...
meni su mucnine trajale cijeli dan...od jutra do mraka...al ajd da se radilo samo o mucninama,ja sam sve zivo ispovracala iz sebe,nekada sam se morala i ustati iz kreveta da povratim nocu... i voda mi je smrdila...nista nisam mogla jesti...smrsavila 5 kg u prva dva mj tr...
morala sam se siliti jesti i zadrzati u sebi sto sam duze mogla... meni je koliko toliko spasio petit keks,juhice (lagane,od povrca) a po preporuci ginicke juha od rajcice....i smoki... jedino sam smoki mogla jesti a da ne povratim (znam da je katastrofa,al nesto sam morala)... dva puta sam na infuziji bila jer nisam sebi mogla doci od iscrpljenosti organizma---
muzic mi nije smio prici...i on mi je smrdio
svi moji koji su mi dolazili strogo su imali pravila kojih su se morali pridrzavati,a to je : bez cigareta,bez ikakavih parfema,kava (mogli su samo caj popiti)
a da ne pricam da tih 5 mj skoro nisam ni izasla iz stana,osim kod ginicke....
i to ti je meni tako trajalo do otprilike 5 mj tr... i onda odjednom stalo...
preporodila sam se... pocela sam konacno funkcionirati...jesti,muzic mi je smio prici
do 9 mj tr nabila kojih 22 kg...ah,morala sam nadoknaditi....
al se vratilo sve ponovo pred kraj trudnoce (nekih 3 tjedna prije poroda), ali posto je tada vec ljeto bilo navalila sam na lubenice i dinje i to mi je olaksalo cijelu stvar...
drzi se... sve ce to proci...
Jedino razdoblje u danu kada se dobro osjećam je jutro...
a onda iza doručka krene mučenje..zlo mi je cijeli dan, poželim iz svoje kože iskočiti..nijednom nisam povraćala. Znam hodati po stanu i pričati sama sa sobom
Sada sam 11+2 ..mislim da su mučnine na vrhuncu, najgore je navečer, kada me i zmica nekad trese
..meni pomaže jabuka..grickanje badema i velike količine limunade, samo bi citruse jela i pila takve sokove.
Podrigivanje malo manje, ali zatvor po 3 dana traje, isto sam naduta kao da sam u 6 mj...hlače nijedne ne mogu zakopčati
Tješim se i nadam da će uskoro proći![]()
Ja na sreču nisam imala takvih problema, ali znam cure kojima je mučnina i ostale tegobe vezane uz nju nestala preko noći!!! Nadam se da če i vama biti tako!
Ja sam sada 8+5 i nekih 10 tak dana imam mucnine, a zadnjih par i povracam. Najgore mi je ujutro tako da najcesce do podneva lezim nepomicno u krevetu jer cim se ustanem pocinje povracanje. Najvise mi odgovaraju slani stapici i juhice. Tek navecer uspijem pojesti nesto malo konkretnije, ali uz tesku muku. Najgora mi je ta slabost i strah da cu se skljokati, a ne mogu jesti.
i ja sam danas 8+5. muka mi je od kad ustanem dok ne zaspem, nekad i po noći. konstantno imam osjećaj da mi je želudac u grlu. po čitave dane sam na štapićima koji mi se več gade. a najgore je kad ustanem ujutro - a moram ići na posao... koma. sve si azmišljam da otvorim bolovanje, alii , kakvog mi to ima smisla? tu ili doma, svuda mi je slabo.
tako mi je bilo i sa J u prošloj trudnoći i onda tamo negdje oko 16 tjedna nestalo ko rukom odnešeno. pa sad brijem da još ovoliko i na konju sam
ja sam danas 5+2 i nemam jos mucnine.
par dana (sredinom prosle sedmice) mi se cinilo da imam, ali mislim da to nije bilo to, jer nije bilo izrazito, vec onako vrlo blago.
kada su vama te jace mucnine pocele?
točno sa ulaskom u 7 tt...
meni su počele mučnine oko 5 tjedna, onako slabašno nešto, a jače su isto ulaskom u 7 tjedan. Prestale, evo ovih dana, sad sam 13 tjedana.. od 11-og su sve slabije i sad gotovo da ih nemam.
cure, hvala vam puno na odgovorima.
malo ste me umirile, posto u ovim ranim danima trudnoce, svaki simptom se osluskuje i prizeljkuje.
Evo ja da javim da sam sad u 34. tjednu i da imam mučninu po cijeli dan..![]()
Imala sam je cijelo prvo tromjesečje do negdje 16. tjedna, onda je sve bilo super do prije tjedan dana, valjda kako se beba širi i pritišće želudac pa mi je stalno muka. To će valjda biti tako dok se trbuh ne spusti malo.
u drugoj trudnoći, u recimo 6. tjdnu, tad sam i posumnjala da sam trudna. sada, u 5 tt.
u prvoj trudnoći sam povratila dv puta, jednom od soka od naranče i jednom od čvaraka iluka
11+6 i mučnine su i prestrašne gotovo od samog početka trudnoće. Sad mi je jedino dobro ujutro, navečer moram ići spavati u 8 da preživim. Pranje zuba mi je postalo noćna mora, a perem ih poslije svega što pojedem. Meni pomaže čaj od đumbira, šipka, juha od rajčica - valjda što je kiselo i dvopek. Kažu da je nagore 12 -14 tjedan kada je taj xy hormon zaslužan za formiranje posteljice na vrhuncu. Onda se ona formira i moglo bi nam biti bolje. Pitajte me za 2 tjedna.....![]()
Probaj piti donat mg i hladnu hranu jedi, meni je to pomagalo. Meni su pomogle i tabletice renie od Bayera.
Cca sa 11-tim tjednom..Najgori su mi bili zagušljivi prostori, miris od kuhanja..Ma kako hladno bilo, prozori su stalno bili otvoreni, čak sam i u bolnici spavala kraj otvorenog prozoraJutarnje mučnine redovito su završavale povraćanjem..Popila bih kamilicu i pojela nešto neutralno, stostani kruh i mliječni namaz, jabuku, integralne kekse..e i mandarine su mi godile nevjerojatno..
![]()
Svaki put tek u 16. tjednu. Teško za izdržati i fizički i psihički.
Ovo mi je treća trudnoća, poslje dva pobačaja (rani pa kasni), ova trudnoća je u usporedbi sa onom zadnjom pjesma. Sada podrigujem (svjetski), imam vjetrove, poslje donata mg trčaklica (bolje nego tvrdo), povračam svakih par dana i mučnine konstantne (neko je rekao da ne zna zašto se zovu jutarnje), tako i kod mene, počnu popodne i traju dok ne odem spavati (ležat sjedečki u krevetu jer imam i žgaravicu). Zadnja trudnoća- povraćanje kroz dva tjedna od 10 do 20 puta dnevno, pala na kilaži 5 kila, u četvrtom mjesecu bila kostur od žene. Pila sam vodu da bih imala šta povračati jer su naprezanja na prazni želudac bila luđačka i bojala sam se pobačaja. Mučnine sve do 4. mjeseca.
Doma sam sama i bez ustručavanja, podrigujem, štucam i prdim. Ući ću u drugo tromjesečje taman kad se dragi vrati i bolje mi je da sve to do tada prođe, jer će me inače ostaviti, ljubavi usprkos......
Šalu na stranu, Kad mi ne bi bilo slabo, brinula bih se da nešto nije ok. Ovo mi je znak da je najvjerovatnije sve u redu s razvojem djeteta i da su hormoni ok.
U prvoj trudnoci, jedva da sam imala mucnine, u ostalima sve vise i vise. U cetvrtoj se nisam digla s kauca mjesec dana, ostalo sam bauljala nadajuci se da necu povracati. Osjecala sam se kao da sam se otrovala i trajalo je cijelu vječnost. Prestalo u 4. mjesecu trudnoce.
Hvala Ribice!! Definitivno ti čestitam na snazi i izdržljivosti - mislim, znam da čovjek ne može van iz svoje kože ali znam da treba puno snage za izdržati.
E smokići - daaaa i meni oni prolaze. Jednom sam sasvim slučajno probala jedan - muž ih je jeo i zamirišali mi - i mislila: evo sad će raspad sistema ali ništa. Super su mia najgore mi je kad pojedem "zdravu hranu" - povrće, pa čak i juhe...osjećam se krivo ponekad al kad ne mogu.
ja sam jučer krenula pisati na ovu temu, al sam morala prekinuti tipkanje jer sam otrčala povraćati.poslije mi se baš nije više pisalo.
prošli tjedan tvrdila sam svima kako su mi prilično naglo popustile mučnine, da mi je dosta ok. i onda me opet uhvati.
sad sam 16+4.
a prva trudnoća skoro sve kao što ribica opisuje. izgubila 2 kg i kad je ginić rekla da ću na infuziju ako ne počnem dobivati na kilaži, ja odmah počela.
mučnine su u ovoj trudnoći fala bogu puno lakše, ali mi svejedno jako idu na živce. bila sam na akupunkturi i homeopatskim pripravcima neko vrijeme, mislim da je pomoglo.
sta god napravis ,a da si olaksas,,,nemoj se gristi... ako ti smoki pomaze jedi ga...bolje i smoki nego nista...
znamo svi da je on katastrofa,ali ako uzimas kakve vitamine nebi ti trebalo biti bed...kad produ mucnine (a proci ce) jesti ces normalno.... i to je to.... nema tu mnogo filozofije....bitno je izdrzati i naci nesto sto ti odgovara... eto meni je smoki,tebi je smoki....mozda jos nekome pomogne ovo.... hahahahahaha.... (zagovaratelji zdrave hrane bi me zbog ove izjave mogli sikanirati)
e, da. i super mi je kad se najedem. bilo čega. neki dan sam se natrpala kiselog kupusa i mesa suhog. navečer sam umrla i dušuispustila u školjku, ali barem mi je čtavo popodne bilo dobro.
Ja danas ne znam što pojesti a da mi nije muka..Od jutra je tako, a 16.5 tjedana nam je...Cijeli dan imam otvoreni prozor bez obzira na hladnoću..Evo jedino od vic krekera i badema mi se ne povraća..A od pomisli na kiselo zelje se ježim - inače ga obožavam, ali u trudnoći ni blizu, brrr...![]()
izbjegavajte zacinjenu i malo jacu hranu/masniju.... kiselu i slicno....
juhice,juhice,juhice.... najvise pomaze...
i nesto suho...bio to smoki,stapici,krekeri,dvopek,petit keks i sl...
eh, jadna, al može se i tako na to gledati...
totalno je individualno. meni jedan dan nešto paše, drugi dan to isto ni slučajno. juhice bi ja jela, jer mogu jako malo piti, od vode mi je muka, ali i to je pretekuće za moj želudac, pa meni nisu baš prolazile. štapići i krekeri i flips u principu da, ali u stvari ih baš i ne volim, pa mi na kraju bude muka od pomisli na isto.
u zadnjih tjedan dana mi se jedu jogurti, baš mi organizam traži. što je napokon dobro, jer zadnja dva mjeseca nisam smjela primirisati mliječnim proizvodima.
sad me boli želudac, gazirana voda bi mi dobro došla, mislim, ali mi prehladno ići do trgovine.![]()
grozno sam lijena! naša kvartovska trgovinica mi je tu tri minute, al na -20... brrr!
ali u pravu si, hladan zrak je super protiv mučnine, ali kad se malo preforsiram (tipa "radovi" u vrtu, čupanje suhe trave, aktualno lopatanje snijega) eto mučnine gore nego prije uz obavezno povraćanje.![]()
ja inače prezirem grickalice svih vrsta i ne jedem ih. a sad umlatim vrećicu i pol štapića dnevno , što zato jer mi paše, što jer si na poslu baš i ne mogu dat oduška, pa dane provodit na wc-u.
jučer sam otkrila da mi paše čokoladno mlijeko. u kombinaciji sa štapićima.
a sinoć sam skuhala juhu od paradajza, kao pomaže čitala sam. meni jok, sve sam izrigala.
Ja sam u prva 2 mjeseca ubila muža u pojam sa neprestanim kuhanjem juhe od domaćih rajčica..Sve zalihe smo potrošili, pa je svekrva ustupila još - taman kad me pustila želja..Sad ih više ne mogu smisliti..Ali one mini rajčice, zagutila bi se u tome..
I meni začudo paše čokoladno mlijeko, sojino ili rižino sa kakaom, a ne bih nikada prije popila čašu mlijeka (kravlje ni sada). Dok nisam bila trudna uvijek mi se rigalo od bilo kakvog mlijeka. Jučer sam proživljavala agoniju od jutra do mraka, užas.
Juha od rajčice mi se isto spas.
Posljednje uređivanje od palčica : 10.02.2012. at 09:06
ne smijem čitati više ovu temu, postane mi odmah mučno![]()
meni je sve bolje, svaki dan sam negdje vani pa zaboravim..samo navečer je najgore.
Sad pijem cedevitu nakon što sam dnevno iscjedila kg limuna žeđ je tolko jaka da to ne mogu shvatiti
i navečer jedem griz na mlijeku ..već par dana)
Ja uvijek imam mucnine i pljucam visak sline cijeli dan. Ova trudnica od 7 tj grizno, ni vodu nisam mogla vidit. Smrsavila sam 6 kg do 15 tj. Tada sam prestala povracati ali ta slina ne nestaje, pa mi pop stvara muku. Uvijek bi mi stalo oko 17-18 tj. Sad sam 16+ 2 i nadam se brzo gotovo. Da ne govorim da se 4 mj nisam makla s kreveta i kauca osim na pregled. Uzas! Zavidim onima koje nemaju mucnine!
ja zavidim onima koji mogu ostat na kauču. ja si to ne mogu priuštit, nažalost.
a možda ču uskoro moć, kad popričam sa šefom.![]()
Vidim pisete smoki! Ja ga otkrila neki dan! Iako je to masno! Problem mi je ta slina i neprestano pljucanje, svaka trudnoca tako, ali ovo do sada je najduže! Je li ima koja od vas taj problem? I da, ne podnisim vodu ni juhe... Od juha jos gore, cak od lagane riblje.
Meni su se mučnine odmah javile, ali ih nisam baš odmah prepoznala - naime, sa početkom trudnoće dobila sam težak bronhitis, pa sam mislila da povračam od naprezanja. Kad je bronhitis prestao, ja sam i dalje povraćala, jasno mi je bilo u čemu je problem (malo kasnije palim, jer nitko od mojih, ni mama ni dvije sestre nisu imale mučnine, blago njima). Sada sam u 25. tjednu i još uvijek traju, ne svaki dan, ali tri put tjedno sigurno. Ono što mene brine, je da mi se jako brzo izmjenjuje osjećaj gladi (od kojeg imam mučninu) sa osjećajem gadosti prema hrani (od kojeg isto imam mučninu), pa onda ne pojedem ništa. Do sad sam dobila 4 kile, ali sam 2 izgubila, pa znači da sam dvije dobila, a moj ginekolog nije zadovoljan. Veli da ne smijem dobiti puno, ali da dvije (za sada je, ali u budućnosti) nije dovoljno.
Ono zbog čega sam ja jako sretna je da nemam žgaravicu sa kojom sam prije imala problema. Ono što me rastužuje je zatvor, od kojeg mi je zlo i ne znam kaj bum sa njime
vi drage trudnice koje imate problema sa zatvorom toplo vam preporucam caj od stolisnika...
jako dobar i potice probavu... ja obicno nakon jedne case odmah idem na wc... naravno dok krene raditi caj (cirka nekih 4-5 sati)...
svaki dan ujuto jednu casu caja i trebalo bi pomoci...
ja sam svaki dan ujutro konzumirala jednu casu caja i nisam imala uopce problema... dapace...
znala sam ujutro cim ustanem obaviti prvo povracanje,a zatim i stolica.... i bilo mi je ok...
do kraja tr nisam znala sto je to zatvor...
probajte,mozda pomogne...
ja sam se prije samo 6 dana brinula sto mi mucnine jos nisu pocele i par cura mi je napisalo da je njima pocelo tocno kada su usle u 7 tjedan. tako je bilo i meni. bas tog jutra kada sam usla u 7 tt (jucer) i povracanje i uzasne mucnine. cijeli dan sam lezala, ali nije mi bilo mnogo bolje od toga. sto zbog slabosti sto nista ne jedem (valjda ni to nije dobro), sto zbog straha. navecer opet povracanje. potpuni uzas. ali nadam se da ce makar te mucnine poprimiti neki laksi oblik, da sam u stanju da ustanem i radim i da nema povracanja![]()
Posljednje uređivanje od Nives : 12.02.2012. at 10:31
Ja sam zatrudnila s 62 kg, a u 3 mj pala sam na 57. sada s 16tipo tj imam 58. Dakle dok god ne dođem do 62 nisam ništa dobila. Moram neštoi gricnuti svaka 2 sata jer me uhvati užasan osijećaj muččnine, uzmem rižine one suhe kekse ili štapiće.
Nekako guram tu muku, ali slina u grlu je najgora. Ako je stalno izbacivam(pljucam) onda mi sve gore, ako je zadržavam i gutam opet loše...Njagore je što tekućinu ne podnosim.Trudim se ali nakon svake tekućine sam koma. Pitam se samo do kada????![]()
Sada sam 8. tjedan i stvarno i meni su se pojačale mučnine u zadnja dva tjedna..također mi ne paše voda - jača mi mučninu, pa sam neko vrijeme i premalo pila i dehidrirala - tada sam se sjetila pravili limunadu - puno lakše ju podnosim. Također lagani čaj od đumbira s medom. Kada sam okolo po gradu - cuclam ušećereni đumbir. Kod mene je s hranom tako da ako ne jedem mi je mučno do boli, ako malo pojedem mi je malo bolje, ali ne uklanja mučninu do kraja, no - ako puno pojedem mučnina se pojača. Tako da stalno nešto malo grickam i čini mi se da se unatoč mučninama prerano debljam :/ Tješim se da će za par tjedana to proći :D
Klarita, mene je mučilo pretjerano lučenje sline - zapravo po tome sam prvo i pretpostavila da sam trudna..Smanjilo mi se negdje sa 11 tjedana.. Ali jako nezgodan osjećaj..Nažalost, nisam pronašla recept da to izbjegnem..
ovo mi je smiješno, jer sam i ja bila rekla, bolje da uskoro počnem povraćati, jer ako nastavim jesti tako mahnito, dobit ću 100kg do kraja.
jezik pregrizla.
cure, sve koje ste u mogućnosti, preporučam akupunkturu! probajte, mogle biste se uskoro riješiti mučnina. a ako ne djeluje brzo, meni je pomagao i osjećaj da nešto poduzimam protiv toga, a ne da bespomoćno čekam da prođu (što je basically uglavnom sve što se i može, nažalost).
Prvo vrijeme mi je super pomagao i Nux vomica homeopatski preparat, ako možete nabaviti. Poslije sam dobila i sepiu, ali to meni nije toliko pomagalo.
Đumbir bi trebao da je super, ali nažalost različito djeluje, nekima baš pojačava mučninu.
A sve vi koje ne možete piti - suosjećam s vama... sanjala sam vodu, hlaaadnu vodu... pomagala mi je skuhana jabuka, skuhana u malčice vode. idem si u stvari baš sad i napraviti!
Posljednje uređivanje od manal : 13.02.2012. at 11:26
e da manal, mislim da si spomenula nešto dosta bitno: đumbir je i meni na početku bio odvratan - u biti posumnjala sam na trudnoću kada mi je od mirisa et. ulja đumbira pozlilo, a u knjizi koju sam tada čitala je pisalo: ako vam se miris đumbira gadi, gotovo ste sigurno trudne.
ispada da se on i ne preporučuje prvih par tjedana jer može potaknuti menstruaciju (mnoge biljke mogu, poput kadulje, ali i nevena...) - ali nakon nekog vremena opasnost od krvarenja je manja i onda izgleda počne pasati. meni je nakon 6-7 tjedna došlo da ga opet probam i pasao mi je, a baš onda su mi počele jače mučnine...
hoću reći - sve je individualno, mislim da je naš osjećaj gađenja i želje najbolji pokazatelj što naše tijelo treba u kojem trenutku. ja sam recimo dva tjedna žudila samo za prženim i već sam se brinula do kad će to, ali sada već tri dana mi se jede samo sirovo i jedem voće i salate
osim đumbira za mučninu mi padaju na pamet: paprena metvica, naranča, limun, bademi...za žgaravicu nemasni krekeri, štapići, banane (to je više da posaugaju kiselinu) i umeboshi kuglice (jako učinkovite - možete ih kupiti u bio i sličnim dućanima).
ne mogu đumbir, bajame...ništa.Dugo sam pila jamnicu dok mi nije dosadila.Uzimala sam bronhi bombon a sada ni njega više vidit. Ne kažem da nije lakše, beba je jučer prvi put baš udrila ali pljucanje sline ne nestaje.Čak sam pomsilila da se ovaj put moram pomirit s tim da će trajat cijelu trudnoću.![]()