Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: pola radnog vremena + rodiljni dopust

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno pola radnog vremena + rodiljni dopust

Sad sam na porodiljnom, no rodiljni dopust (drugih 6 mjeseci) mi počinje 02.04., međutim ja bi trebala oko 15.06. ići natrag na posao i raditi pola radnog vremena. Kako se onda obračunava naknada? Pola plaće + pola naknade?

Kako se ovih 4 sata određuje - to dogovaram s poslodavcem, jel tako? Nije propisano da mora biti npr 8-12 ili 12-16 i sl?

Kako je pauza za dojenje regulirana tokom tih 4 sata? Imam li uopće pravo onda na nju?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Možeš koristiti ili pauzu za dojenje od max 2 h ili pola radnog vremena. Ne može oboje.

Pauza za dojenje - ako ti je plaća iznad cca 3200 kn, naknada za ta dva h ti je okruglo 831.50 kn. Možeš koriatiti do godine dana.

Četiri sata - pola poslodavac, pola hzzo - od hzzo-a dobiješ 1330 kn (ako ti ja plaća veća od 2660 kn). Možeš iskoristiti sav preostali roditeljski. Znači, ako ti je ostalo 2 mj i vratiš se na posao s pola radnog vremena, možeš tako raditi 4 mj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakva je tu situacija kod treceg djeteta? ODnosno, da li sam dobro skuzila, nakon isteka porodiljnog (6 mjeseci nakon rodjenja djeteta) majka se moze vratiti na posao na pola radnog vremena i tako raditi duplo duzi vremenski period nego sto ima pravo na rodiljni dopust? Odnosno, sljedecih 5 godina? Jel to stvarno tako ili postoji neko vremensko ograničenje? Vidjela sam da se negdje spominje djetetovih 9 mjeseci, al nisam skuzila u kojem kontekstu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

To je stvarno tako, može 5 godina raditi pola radnog vremena.
    Može i mijenjati načine pa raditi puno radno vrijeme, pa ostati doma na puno porodiljno vrijeme, pa pola-pola... I sve to do 8. godine trećeg djeteta.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mene zanima ako se koristi rad na pola radnog vremena + roditeljski dopust - kako je u tom slučaju situacija s bolovanjima za dijete?
    možeš li normalno uzeti bolovanje ako se dijete razboli?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •