mislimo na tebe!
i cekamo da nam se javis![]()
![]()
Ajme pa zasto nema Ivane? Jako se brinem...
evo cure dok čekamo Ivanu, malo vijesti od mene.
bila sam na pregledu KČS-a danas. nije dobro. prespori su, dr kaže da je to bradikardija.
užasno sam tužna...
kaže da imamo još jednu šansu, sad u srijedu, ali ako ne budu (puno) brži,.....![]()
![]()
![]()
![]()
u šoku sam...
Reyna, drzi se![]()
hvala vam...
cure, šta me čeka? dal mislite da stvarno u 2 dana može biti takve pozitivne promjene??
užasno me strah...
reyna,ja ću samo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu!
Reyna stvarno ne znam sta bi ti rekla, uopce nisam upoznata s tim pa nema smisla da ti dajem ili uzimam neku nadu.
Samo cu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude dobro! Drzi se!![]()
renya jako mi je žao što to prolaziš
~~~~~~~~~~~da sve bude najbolje što može. drži se.
samo sam 3 dana uživala u trudnoći- a znam za nju od 18.2.![]()
tako sam se nadala da će danas na uzv-u sve biti ok i da ću se moći konačno opustiti... ovo je prestrašno....
Reyna, šaljemo ti čvrsti zagrljaj i puuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~...
Reyna, evo i ja se nadam najboljem. A Bog dragi zna zašto je kak je. Darovao vam je to malo biće, koje je vaše i sada i u vječnosti. Jednog dana zahvalit će ti što ste mu dali priliku za život: bilo ovaj, bilo vječni (koji nas sve čeka). Drži nam se. Pusa.
Koliko su otkucaji i kolika je mrvica?
Reyna molim se da sve bude dobro sa mrvicom
Ne znam ništa o bradikardiji, al ja sam rođena sa teškom srčanom manom i tahikardijama - trajalo je do 20 godine kad sam se operirala. Jeli to neka mana sa kojom dijete može živjeti?
Bradikardija u slučaju fetusa znači da srce kuca jako, jako sporo - presporo da bi se okarakteriziralo kao nešto dobro. Nažalost...
Ivanameh, vidim da si online. Javi nam se!
Joj, nadam se da si dobro (koliko je to moguće). Drži se!!!
Rayna, drži se!
Posljednje uređivanje od bfamily : 08.03.2011. at 10:44
Nije mi ni rekla kolko su. Valjda je vidjela da sam skamenjena od straha.
MamaShe, zbilja lijepo napisano.
TrudyC, jel postoji šansa da se ubrza? Trudna sam po UZV 6+4, beba je 4mm
RozaGroza, nemam pojma. Bila sam u ordinaciji 7 min, nisam uspjela ni zinut od šoka
Cure, užasno sam tužna... hvala svima na potpori
Evo me,upravo sam se vratila iz bolnice...da, bila je izvanmaternicna trudnoca.U cetvrtak cim sam dosla na hitnu odma su me stavili na UZV i nakon sto su me dobro istiskali nasli su vec poprilicnu lopticu u jajovodu koja je bila pred prsnucem, u petak ujutro rano bila sam prva na redu za laparaskopsku operaciju ali prije same operacije imala sam takav bolni pregled koji ne zelim ni najgorem neprijatelju na svijetu. 7 ljecnika guralo mi je ruke u rodnicu i pritiskalo,redali su jedan po jedan, ja sam ih u grčevima i suzama molila da prestanu jer vise nisam mogla trpiti, a nakon toga ista ekipa od 7 kirurga pregeldavalo me na UZV koji je trajao oko 30minuta, 30 minuta novog mucenja...pritiskanja, pa njihovog analiziranja da li je u ovom dijelu, onom dijelu...pa si oni malo vjecaju kako, što, a mene boli za poluditi.
I operacija... operacija je prosla odlicno, vec sam se drugo jutro mogla ustati,jest malo teze ali ja sam to sve polako podnosila i trudila se sto vise biti pozitivna u ovoj situaciji koja me je psihicki slamala, tesko mi je bilo sto su mi odstranili jajovod, jer da je moj ginekolog mene poslao na vrijeme u bolnicu (a ne on mi je govorio da jos pricekamo petak (4.3.) sa novim pregledima) moglo se to sve kirotazom obaviti bez da mi se odstrani jajovod, tako da me to muci vec danima, ali sto je tu je,ginekologa cu mjenjati svakako a i sada se zelim sto vise odmoriti , odtugovati ovo sve i polako krenuti u neke nove pobejde...Jedina sreca u ovome svemu sto ste mi svi sugerirali da odem na hitnu jos onaj dan jer vjerujem da ste mi spasili zivot i HVALA VAM SVIMA DO NEBA DIVNI STE ...mene sad jos malo boli jer jutros sam i menstruaciju dobila tak da se idem sada naspavati i sve laganini... Jos jednom hvala vam svima na potpori
ivana ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za brz oporavak
reyna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bebicu
ajoj, ivana
Drži se. Dobro da je uletjela ivy, ona je prva napisala za tu mogućnost.
rayna saljem ti jedan virtualni.
ivana cekamo te i mislimo na tebe!![]()
Posljednje uređivanje od bambus99 : 08.03.2011. at 10:54
žao mi je šta si se napatila ali drago šta si ipak tu sa nama!
sve će biti u redu, odmaraj se.
Ivana žao mi je što si to morala prolaziti, strašno
ja ti od srca želim da se u miru oporaviš![]()
Ivana, hvala Bogu da si brzo otišla na hitnu. Mislim da ti nisu to nikako mogli kiretažom riješiti, ne mogu oni do jajovoda bez otvaranja tj. bez laparaskopije, tako da nije ništa propušteno u tom smislu. Vanmaternična u pravilu znači ili laparskopiju pa vađenje jajovoda (najčešće je na jajovodu), ili taj metrothrextat lijek (ako VM nije uznapredovala i ne znam koji su još kriteriji za riješiti VM tim lijekom). Želim ti brzi oporavak i više sreće u novoj trudnoći.
Rayna, na žalost, bojim se da sporije lupanje srca često završi u missed abu koja se onda rješava kiretažom. Držim palčeve za sretniji ishod"!
Ivana glavno da si dobro, sad si daj vremena za oporavak, i onda kad se osnažiš, po bebicu![]()
uh ivana, dobro da si išla brzo, potpisujem inu
Reyna bez riječi sam![]()
Ivana,. Žao mi je što si to morala proći. Za utjehu, kiretažom se ništa ne bi rješilo jer beba nije ni stigla u maternicu koja se kiretira. Samo bi te dodatno istraumatizirali i na kraju bi opet završila na operaciji (uz dodatno bolno iskustvo). Eventualno si, da je ranije ustanovljena trudnoća mogla dobiti lijek kojim bi se sačuvao jajovod, ali bi se u tom slučaju morala napraviti dulja pauza do nove trudnoće.
Reyna, meni se, na žalost, također čini da nije dobro.
Bebica presporo raste.
Pitala sam te za bradikardiju jer je moja cura imala otkucaje blizu 100 (sa 6+4 tjedna), ali me ginekolog utješio da se to tolerira i da će se poslije ubrzati. Tako je i bilo. Svakako ~~~~~~~~~~~~~ da sve ispadne najbolje moguće.
A Ivana, tebi želim skoru, novu i dosadnu trudnoću.
Žao mi je, ivanameh. Gadno je to s vanmaterničnom, ona se ne može ultrazvučno dijagnosticirati kao intrauterina trudnoća, ali se može posumnjati na nju čim je beta preko 1.000, a u maternici se ne vidi getsacijska vrećica. Zato su trebali biti oprezniji i poslati te odmah u bolnicu, to nisu stvari za igrati se, tj. pozitivno razmišljati i čekati, jer nije u opasnosti samo jajovod nego i život žene.
Reyna![]()
ivanameh strasno mi je zao sta si sve to morala proci. eto, sreca u nesreci da si opet otisla u bolnicu, na vrime..... sad se odmori, i fizicki i psihicki... pa onda u akciju po svoju malo radost!![]()
ivanameh29 mene je bolilo vec samo citajuci o torturi pregleda koju si morala proc. Uzasava me takva bescutnost lijecnika prilikom bolnih pregleda, jer ne mogu vjerovati da se to ne moze obaviti barem brze i malo humanije te s vise obzira prema pacijentu.
Ali vazno je da je ipak na vrijeme sve rijeseno pa ce i sve ostalo biti dobro. Osim toga i mi smo se ovdje na forumu iz tvog iskustva mogli puno nauciti.
Zelim ti brzi oporavak i urednu sljedecu trudnocu.
Reyna nisam mislila da ce vise biti losih vijesti od tebe. Cinilo mi se da ce tvoja prica imate sretan zavrsetak. Neizmjerno mi je zao sto se opet sve izokrenulo.![]()
i ja sam se ovako osjećala nekad davno. s vremenom sam naučila prihvatiti da ću se s tom bešćutnošću hoću-neću sretati. no, onda su mi dva bešćutna doktora spasila život i mene i djeteta. i sada mi stvarno nije bitno jel se netko dere na mene ako znam da sam u rukama vrhunskog stručnjaka. a najčešće upravo takvi prvi izgube živce. nije da ih opravdavam, bilo bi ljepše da su humaniji, ali ću uvijek izabrati njega koji se dere a zna svoj posao nego nekog recimo skupog privatnika, samo zato jer mi podilazi
Ivana
A vezano za liječničku bešćutnost, slažem se s ivy
Ivana jako mi je žao! Sada ti je to sve daleko, ali vidjet ćeš da ćeš se brzo fizički i psihički oporaviti i da ćeš to jednog dana gotovo i zaboraviti.
Renya žao mi je što si uživala samo 3 dana u svojoj trudnoći, ali bolje toliko malo nego duže pa da se tek onda nešto dogodilo. evo ti još malo~~~~~~~~~~
ajoj ....baš mi je žao da je tako sve završilo.
šaljem ti veliki hug i kiss
Ivana jako mi je žao što ti se to dogodilo, no drago mi je da si ipak na vrijeme otišla u bolnicu. Protrnula sam na opise bolnih pregleda
Nadam se da ćeš se što prije oporaviti![]()
Imaš pravo. Tako nekako mi je i dr jučer rekla, "bolje sad nego kasnije". Meni je ova godina počela katastrofalno, stvarno nisam mislila da će mi se i ovako nešto grozno desiti.. tako da, Aurora, i ja sam vjerovala da je lošim vijestima kraj...
No, sutra po finalni odgovor.....
hvala curke na pozitivnim vibrićima![]()
Hvala vam jos jednom svima na lijepim rijecima, iskreno sada me strah uopce i pomisljati na drugi pokusaj vezano uz trudnocu,to mi se tako cini sve nestvarno. Pitala sam doktora da mi iskreno kaze kakvih ima iskustva iz svoje prakse vezano uz moj slucaj, i rekao mi je da nazalost dosta zena kojima je odstranjen jajovod i u drugom pokusaju zavrsavaju slicno i nakraju ...umjetna oplodnja ostane jedina opcijatako da ce mi trebati proci vrijeme da se malo psihicki odmorim od svega i odlucim za drugi korak.