Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1727

Tema: Hrvatski jezik

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Svoj jezik treba njegovati - to je naša i svjetska baština, bogatstvo čovječanstva. Ljepota je u različitosti. Jezik kojim pišem i govorim je i dio moje osobne kulture i identiteta.

Smeta me korištenje engleskog, pogotovo kada postoje dobri hrvatski izrazi za to. U govoru i forumskoj komunikaciji i meni pobjegne, ali u pisanim tekstovima nikada. Tuđice iz latinskog i grčkog puno lakše toleriram, ali i njih najradije zamjenjujem hrvatskim riječima.
    Baš ovako!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene u svakodnevnom jeziku smeta bilo kakvo forsiranje. Jezik nije staticna pojava, svakodnevno se mijenja, danas narocito jer zivimo u informatickom dobu. Ako to znaci (neforsirano) uvodenje engleskih izraza u spontani govor - ne smeta me. S obzirom da govorni jezik utjece na pisani (danas narocito) - hrvatski jezik se mijenja i rekla bih da je to normalna pojava.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    evo, ja sam danas pitala desetak inženjera informatike plus par ferovaca jesu li ikad čuli za elektroskupnicu i svi su me pogledali kao da pričam klingonski.
    Eh, krive ljude pitas...
    Izraz je zazivio uglavnom na Filozofskom, jer ga je i izmislio sef FF info-sluzbe, i to s poprilicnom dozom sprdnje u naumu i zloumu

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja se donekle slazem s Inom, FF je zaista jedno prilicno posebno mjesto (ali ja to uglavnom vidim kao plus).

A sto se informaticara tice, mislim da je tu tesko generalizirati. CARNet, Srce i info-sluzbe po fakultetima funkcioniraju drukcije nego IT u komercijalnom okruzenju; to se mozda i najvise vidi u odnosu prema nazivlju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •