Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 193

Tema: Kad su vam prestale mucnine?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    hoću reći - sve je individualno, mislim da je naš osjećaj gađenja i želje najbolji pokazatelj što naše tijelo treba u kojem trenutku. ja sam recimo dva tjedna žudila samo za prženim i već sam se brinula do kad će to, ali sada već tri dana mi se jede samo sirovo i jedem voće i salate
    potpuno se slažem! kad bi mi bar i kad nisam trudna tako lijepo organizam govorio što da ne pojedem, jer nije ni dobro...
    meni je jedno vrijeme došlo da tamanim ajvar ko blesava, par dana. poslije više ni pomisliti.

limun je dobar, prerezati jedan limun, pa držati polovicu u ruci i mirisati pomaže! meni je jedno vrijeme bila pokraj kreveta.

OT, rutvica, super ti je avatar!

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

skužila sam da pomažu bademi. Zagrabim punu saku i to cuclam, grickam satima. Pomaže mi i čaj od matičnjaka. Ima grozan okus nakon što se proguta ali napravi dobro u želucu.

i mati Ot: bila sam jutros na wc-u!!!! ju-hu!!!! (morala sam se nekom pohvalit pa najbolje ovako javno na forumu rode )

luluzg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

kad obavim wc ja se hvalim svima koji hoće slušati. Uglavnom ne žele, ali ja bez obzira pričam jer je to veliki korak za mene

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja danas umirem lagano. noć sam probdjela sa starijim koji kuri i ima gripu i mučnne su mi na entu potenciju... i ne pomaže ništa. a tek je 10 tjedana danas... dosta mi je više, ko će izdržai još dva, tri ili 6:ajmemajko:

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Stolica: kodmene od pocetka svakih 10-15 dana i ond se hvalim svima!
    Danas sam prvi put popila vani cedevitu go, doslovno je slistila u sekund, žeđ ogromna. Pasala mi je ali sam poslije pljucala ajme... Sad sam 17 tj i ne prestaje!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

klarita2, ako možeš negdje na akupunkturu, meni je za stolicu odmah pomogla! a prvo vrijeme je bilo strašno. odjećala sam se kad da sam zadržala dah, tako nekako zatvorena da gore ne može...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

manal gdje ti ides na akupunkturu?

nisam znala da toga ima u vu... :/

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

samo naglasite onome tko vas pika da ste trudne! jer neke točke koje se koriste za "otpuštanje" znamo čega ne smiju se dirati u trudnoći, da ne bi došlo do još nekih "otpuštanja"

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja ginekologinja to radi, tako da ona zna. A učila je kod dr. Bobić, iz Osijeka (duša od žene, nažalost otišla u Austriju ili Njemačku...).
    ...ribica, to je dr. S., znaš jelda. Ako trebaš kontakt, dam ti na pp. Radi i za bolove u kralježnici, glavobolju, svašta nešto. Samo 100kn tretman. Izbocka te (ne boli, stvarno), i ležiš tam 20min do pol sata i to je to. Skupo je, ali morala sam pokušati nešto protiv tih mučnina.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

trenutno nemam nikakvih tegoba (hvala bogu)... ali hvala na informaciji....
    nisam znala da dr. S. to radi... stvarno svestrana zena...
    jel tebi to sta pomoglo????

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala na savjetu, ali klad sam prošla 24h povraćanje ovo je super....

Jednostavno , tko zna možda me ovaj put ova slina i pop muka bude držala duže ili cijelu trudnoću. Sve ću ja to prihvatiti i izdržat za moju bebicu živu i zdravu u naručju ovaj put.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ...ribica prvotno napisa Vidi poruku
    jel tebi to sta pomoglo????
    za mučnine mislim da jeste malo, ipak mi je bilo relativno podnošljivo. U prvoj trudnoći je bilo nepodnošljivo, previše povraćanja. Ali se tad nažalost nisam sjetila akupunkture, a ona je tada još nije radila. U ovoj trudnoći, bar se od akupunkture (mislim) smanjilo povraćanje, mučnine su ostale, ali bile manje, tako da ne izazovu povraćanje, ne uvijek. A kad me je par puta dodatno "ubola" za stolicu, odmah je proradila!
    Išla sam i za bolove u leđima, to je na moje iznenađenje pomoglo samo jako malo, ali je bol valjda takva da bolje pomaže masaža. 5 min masaže s uljem i ja dobro - dok opet ne sjednem za radni stol.

klarita2, drži se! nadam se da neće baš cijelu trudnoću!

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

pa mogu vam reći drage cure da je lakše...ne pljucam cijeli dan osim kad odem na wc, pa ono malo u školjku. Bila sma jučer na dj rođ, pojela i kolačiće, tortu(jer inače slatko ne jedem) i bilo je ok. Hvala Bogu!

Želim vam svima da vam brzo prođe!I držite se!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mislim da je meni sad i gore. 13. tjedan nam je. Ali sam ja, pobornica zdrave hrane, otkrila ljepotu bureka od sira. Čokoladno mlijeko sad je opsesija. Navečer jedino pomaže. Danas sam u kvartovskom dm-u kopala i panično grabila posljednje. Bar nema patnje s odlaskom na wc. A sve oko mene trudnice bez ikakvih tegoba. Razmišljam o ubeboshi šljivama.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni su se mučnine vratile
    Zapravo ih nisam imala možda tjedan dana.. Užasno se loše hranim, stalno imam potrebu za pizzom, čevapima, i zelenom salatom, dobro začinjenom.. Užasno mi paše kisela salata.. Skoro sam u 15-om tjednu, nadam se da će ipak prestat ubrzo. a znam da mi nakon toga slijedi žgaravica do samog poroda..

uh, i meni burek od sira užasno paše, ali samo hladan i ako nema previše ulja..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 18.02.2012. at 19:50

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nisam T ali kad sam bila mislila sam da mučnine nikada neće proći. Baš mi je to bilo koma Ali ulaskom u 4 mj su nestale
    Tak da držite se sve vi koje muku mučite,nekom prije, nekom kasnije ali proći će

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

ah ja sam sretna što sam sa prvom i sa drugom bebom prošla bez mučnina.... a vama držim fige da vam što prije prođu

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni su se mucnine veoma smanjile. pre tjedan dana mi je bio prvi dan i bas mi je bilo jako lose, a danas je skroz podnosljivo. ne mogu reci da su neosjetne, ali nisu ni mnogo dosadne. meni pase bas jako voce, grozdje, borovnice ili tako nesto.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ajojj. moje kao da su se pojačale, danas mi je 13 tjedan.
    Evo sad se tu motam po stanu, što bi u usta stavila da prodje, i dalje mi najviše pomažu jabuke a sad je počelo podrigivanje i lagane žgaravice

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja sam mučnine imala do 18 tj. negdje i ukoliko nešto pošteno ne pojedem čim otvorim oči ujutro, imam ih još uvijek. Žgaravice zato počele gotovo svakodnevno.Ulazimo u 23 tjedan. Kod mučnine mi pomaže cola (zgrozila sam se kad su mi je preporučili u bolnici jer je mrzim, ali...blažena bila), a žgaravicu riješavam sa tabletama za cuclanje Rennie - isto mrak a smiju ih koristiti trudnice. Sa probavom hvala bogu više nikakvih problema od kada sam otkrila Donat Mg, a i nekako je lakše sad u drugom tromjesečju.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja sam imala mučnine od 4 do 12 tjedna i onda su kao rukom odnešene prestale. Nisam povraćala, niti mi se gadilo nešto od hrane, ali jedem i jela sam svaka 2 sata po malo i strašno mi je odgovaralo voće i povrće. Isto tako samo zbog mučnina podrigivala kao luda i to stvarno nije bilo ugodno za čuti, ali ni toga više nema.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u 13 tt i sada su mučnine ubitačne,od prije 3 tjedna i povraćam. Dok ne jedem dobro je a bilo što da progutam postaje nepodnošljivo i kao što dagnja kaže za podrigivanje.Tješim se da će brzo popustiti

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kod mene ima napretka... bna go9re. danas sam 10+5 i katastrofa sam. tamanim štapiće, jedino mi oni malo olakšavaju.
    od voća mi je još gore. probala sam juhu od paradajza :ajmemajko:
    mm mi je donio s posla neke tablete ca cuclanje, b kompleks, bože sačuvaj, još su sa aromom naranče, povraćam čim ju namirišim.

ne mogu više, dosta mi je. gledam ticker na drugom forumu, kaže još 206 dana. aaaaaaaaaaa!!!!!

klarita, drago mi je da je tebi bolje
    klaudija, nadamn se da će se i ovaj put začas povuć :hug:

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj, babyboys, držim fige da si uspijevaš nečim pomoći, ali bojim se da će još potrajati...

klaudija, i meni su jednom bilo kao prošle, a onda opet krenule i gore. ja sam se tješila da mora biti gore, prije nego postane bolje

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jučer nije bilo mučnina! Sad sam kao i zabrinuta, gotovo da mi nedostaju......hm.....neću se previše hvaliti, no, možda je to to? Ovaj tjedan ulazim u 4. mj. Samo da ovako i ostane jer je ovih prethodnih dana mučnina imala svoj prekrasan vrhunac ... čak je i trbuščić sad tu ....

Shania - mislim da smo terminuše u koji dan razlike .....

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer nije bilo mučnina! Sad sam kao i zabrinuta, gotovo da mi nedostaju......hm.....neću se previše hvaliti, no, možda je to to? Ovaj tjedan ulazim u 4. mj. Samo da ovako i ostane jer je ovih prethodnih dana mučnina imala svoj prekrasan vrhunac ... čak je i trbuščić sad tu ....

Shania - mislim da smo terminuše u koji dan razlike .....
    Jesmo...meni je 25.08.

A ja sam se danas probudila skroz čudna i malo preplašena, čak nisam ni bila gladna kao inače i kao da su mi grudi nekako splasnule....sad bi htjela da mi je zlo...

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

a..stvarno sam munjena..obukla sam grudnjak sad, sve je OK. kipi..heheehehhe

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

shania vidiš da je sve ok.

meni po tom pitanju niš ne kipi, samo me bole na dodir za poluditi.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    shania vidiš da je sve ok.

meni po tom pitanju niš ne kipi, samo me bole na dodir za poluditi.
    OT, znam, ali zanimljivo, u prvoj t su me bolile, sad samo "kipe", ah... najsss... samo kad sam trudna imam sise, pa uživam u njima.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam sada usla u 13 tj. i jos uvijek mi je zli,cak sam tek sada pocela povracati svako jutro,prije mi je bilo samo jako zlo,ali cijeli dan. Do sada sam povracala samo jednom, a zadnjih tj.dana svaki dan...Nadam se da ce uskoro prestati jer se konacno zelim najesti a da mi poslje nebude muka 2 sata!!! Kaze dr. da ce to prestat tamo negdje u 4 mj.trudnoce posto mi je prva trudnoca...nadam se da je u pravu!!!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

danas umirem. Jela sam laganu bijelu ribu i još uvijek mi smrdi na aluminij.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

palčicaburek od sira sam jela svako jutro od početka a poslije umirala...
    optimsitičnaja još uvijek juhe ne mogu probaviti, pop mi je do njih ajme...

Ali kg se penju, polako pa ću doći do mog početlka...sada imam želju za palačinke sa sladoledom i Mc Donalds sladoled-
    I meni su rekli za coca colu ali ja nisam mogla nikako.Želim Vam svima da vam brzo bude lakše.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

E da...interesantne su trudničke želje. I ono što si želim, to mi ne naškodi!! Išla sam baš s pregleda i mislim si kako mi paše hladno vjetrovito vrijeme, kao da mi se mučnina smanjila. I odjednom mi sine u mozak hamburger, odvratno mastan, velik i odem ja u hamby i kupim to čudo koje sam možda dva,tri puta jela u životu i to kad sam još išla u srednju. I jedva ja dočekala da dođem do auta, onako ko neka brižna progutala sam to mlačno čudo, sumnjivog podrijetla u autu na parkingu. Oblizala i papir i prste. Došla doma i zadovoljna zaspala. Idući dan, lagana pileća juhica,u mene, odmah iz mene van. Skužila sam da mi pašu i masline. A šta će mi to kad one ne mogu biti obrok.... Jedva čekam ljeto i prave domaće rajčice.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj, neki dan ja nemam ručka, a sinek jede bakinu sarmu, a meni mirišiii... i još naravno ostavi dobar dio ručka u tanjuru, po običaju, a ja bi taj kupus smazala u trenu! ali sam veggie, pa sam tako jadna patila nad tom mesnom sarmom, još i gladna...

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

danas je mamin grah puno pomogao, ali se sad osjećam da ću poletiti

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni je jučer bilo stravično muka, ali niti jednom nisam uspjela povratiti, u očaju sam i 'prste gurala, da se iziritiram, ali nije išlo. ali zato jutros... ajme.jedva čekam kraj.
    i kupila sam si čokoladno mlijeko, najobičnije od vindije jer sam skužila da mi je stvarno bolje od njega, da imam doma preko vikenda. eno su mi djeca već popila jedan tetrapak.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nema više odvratnih mučnina! Umor katastrofa, ko prebijena mačka sam. Samo mi je mrvicu mučno kad sam već jako umorna na kraju dana, ali zanemarivo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Davno sam bila u tim cipelama, ali sjećam se nečega što mi je pomoglo - protiv mučnina odlično pomaže povećan unos vode. Eh, sad, ja nisam ujutro mogla baš piti jer mi je obično bilo još gore, ali pomoglo mi je ako bi navečer popila barem čašu-dvije. Isto, kroz dan treba voditi računa o unosu tekućine. Na dulji rok pomaže. Sretno svima!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni je od vode samo još više muka, i ujutro i navečer. pijem po gutljaj, dva 100 puta dnevno, drugačije ne mogu.

jučer sam bila na pregledu, smršavila sam 3 kg. kaže dr da sam ko smrt na dopustu i na bolovanju sam od sutra.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kažu da su jutarnje mučnine znak žeđi majke i djeteta. Ako ne možeš vodu, pij što možeš - čaj, sok od kompota, juhu, bilo što.... Probaj na slamku ako ti smeta u ustima. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.02.2012. at 08:33

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pijem. čokoladno mlijeko . i vodu na kapaljku. naime, ni slatko ne mogu ni gledat. soovi i kompoti i čajevi-otpadaju.
    a moja dr kaže da su mučnine samo znak da ima dovoljno progesterona. u mom slučaju, očito, za pet žena

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

1 trudnoća - nisam ih nikada imala
    2 trudnoća - od + na testu do poroda, povraćajući sam otišla roditi
    3. trudnoća - od + do sad evo 20 tjedana još mi se povraća ali manje

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pijem. čokoladno mlijeko . i vodu na kapaljku. naime, ni slatko ne mogu ni gledat. soovi i kompoti i čajevi-otpadaju.
    a moja dr kaže da su mučnine samo znak da ima dovoljno progesterona. u mom slučaju, očito, za pet žena
    joj, jadna... i meni je u prvoj t tako bilo. a voda - ni slučajno, ništa tekuće! otvorila sam tada temu tipa pomozite, ne mogu piti! i vala nisam pila. umirala sam od žeđi, al kad bi popila gutljaj na žličicu, odmah sam povraćala.

Sad sam dosta dobro, malo je još tu i tamo muka. Ali i dalje to nije normalno stanje, kad ja ne mogu popiti šalicu čaja, kao onako polako, guštati. Popijem pola i amen. Joj, želim da moj želudac opet bude u najnormalnijem stanju...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja brojim dane do uskrsa. i molim boga da do tada budem dobro/bolje bar.
    jer kad se samo sjetim što bi svemorala propustiti od klopice, dođe mi plakat.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

danas mi je zadnji radni dan, od sutra sam na komplikacijama, a sve što moram napraviti do 4 je 1 tablica, izvještaj i 1 mail. pa se zahebavam po forumu. :8)

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Još jedan trikić kaj se tiće nemogućnosti unošenja tekućine. Pijte na slamku - doslovno. Jer kad se pije na slamku refleks gutanja je daleko manji jer voda samo sklizne u grlo i samim time je i šansa za povraćanjem manja - tako meni doktori objasnili ko laiku. Nadam se da će kome pomoć. Meni je.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mlijeko pijem na slamku. drugačije ni ne ide.

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

mlijeko pijem na slamku. drugačije ni ne ide.
    Kužiš, možda uopće nije u čokoladnom mlijeku stvar (kad kažeš da samo njega možeš piti)...možda je stvar upravo u toj slamčici!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja se jutros kao i svako jutro probudila žedna. Popila sam vode i taj tren sam morala ići povraćati. Odvratan osjećaj, hladna voda ide van.
    Nisam povraćala sigurno 2 tjedna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •