-
U mome slučaju mučnine su u prvoj trudnoći bile lagane (nikad nisam povratila), a u ovoj još su manje (bar se čini zasad). Međutim, zaista mi nisu povezane s gladi (evo sad mi je lagano muka dok ovo pišem, a maločas sam dobro večerala, i inače mi se javljaju popodne i navečer).
Ipak, slažem se da povraćanjem iziritiran želudac ponovno reagira povraćanjem i da je to začarani krug (imala sam prilike jednom vidjeti osobu kojoj se to dogodilo za vrijeme putovanja i koja nije prestajala povraćati po dolasku na odredište sve dok nije došla Hitna i dali joj sedativ). Dakle, u tome smislu trebalo bi nekako pokušati suzbiti mučnine, ali sigurna sam da ne postoji jedan recept - kao npr. ovo da jedeš kako bi spriječila glad i sl.
Meni je dosta logična teorija o djelovanju HCG-a na mozak, ali s druge strane, činjenica je da svaka od nas različito to doživljava. Sad, jesu li razlozi psihičke ili fizičke prirode, ne znam i ne isključujem mogućnost djelovanja psihe, ali mislim da se to ne može baš tako jednostavno istražiti i zaključiti.
Dijana, razlikuj znanost od interpretacija. Čak se i znanstveno dokazana, objektivna i provjerljiva dostignuća mogu različito interpretirati, čak i u egzaktnim znanostima. Znanost je stalno traganje za istinom, a tko kaže da ju je našao pa je bezuvjetno servira drugima - nije znanstvenik.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma