ivanameh29...
Reyna...![]()
draga, bitno je da se ti oporavis, i da dodes sebi koliko god je to moguce. virujem da iskustvo koje si prosla nije niti malo lako kako fizicki tako i psihicki.
rjesenja za sve ima, i ja virujem da ces ti roditi i dobiti svoj mirisljavi smotuljak u ruke.
sad samo polako iz dana u dan, i kad se osjetis spremnom, mi cemo biti tu za tebe da te bodrimo i odbrojavamo dane do najlipseg susreta!
reyna draga, javi nam se sutra kako je prosao pregled!![]()
Cure, drzite se![]()
ivana ja se ne bih peviše obazirala na to šta ti je doktor rekao, znam dosta cura koje su sljedeći put imale urednu trudnoću.
a i sljedeći put ćeš na vrijeme reagirat.
možeš ići vadit betu već prvi dan izostanka menzesa kao mi na potpomognutoj i ako se ustanovi trudnoća, onda za 2 tj. ili ranije ideš na prvi uzv,
pa ćeš ako se ne daj Bože ponovi vanmaternična trudnoća na vrijeme reagirat.
za sad se oporavi a onda ćeš slijedit svoje srce!
Ivana, i ja znam dosta s urednima, ali znam i dosta ponavljanja vm, tako da budi oprezna drugi put - čim ustanoviš pozitivan test, odmah UZV kontrole ili barem ako osjetiš bolove, vidi se visoka beta, a nema gestacijske vrećice u maternici, pravac hitna.
znaš šta.... reci ti svom doktoru da si ter prognoze zabije tamo di sunce ne sija. eto.
a zašto ? e pa zato jer su meni prvo izvadili desni jajnik. dvije godine nakon toga spontani u 14 tjednu, niko nije znao zašto. nakon toga dva mioma i polip. počela se pripremat za oeraciju jer su mi rekli da nema šanse da imam djecu ikada sa svim tim. još i hormoni koma. 7 dana od uzv-a na kojem su mi rekli nema šanse, pobjeglo nam je, nismo se preveć uzbuđivali jer je dr.rekao da nema šanse ionako....
sada sam 30+5 - blizancisve ko po špagi. uz miome i sve. bez čuvanja, ležanja iliti ičeg sličnog.
zahvalna sam svom soc.ginekologu jer je genije i samo mi je rekao - u medicini često 1+1 nisu 2, priroda se itekako potrudi dati nam do znanja da ne znamo ništa ili jako malo. vi ste jednostavno bili konačno spremni i to je to.![]()
Ivana, da te probam utješiti, nakon spontanog i vanmaterične, 6mj.poslije ostajem t. i evo jedva tipkam jer princeza spava u naručju,marami.
Mene je jedan mladi dr.vrlo jednostavno utješio, nakon vanm. i mojih bezbroj pitanja rekavši imate maternicu i jajnike,32,5 god.pa ako ne bude drugih opcija hB postoji potpomognuta.
U bolnici gdje sam ja bila sumnja na vanm.=hospitalizacija i praćenje i u svakom slučaju se trude neodstraniti jajovod, metrotrexat ne korisre.
Draga Ivana, daj si vremena da se oporaviš na svim poljima...
Čuda se događaju, a ovdje imaš dovoljno divnih primjera...
Šaljem vam čvrste zagrljaje!
ma znam.ali eto trenutno mi je malo sada tesko vec o tome razmisljati,mora proc vrijeme, jer rane su jos svjeze...kad budemo spremni naravno da cu sve drugacije postaviti u zivotu
Drage cure, lijepo da ste mislile na mene.
Bila sam jučer na pregledu otkucaja srca, ali na moju veliku žalost, ništa se nije promjenilo, i dalje su jako jako spori.
Dr kaže da nije dobro, da ne očekuje puno i da trebam čekati da dođe do krvarenja...a kad će to biti, individualno je i ne zna se (da mi bude još malo teže).
Možete si misliti kako se osjećam...
Reyna a da mozda odes i po drugo misljenje. Koliko si trudna po zadnjoj m.
Jos uvijek drzim fige da sve bude u redu.
Martea, thx, idem, (ovo sam išla privatno) sutra sam ionako naručena za UZV kod soc gin.
Trudna sam po zadnjoj m. 9 tjedana, ali priv.gin tvrdi da sam od 20.1., odnosno danas 7 tjedana (što je i po mojoj računici točnije).
Reyna, sve najbolje! To maleno živi u tebi, kako vidite, još uvijek. Mazi bušu i misli pozitivno.
Nada umire zadnja. A nekima ne umire nikad. Drži name se, mislimo na tebe.
Drage bambus, Martea, RozaGroza, mamaShe, kikica, sve druge ... zbilja ste drage. Mogu vam reći da ste mi u ovom vremenu kad smo za trudnoću znali samo ja i MM, bile jedine prijateljice. Svaki savjet i svaka lijepa riječ mi je bila itekako dobrodošla (a ivanimeh vjerujem da ste čak možda i spasile život!). Pa eto... hvala vam puno
Moja situacija neće imati lijepi kraj. Jučer mi je soc.gin rekla da očekuje da će se kroz par dana kroz prirodan način sve završiti.Ja još nemam nikakve probleme niti mi se čini da se išta u meni dešava, tako da ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati...
I od mene veliki zagrljaj. Iako, ja sam nepopravljiva klasa optimist, pa sve mislim kako ćemo za 9 mjeseci pisati čestitke![]()
Evo vratih se kući i ja, i još sam duplić... no to na drugom topicu...
Reyna i Ivanameh ne znam šta da vam kažem drugo osim da budete hrabre mlade žene i da ćete sve moći prebroditi...
![]()
Reyna
jao kol'ko zagrljaja...
curke, i vama svima jedan velikinatrag!
Reyna
Da uskoro ugledamo nove plusice i imamo skolske trudnoce.
*ivanameh, želim ti brrrrzzzziiiiiiiiiiiiiiiiii oporavak! i da i ovaj jedan jajovod BUDE DOSTATAN za sve vaše snove. Iskreno se nadam tome.
*Reyna, drži se! Kako bude, bit će, tu ne možeš ništa. Pomisli samo da nažalost ima i godrih situacija. Ako treba T završiti ovo je valjda najbolji put. Prirodno, bez med. intervencije. Pomisli i na to, da nekad kad nije bilo trakica, uzv-a i ostalo, žene nisu ni znale da su T, ili nisu ništa govorile prva 3 mjeseca. Mi smo danas predobro informirane, pa onda znamo i što treba i što ne trebaPusu ti šaljem i želju da idući put bude sve 5!
thanx![]()
Haj cure, evo me opet. Danas idem na (valjda zadnji?) ultrazvuk. Sve ove dane sam doma i "čekam" ali ništa se ne događa. Nemam nikakvih problema, ni krvarenja, ni bolova, ništa... Uopće ne znam šta to znači i šta mogu uopće danas na pregledu očekivati...ali me malo strah....
Reyna
budi hrabra!!!
Reyna, razdoblje od kad trudnoća završi (prestane plodu kucat srce) do kad se počne nešto događat u smislu krvarenja može bit i 2 tjedna. Ja sam se trudila, poskakivala, išla u disco i svašta nešto ne bi li to potakla - jok. Kod mene je missed ab trajao kao nekakva saga, ono krvarila valjda mjesec dana, a nikako da sve ode (prvo je plod slabo (sporo) kucao, pa hematomi po endometriju, pa kao sad će prestat kucat, pa opet kuca itd. - možda nekih mjesec dana dok nije stao i dok nije uslijedilo ono baš obilno krvarenje). Unatoč tom krvarenju nije se sve očistilo. Jedva sam dočekala, ali jedva dočekala kiretažu - s kriteažom su prestali sva ta boluckanja i krvarenja (mjesec dana s "pelenicama").
Moja poruka tebi je da kiretaža ne mora bit nešto strašno (meni je bila ful bezbolna, a nisam imala opću, ambulantno je izvedena) i ja sam je na kraju dočekala kao ono milost Božju, da prirodno čišćenje može ispast ono fakat bezproduktivno mučenje (da ne govorimo o tome da si stalno na iglama kad će uslijedit ti izlijevi), tako da ako ti doktori predlože kiretažu - da imaš i ovaj doživljaj, a ne samo da je kiretaža nešto grozno i da je puno bolje prirodno (meni je bilo totalno drugačije, uvijek bi rađe na kiretažu nego na te sage prirodnog čišćenja i krvarenja tjednima, stalno bolovi, stalno ulošci itd.).
Sretno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 16.03.2011. at 08:50
Ono, u krajnjoj liniji, tijelo će ti se možda, ako to sad traje i trajeee (pokušaji prirodnog čišćenja) brže resetirat i brže ćeš moći planirati novu trudnoću. I naravno, pokušaji prirodnog čišćenja opet mogu bit takvi da je nešto malo ostalo pa ipak treba kiretirati. Mislim da se može čekati idućih par mengi da se sve to skroz očisti, ali to ti onda može ispast i po par ciklusa.
Posljednje uređivanje od ina33 : 16.03.2011. at 08:53
Naravno, i kiretaža se može zakomplicirat da treba rekiretaža - to ćeš znati ako imaš čudne bolove i povišenu tem., nakon kiretaže, ako je sve otišlo, trebalo bi uslijedit fizičko olakšanje (nema bolova, dobro se osjećaš).
ina33, baš sam se iznenadila šta si sve ti prošla... I sad se pitam, jel to isto čeka i mene...
to što ti kažeš, 2 tjedna čekanja -meni je jedna gin rekla i do 6 TJEDANA čak se može čekati, a moja soc. gin. je na to rekla, ma kakvi, kroz par dana će se to završit!
Plus, rekli su mi da mi kiretažu nitko neće raditi sve dok srce kuca! I šta onda, ovako kao ti se trebam mučiti, čekajući prirodno čišćenje? pa poludit ću...
Meni je u zadnjoj trudnoći razvoj stao u 6tj., a spontani je nastupio u 10 tj.
Sve je prošlo bez ikakvih klomplikacija.
Ma, spontani su u stvari relativno česti. Niko ti neće radit kiretažu na kucajući plod, ma koliko kristalno jasno (koji put fakat je, ako se odmah prate bete) bilo da će ta trudnoća ionako sama od sebe završit za par tjedana, tj. to je onda abortus, tj. to moraš zatražiti i platiti (ne radi svaka bolnica, neki su u prizivu savjesti). Strpljenje ti je sada the name of the game.
A ja znam ženu kojoj su rekli da je čeka spontani, jer da se beba ('plod') dobro ne razvoja, bla bla, i eto taj spontani sada ima cca 4 godine, trči, skače i veseli svoje roditelje!
Ja sam za čekanje.
reyna, meni je kod gubitka bebe puno pomogla homeopatija (odnosno prvo sam pustila da me klasičnom medicinom skoro ubiju, pa sam tako naučila lekciju). ako te zanima više javi se na pp.
mislim da će se i meni desiti ista priča... koliko god bi i ja htjela da se sve završi prirodno... plus, strah me tih kiretaža, a evo iako je Ini33 bila bezbolna, partyka kaže da ju je klasična medicina skoro ubila (pm poslan).. svako je nekako svoj primjer... tko zna kak ću ja proći...
ivana sad sam pročitala cijeli ovaj topic i ponovo sve proživjela- identična stvar dogodila se i meni prije 2,5 godine, milijun pregleda, milijun beta (samo moja nije prešla 1000 ali je jako sporo rasla). Samo što sam ja osim laparoskopije gdje mi je odstranjen jajovod prošla i kiretažu- kako je doktor rekao- za svaki slučaj da vidimo da li ima što u maternici, dakle 2 anestezije u istom danu i 2 operacije. Studenti su se učili na meni, svi s čuđenjem gledali tu ''ekstricu'', bilo je ih je cijelo čudo...
Znam kako ti je, osjećala sam se isto, bila sam potpuno slomljena ali vrijeme liječi sve rane- odtuguj, preboli, daj si vremena...
Ja sam na kraju završila u MPO-u ali meni je i drugi jajovod neprohodan pa i nemam nekog izbora.
Drži se!!!