Pokazuje rezultate 1 do 50 od 609

Tema: Mamin mali posao od doma... u Hrvatskoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam baš da možeš trampit stan za vikendicu itd bez ikakvog terečenja i poreza - zapravo ne možeš al bez problema trampimo robu za pekmez, ili usluge za alat. Tu ti država ne može ništa.
    Znam da ne zvući idealno dobiti pekmeza i meda za svoje sašivene uradke, ali na kraju krajeva, novac od prodaje ionako utučeš u nekakvu kupovinu/plačanje. Dio potreba se sigurno može pokriti trampom.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam baš da možeš trampit stan za vikendicu itd bez ikakvog terečenja i poreza - zapravo ne možeš al bez problema trampimo robu za pekmez, ili usluge za alat. Tu ti država ne može ništa.
    Znam da ne zvući idealno dobiti pekmeza i meda za svoje sašivene uradke, ali na kraju krajeva, novac od prodaje ionako utučeš u nekakvu kupovinu/plačanje. Dio potreba se sigurno može pokriti trampom.

Rozagroza, što više razmišljam o tvom konceptu to mi se više sviđa.
    Recimo da uđem u neki biznis; to vuče za sobom obveze koje moram ispunjati bez obzira jesu li djeca bolesna, imaju li problem, više zadaće, je li mi muž na putu ili nije; plaćati obveze isto tako moram bez obzira koliko sam noći bdjela uz bolesno dijete itd. itd.
    A ova varijatna - nešto imaš jer si radiš, pa imaš viška, ili rado to radiš, pa ti nije problem, a istodobno imaš slobodu da ne znam - zasadiš sto ili dvjesto sadnica paradajza neke fora sorte ovisno o svom stanju, prvm, drugom ili trećem, obitelji i ostalo - zapravo daje više slobode. I možda i veću kvalitetu.
    Dozvoli da lamentiram, pa me ispravi ako totalno krivo kontam o čem se tu radi...
    Recimo da za plasirat neku vrstu povrća, neku sortu, neki proizvod... pekmez ili kroj pregače, svejedno, moraš legalnim putevima tražiti ogromne sume novaca jer dok namiriš reklamu, dadžbine, prodajno mjesto - cijena ode u nebesa i onda je pitanje rentabilnosti - pa se mora raditi na veliko (meni je preko iskustava prijatelja jasno da se biznis ili isplati raditi na veliko ili uopće ne), pa si u žrvnju i stresu. Onda je opet bolje, za obiteljsku majku, da radi negdje u knjižari od 7 do 14 - ako takav postao postoji, recimo.
    Istodobno, ti za tu svoju sortu, pekmez, jaknu, sliku... možeš dobiti vrhunsku sadnicu domaćih jagoda - koja bi te isto tako koštala tko zna koliko da je zarađuješ, ili da je kupuješ na placu, još gore, ili lijep ručno rađen stolnjak, ili ne znam - instrukcije za dijete.
    Kvaliteta života je na dobitku, obitelj na dobitku zbog majčinog vremena...
    Meni se to sviđa.
    REcimo da nisam prinuđena raditi, mm nema ništa protiv da ostanem još doma, pa onda nije nužno da donosim novce; protok roba se skraćuje i ide stvar za stvar. Možda i povoljnije, lakše i bolje - obzirom, naravno, na uloženo vrijeme i trud.
    Hm... sjajno, zapravo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •